با افت ۴ درصدی در یک ماه گذشته؛

فقط ۶۱ درصد ظرفیت حجم سدهای کشور آب دارد

15 سد در آستانه سرریز شدن

15 سد تنظیمی و مخزنی کشور با ظرفیت 8 میلیارد و 230 میلیون متر مکعب آب، در آستانه رسیدن به حداکثر ذخیره آب و سرریز شدن هستند.
کد خبر: ۱۴۱۴۸۸۳

به گزارش جام جم آنلاین، ذخایر سدهای کشور هم اکنون 60.64 درصد پرشدگی را نشان می‌دهد که این میزان نسبت به سال گذشته 20.3 درصد افزایش نشان می‌دهد.

با توجه به پرشدگی سدهای مختلف و همچنین سامانه‌ های بارشی در انتظار کشور پیش‌بینی می‌شود برخی از سدها طی روزهای آینده به حداکثر ظرفیت خود برسند.

در این راستا سد ایلام با ذخیره 55 میلیون مترمکعبی و 90 درصد پرشدگی یکی از سدها مستعد رسیدن به ظرفیت 100 درصد است.

علاوه بر سد ایلام 14 سد ایوشان، تنگ حمام، تنگ هاله، جگین، داریان، دویرج، ساروق، سردشت، سنبل‌رود، صلاح‌الدین کلا، کارون 4، گاران، گتوند و گلپایگان به ترتیب با 49.59، 69.26، 3.2، 200.5، 325.13، 199.7، 35.29، 351.96، 1.32، 2، 2212.92، 82.16، 4606 و 35.85 میلیون مترمکعب در آستانه رسیدن به حداکثر ظرفیت خود هستند.

افزایش بارش و مدیریت منابع آب عامل بهبود شرایط سدهای کشور

در این‌باره شهاب صادقی کارشناس مدیریت منابع آب،‌ به فارس گفت: با توجه به افزایش بارش 11 درصدی سال جاری نسبت به سال گذشته و همچنین کنترل و مدیریت منابع آب در قالب یک برنامه دقیق شرایط سدهای کشور بهبود پیدا کرده و در مجموع حجم مخازن ما با وجود تأمین آب همه بخش‌ها 20 درصد افزایش را تجربه می‌کند.

تناسب مدل مدیریت منابع آب و تغییرات اقلیمی لازم است

در سال‌های اخیر، عمده بارش‌های کشور در مدت زمان کوتاهی سیل به راه انداخته و با توجه به عدم مدیریت مناسب ذخایر سطحی، این آب به جای صرف شدن در جهت آبادانی کشور، به تخریب زیرساخت‌ها منجر شده بود. اما در سال جاری ذخایر نگهداری آب سطحی عملکرد مناسبی در نگهداری سیلاب و استفاده از آن جهت رشد اقتصادی و محیط زیست داشته‌اند.

به گزارش فارس، بهره‌برداری از سازه‌ها نگهداری آب سطحی می‌تواند ابزار مدیریت منابع آب کشور را ارتقاء دهد و تناسب مدل‌های بهره‌برداری با شرایط اقلیمی تاب‌آوری کشور از منظر آب را ارتقاء خواهد داد.

در سال‌های اخیر، میزان بارندگی کشور در دوره‌های بلندمدت روند نزولی به خود گرفته و همین مسأله اهمیت مدیریت منابع آب را دوچندان می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها