معاون وزیر صمت خواستار توقف عرضه خودرو در بورس کالا شد

جدال با مونتاژی‌ها

پس از توقف عرضه خودرو در بورس کالا در سال گذشته و ورود معاون اول رئیس‌جمهور به موضوع به‌دلیل نرخ‌سازی‌های غیرمنطقی خودرو، به‌تازگی مجددا موضوع عرضه خودروی سواری به بورس کالا برگشته است.
پس از توقف عرضه خودرو در بورس کالا در سال گذشته و ورود معاون اول رئیس‌جمهور به موضوع به‌دلیل نرخ‌سازی‌های غیرمنطقی خودرو، به‌تازگی مجددا موضوع عرضه خودروی سواری به بورس کالا برگشته است.
کد خبر: ۱۴۱۲۱۶۹

براساس اطلاعات عرضه بورس کالای ایران، ۲۹ خرداد میزبان خودروی دیگنیتی‌پرستیژ متعلق به شرکت بهمن‌موتور است و ۶۰۰ دستگاه دیگنیتی‌پرستیژ سفید‌رنگ در تالار خودروی بورس کالا عرضه می‌شود که میزان پیش‌پرداخت ثبت‌سفارش خرید، صد‌درصد قیمت پایه اعلام شده است. بهمن‌موتور قیمت پایه دیگنیتی‌پرستیژ را یک میلیارد و ۲۹۶ میلیون تومان اعلام کرده است و موعد تحویل این خودرو نیز ۱۲ شهریور خواهد بود. ‌سال گذشته در اقدامی جدید، عرضه خودرو در بورس کالا که محل عرضه کالای انبوه است، آغاز شد و با ورود شورای رقابت، این موضوع از دستور کار خودروسازان و بورس کالا خارج شد.
برنامه‌ریزی عرضه ۶۰۰ دستگاه دیگنیتی‌پرستیژ در بورس کالا در حالی انجام شده که اعلام شده بود خودروسازی نظیر بهمن‌موتور ‌به علت تکمیل‌ ظرفیت‌شان در مرحله اول عرضه در سامانه یکپارچه خودرو، در دور دوم عرضه یکپارچه خودرو حضور ندارد و در دور دوم فقط چهار خودروساز و مونتاژکار محصولات‌شان را به مشتریان در سامانه یکپارچه عرضه کردند.شنیده‌ها حاکی از آن است که برخی دیگر از خودروسازان داخلی هم قصد دارند محصولات پرتقاضای خود را که در دور دوم سامانه یکپارچه عرضه نکرده‌اند، به بورس کالا بیاورند و زیان انباشته خود را از این طریق جبران کنند.
معاون صنایع حمل‌و‌نقل وزارت صمت در نامه‌ای به مدیرعامل گروه بهمن، تاکید کرد: عرضه‌کنندگان خودرو مکلفند محصولات خود را فقط از طریق سامانه یکپارچه فروش خودرو عرضه کنند و بر این اساس عرضه ۶۰۰ دستگاه دیگنیتی‌پرستیژ از‌سوی این خودروساز در بورس کالا باید لغو شود.
منوچهر منطقی، معاون صنایع حمل‌و‌نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت دیروز در نامه‌ای به مدیرعامل گروه بهمن اعلام‌ کرد: پس از اتمام اعتبار مصوبه شصت‌و‌سومین نشست شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران‌قوا، از تاریخ دهم آبان ۱۴۰۱ تصمیم‌گیری درباره قیمت‌گذاری خودرو توسط شورای رقابت انجام می‌شود که آن شورا نیز در این راستا «دستورالعمل تنظیم بازار خودروی سواری» را در نشست شماره ۵۴۳ مورخ ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ مصوب و ابلاغ کرده است.
به گفته منطقی، سیاست‌های دستورالعمل ابلاغی در راستای عرضه خودرو به مصرف‌کنندگان واقعی بوده و همه شرکت‌های صنایع خودروسازی موظفند مفاد دستورالعمل مذکور را اجرا کنند.
معاون وزیر صمت تأکید کرده است: با توجه به بند ۵ ماده ۵ شرایط طرف عرضه این دستورالعمل، عرضه‌کنندگان خودرو مکلفند محصولات تولیدی خود را فقط از طریق سامانه یکپارچه فروش خودرو عرضه کنند. فروش خودرو با قیمت‌های خارج از میزان تعیین‌شده توسط شورای رقابت نیز مشمول تعزیرات بوده و چنانچه محصول جدیدی نیز عرضه شود، باید توسط شورای رقابت تعیین قیمت گردد.
منطقی در این نامه یادآور شد: پیش از این دستگاه‌های نظارتی و تنظیم‌گر اقتصادی از‌جمله سازمان بازرسی کل کشور، شورای رقابت، سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و‌... نیز مراتب مخالفت خود را با عرضه خودرو در بورس کالا از نظر قانونی به‌کرات اعلام کرده بودند که لازم‌الرعایه است.
وی تصریح‌کرد: بازار خودرو پس از فراز‌و‌نشیب‌های چند ماهه اخیر در مدار کاهش قرار گرفته است؛ بر این اساس هرگونه تحرک خارج از چارچوب‌های قانونی که منجر به اختلال در بازار و افزایش قیمت شود، توسط مراجع ذی‌ربط تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها