شاید تا قبل از اینکه تلویزیون قدم بزرگ خود را به سمت تعاملی شدن بردارد، آموزش دادن تنها به همان برنامههای معمول و همیشگی ختم میشد اما تلویزیون در دوره تحولی، قدم بزرگتری برای ارتباط دوطرفه با مخاطبان برداشتهاست. نمونه آن برنامههایی است که در شبکه آموزش پخش میشود و قدری از حالت سنتی خود فاصله گرفتهاست. مدرسه تلویزیونی مهارت را باید قدم تازه شبکه آموزش برای همین دوره تحولی دانست. برای چیزی که به گفته مدیر شبکه آموزش، همان ابتدای کارش از رئیس رسانهملی شنیدهبود که «آموزش بدون تعامل معنا ندارد». روز گذشته مدرسه تلویزیونی مهارت با هدف آموزش منجر به اشتغال، افتتاح شد تا در چند بخش و با هدف مخاطبان گروههای سنی مختلف، سوت آغاز برنامههای تابستانه را بزند. محسن برمهانی معاون سیما، علی عبدالعالی مدیر شبکه آموزش و دیگر مدیران گروههای مختلف این شبکه، در سوله بزرگراه فتح جمع شدند تا در لوکیشن برنامه تلویزیونی ماه، قدم تازه خود را آغاز کنند که قرار است از عید غدیر روی آنتن برود.
به گزارش «جامجم»، یک ورودی در انتهای سوله، مخصوص دکور برنامه تلویزیونی شبکه ماه (مدرسه آموزش همگانی) است. برنامهای که قرار است بخشی از مدرسه تلویزیونی مهارت و برنامه ویژه شبکه آموزش برای تابستان باشد. مدرسه تلویزیونی مهارت و برنامه شبکه ماه، بهانهای شد تا باردیگر مهارتورزی در کنار آموزش مورد تأکید قرار بگیرد؛ چیزی که پیش از این هم بارها در کلام مدیر شبکه آموزش بیان شدهبود. علی عبدالعالی که همیشه به مفهوم آموزش در کنار سرگرمی تأکید کردهاست، حالا مدرسه تلویزیونی مهارت را کلیدزده که روز گذشته با حضور محسن برمهانی، معاون سیمای رسانهملی کلید خورد. شبکه آموزش پیش از این هم مدرسه تلویزیونی را کلید زدهبود که تجربه مثبتی برای تابستان گروههای سنی مختلف از کودک تا نوجوان و جوان بود. امسال با وارد شدن مدرسه تلویزیونی مهارت و برنامه شبکه ماه، آموزش و مهارت در کنار هم مطرح میشود تا طبق گفته مدیر شبکه آموزش، شاهد آموزش منجر به اشتغال باشیم.
«شبکه ماه» مکمل آموزش دانش آموزان است
معاون سیما شبکه ماه(مدرسه آموزش همگانی) و مدرسه تلويزيونى مهارت شبکه آموزش را فرصت مغتنمی برای یادگیری مهارت های مختلف و کاربردی برای دانش آموزان برشمرد.
محسن برمهانی در بازدید از پشت صحنه شبكه ماه شبکه آموزش گفت: شبکه آموزش در دوره جدید با ایده ها، خلاقیت و طرح های جدید خود، موجب پویایی و دلچسب تر شدن مقوله مهم آموزش شده که لازم است از مدیر این شبکه و برنامه سازان آن قدردانی کنم.
وی ادامه داد : مقام معظم رهبری در عین حال که فرموده اند جامعه به دانشمند نیاز دارد و باید در حوزه علوم و فنون در سطح دنیا سرآمد شویم اما در کنارش تاکید دارند نباید گرفتار بیماری دانشگاه گرایی شد . باید هنرستان ها تقویت شوند و یادگیری مهارت آموزش هم مورد توجه جوانان قرار بگیرد که خوشبختانه شبکه آموزش با ساخت برنامه های این چنینی نشان داده است که به این مهم، توجه ویژه ای دارد.
برمهانی با اشاره به این که یادگیری مهارت های مختلف از سنین کودکی باید مورد توجه قرار گیرد و به آن بها داده شود ، گفت: متاسفانه خیلی از نوجوانان و جوانان ما برخی از مهارت های ساده را بلد نیستند كه شبکه آموزش سعى دارد با اين طراحى، مهارت زندگی کردن و حتی کسب درآمد را با شیوه های جذاب و در قالب نمایش به نوجوانان و جوانان آموزش خواهد داد.
معاون سیما تاکید کرد: شبکه آموزش در کنار «مدرسه تلویزیونی ایران» که به مباحث درسی می پردازد و «مدرسه کنکور» که به موضوع افزایش آمادگی افراد متقاضی شرکت در کنکور اختصاص دارد ، با راه اندازی شبکه «ماه»(مدرسه آموزش همگانی) و مدرسه تلويزيونى مهارت ويژه دانش آموزان دبستانی که به موضوع مهارت می پردازد، سبد آموزشی - مهارتی خود را با رعایت اصل عدالت آموزشی تکمیل کرده است.
وی با اشاره به ضرورت مهارت آموزی در کشور گفت: این دو برنامه که در زمان مناسب تابستان و اوقات فراغت دانشآموزان از قاب تلویزیون پخش می شود، فرصت خوبی برای علاقه مندان به یادگیری مهارت های حرفه ای فراهم خواهد کرد که امیدواریم با استقبال کودکان و نوجوانان نیز روبه رو شود.معاون سیما همچنین ضمن خداقوت به همکاران شبکه آموزش که با خلق ایده های نو و طراحی های نوین آموزشی ، گام مثبت و تاثیرگذاری را در فرآیند یادگیری مهارت های شغلی و اجتماعی برمی دارند، به تماشای برخی بخشهای سیتکام ۸۰ قسمتی شبكه ماه و نیز اجرای عروسکی مدرسه تلويزيونى مهارت نشست.
یک آموزش نادر در جهان
علی عبدالعالی، مدیر شبکه آموزش در همین رابطه و در خصوص جزئیات مدرسه تلویزیونی مهارت گفت: برنامه شبکه ماه یک برنامه نمایشی و آموزشی است که ۹۰دقیقه هر روز از شنبه تا پنجشنبه روی آنتن میرود. روایت این نمایش، توسط ۷-۸ دختر و پسر جوان و نوجوان است که شبکهی تلویزیونی آموزش را در دست میگیرند. در دل این برنامه، بحث آموزش و مهارت ورزی مثل آموزش هوش مصنوعی ، پایتون ، طراحی وب و آموزش های فنی و حرفه ای مطرح میشود. در بخشی از این نمایش به عنوان نمونه ، یک استاددانشگاه در حوزه پایتون در لوکیشن برنامه، آموزش می دهد. از این نظر باید گفت اولین بار در جهان است که یک استاد واقعی در صحنه با بچهها بازی میکند و در دل آن بحث آموزش مطرح می شود.بهعنوان نمونه حدود ۱۲۰۰دقیقه در این برنامه پایتون و۱۲۰۰دقیقه طراحی وب آموزش داده میشود.
وی ادامه داد: بخش دیگری از این برنامه هم تلنگر به مخاطبان است. مثلاً در دل این نمایش بچهها میبینند که اسپیلت خراب شده. یک استادکار واقعی تعمیر اسپیلت میآورند تا آن را تعمیر کند، بعد متوجه میشوند که چه درآمد بالایی دارد. این تشویقی برای بچه هاست تا مهارت بیاموزند. در این برنامه دو دسته مهارت را مطرح میکنیم. برخی را کاملاً یاد میدهیم و برخی را تنها تشویق میکنیم که بیاموزند. یک پلتفرمی هم به نام ماه (مدرسه آموزش همگانی) داریم که جناب آقای زارع پور وزیر ارتباطات و همچنین جناب آقای عابدی معاون فناوری و نوآوری وی همراهی بالایی با ما در این رابطه داشتند.
عبدالعالی در خصوص تفاوت این برنامه با دیگر کارهای شبکه آموزش هم گفت: اینجا آموزش در دل نمایش است و از این نظر باید گفت عوامل، کار انقلابی میکنند. در کنار برنامه شبکه ماه، دو بخش عروسکی هم برای دانش آموزان دبستانی دوره اول و دوم داریم که مهارتهای نرم و سخت آموزش داده می شود. مانند آموزش اسکرچ یا حتی مهارت های زندگی مانند مهارت گفتوگو، نه گفتن، ارائه و کارتیمی که هر کدام درحوزه خود بیان میشود.
مدیر شبکه آموزش ادامه داد: نظرسنجیهایی که درباره مدرسه تلویزیونی سال۱۴۰۱صورت گرفته نشان میدهد که ۲۳درصد مخاطب آن هم در بین کودکان و نوجوانان که بسیار سخت پسند هم هستند، به سمت آن رفته که برای ما قابل توجه بود.
وی با اشاره به حمایت های ویژه عیسی زارع پو، وزیر ارتباطات تصریح کرد: ۲۰-۳۰ درصد آموزشهای مدرسه تلویزیونی مهارت از آنتن پخش میشود و ۸۰-۷۰ درصد از قالب پلتفرم خواهد بود. در عین حال، در اواسط مرداد یک آزمون برگزار میشود و آنهایی که پذیرفته شوند، میتوانند در حدود ۳۰۰ مدرسه تحت نظر مربی یا منتور آموزشهایشان را به شکل حضوری تکمیل کنند. در نهایت در شهریور آزمون میدهند تا مدرک دریافت کنند. وزارت آموزش و پرورش و سازمان فنی و حرفهای در کنار وزارت ارتباطات همراهی کردند تا این کار انجام شود و آموزش منجر به اشتغال داشته باشیم.
به گزارش جامجم، در ادامه این مراسم، بخشهایی از برنامه شبکه ماه پخش و یک آیتم نمایشی عروسکی هم در حضور معاون سیما اجرا شد.
توجه به مهارتهای مورد علاقه گروههای سنی
سمیه محمد طالبی، سردبیر برنامه شبکه ماه هم در خصوص بخشهای مختلف این برنامه به «جامجم» گفت: شبکه ماه یک داستان نمایشی دارد که بین چند دانشآموز است و هر کدام شخصیت خود را دارند. برخی با درس خواندن در مدرسه مشکل دارند و برخی هم آن را دوست دارند. دارای شخصیتهای مختلف هستند که هر کدام چالش خود را دارند. برای آیتمهای مهارتی با مجتمع فنی و حرفهای صحبت شده و قسمتهای آموزش مهارت را اینطور جلو بردیم. مثلا مهارت نجاری یا آشپزی را در چند قسمت بیان کردیم.وی ادامه داد: در کنار آن، برخی آموزشهای نرمافزاری مثل پایتون و طراحی وب داشتیم که به شکل کامل در این بخش آموزش میدهیم. در نهایت اگر بچهها در پلتفرم وارد شوند و در قسمت تعاملی و ارزیابی آن حضور یابند، مدرک معتبر دریافت میکنند. این مهارتها بر اساس نیاز این سن بوده و به نسبت مسائل روز سنجیده و نهایی شدهاست. گروه سنی مخاطبان از ۱۲ تا ۱۸ سال است؛ اما چون محتواهای بیان شده، نیاز به پیشزمینه ندارد، همه سنین میتوانند مخاطب آن باشند. برخی کانالها را در شاد هم داریم که محتواها را در آن قرار میدهیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد