ماجرای الکل هم همین طور است. هر روز در نشریات علمی دنیا نتایج جدیدی از خطرات مصرف الکل بر سلامت منتشر میشود که حاصل پژوهش معتبرترین پژوهشگاههاست. به عنوان مثال یافتههای مطالعه تازهای که در نشریه نیچر مدیسین منتشر شد، نشان میدهد مصرف حتی مقادیر اندکی الکل ،خطر ابتلا به بیش از ۶۰ نوع بیماری را افزایش میدهد.
طبق گزارش منتشر شده در نشریه ایندیپندنت، متخصصان دانشگاه آکسفورد اثر مصرف الکل روی مردان را در چین بررسی کرده و دریافتهاند حتی در افرادی که گاهی الکل مصرف میکنند، خطر بروز برخی بیماریها افزایش مییابد ازجمله بیش از ۳۰بیماری که پیش از این تصور میشد با الکل ارتباطی نداشته باشد. در سال ۲۰۱۶ مصرف الکل هفتمین علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان شناخته شد و حدود ۲درصد مرگ زنان و ۷درصد مرگ مردان مربوط به مصرف نوشیدنیهای الکلی عنوان شد و برای سنین ۱۵تا ۴۹سال، الکل عامل اصلی خطر مرگ و معلولیت در سراسر جهان بود. برای افراد مسن، سرطانهای مربوط به مصرف الکل مهمترین دلایل مرگ و میر بودند. با افزایش مقدار مصرف الکل، خطرات سلامت نیز افزایش مییابد.
همه این تحقیقات درباره مصرف آن دسته از مشروبات الکلی است که در کارخانهها و به روشهای استاندارد تولید میشود، وگرنه مشروبات دست ساز و تقلبی حاوی متانول بهسرعت میکشد یا دست کم نابینا میکند. با تمام اینها اما منفعت و گردش مالی عظیمی که در این حوزه وجود دارد، همچنان کارخانهها و کمپانیهای مشروب سازی را باز نگه داشته است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد