تمیز کردن چدن گاز با آمونیاک
برای این کار اول چربی و کثیفی روی آن را چک کنید. سپس طبق میزان کثیفی، یکی از روشهای زیر را به کار ببرید:
چربی کم: اگر چدنها چندان کثیف نیستند کافی است آنها را درون سینک یا یک لگن قرار دهید. مقداری آب جوش روی آن بریزید و صبر کنید تا آب داغ به خوبی چربی و لکهها را در خودش حل کند. بعد از حداقل ۱۵ دقیقه چدنها را بیرون بیاورید و روی پارچهای قرار دهید تا خشک شوند.
چربی زیاد: آخرین و قویترین راه، استفاده از آمونیاک است. چدنها را درون نایلونهای محکم و ضخیم (مثلا زیپ کیپ) بگذارید. نصف لیوان آمونیاک رقیق شده درون آن بریزید و نایلون را تکان دهید تا تمام چدنها آغشته به آمونیاک شوند. یک ساعت صبر کنید سپس چدنها را آبکشی و خشک کنید.
شستن چدن گاز با سرکه
برای چربی متوسط از سرکه و مایع ظرفشویی استفاده کنید. ابتدا چربی و سوختگیهای روی چدن را با یک اسکاچ یا مسواک جدا کنید. حالا برای چند ساعت چدنها را درون ترکیب (سرکه+مایع ظرفشویی+ آبگرم) قرار دهید. در نهایت همه میلهها را آبکشی کنید و اجازه دهید خشک شوند. میتوانید از محلول سرکه و آب یا سرکه + آب و نمک هم برای تمیز کردن چدن گاز استفاده کنید.
پاک کردن چدن گاز با جوششیرین
جوششیرین یک پاککننده عالی است. تمیزکردن چدن گاز با جوششیرین برای چربی و کثیفی متوسط و زیاد مناسب است. میتوانید با ترکیب جوششیرین و آب خمیری درست کرده و روی چدن گاز قرار دهید و پس از مدتی آنها را بشویید. یا میتوانید از مخلوط سرکه و جوششیرین استفاده کنید که یک پاککننده قوی است. درنهایت میتوانید مقداری جوششیرین روی چدنها بپاشید، سپس محلولی از آبگرم، سرکه و مایع ظرفشویی درست کنید و چدنها را درون محلول قرار دهید و با یک اسکاچ به خوبی آلودگیها را تمیز کنید.
برق انداختن سر شعله و دستگیره اجاق گاز
در مرحله آخر نوبت به تمیز کردن سر شعلهها و دستگیره میرسد. تمیز کردن این قسمتها نیز تقریبا مشابه مراحل قبلی است. ابتدا با مسواک کهنه یا پارچه، سوختگی و کثیفیها را از روی اجزا جدا کنید. اگر چربی روی سرشعله و چدن کم است، آنها را زیر آب داغ بگیرید و تمیز کنید. برای نتیجه بهتر تمام سطوح را با مایع ظرفشویی شستو شو دهید(درست مانند شستن ظرفها).
دستگیره با این روش کاملا تمیز میشود؛ اما اگر احساس میکنید هنوز مقداری چربی روی سرشعلهها باقی مانده، از روش آمونیاک استفاده کنید. هنگام قراردادن چدنها در نایلون، سرشعلهها را نیز وارد کنید و به ازای هر سرشعله یکچهارم لیوان آمونیاک رقیق شده بریزید و درنهایت همه را آبکشی و خشک کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم
ابراهیم تهامی، مهاجم سابق تیمملی در گفتوگو با جامجم:
گفتوگو با محمود پاکنیت بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون
در گفتوگو با تهیهکننده مستند معروف شبکه سه اولویتهای موضوعی فصل جدید بررسی شد