پیشینه اسلام هراسی از زمان جنگهای صلیبی شروع شده و تاکنون در ابعاد و اشکال متفاوتی ادامه دارد. بعد از جنگ جهانی دوم، اسلامهراسی و اسلامستیزی با مهاجرت مسلمانان به کشورهای اروپایی برای اشتغال تشدید و بیشتر شده و تاکنون نیز ادامه دارد. عوامل متعددی همواره در اسلام هراسی و اسلام ستیزی در اروپا نقش داشته است؛ یکی رشد جمعیت مسلمانان در مقابل رشد منفی جمعیت بومی در این قاره است؛ هانتینگتون تئوریپرداز برخورد تمدنها، اصلیترین عامل فروپاشی تمدن غرب را رشد جوامع اسلامی میداند و عامل دیگر را دشمنی پنهان و آشکار صهیونیستها علیه مسلمانان و دولتهای اسلامی را میتوان نام برد. در این معادله، موساد (سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی) تمرکز ویژهای بر پروژه اسلامهراسی در غرب داشته و این منظومه و اجزای آن را بهعناوین گوناگون طراحی و عملیاتی میسازد. دستگاههای امنیتی و دولتی در برخی کشورهای غربی نیز تابع همین دستورالعمل پنهان اما ملموس هستند.
از پاریس تا اسکاندیناوی
توهین به مقدسات اسلامی و قرآن کریم اولینبار در آمریکا و در فرانسه (نشریه شارلیابدو)، سپس در دانمارک و در ادامه در کشور سوئد بهوقوع پیوست و سبب جریحهدار شدن قلوب مسلمانان در جهان شد. در آن معادله نیز ردپای سازمانهای صهیونیستی مشهود و غیرقابلانکار بود. هتک حرمت به کتاب مقدس قرآن بدون شک توهین به تمامی ادیان ابراهیمی اعم از مسیحیت و یهودیت بوده و ارتباطی با آزادی بیان و حقوق بشر ندارد. اروپاییان مدعی حقوق بشر و دموکراسی، همواره از کتاب بهعنوان نماد فرهنگی یاد میکنند و توهین و حتک حرمت به کتاب را توهین به عقیده و اندیشه میدانند. برخورد دوگانه با موضوعات فرهنگی، سیاسی و اعتقادی، بزرگترین عامل بهرهگیری ابزاری از آزادی بیان و عقیده در نزد دول غربی و اروپاییان است. در حال حاضر دول اروپایی هرگونه اظهارنظر درخصوص هولوکاست و همجنسبازان را جرم میشمارد و هر فردی در این خصوص تحقیق و بررسی کند محکوم به زندان و محرومیت از موقعیت اجتماعی میشود اما درخصوص توهین به مقدسات اسلامی با سکوت خود، آن را تایید میکنند. این دوگانگی برای چه هدفی اتفاق و روی میدهد؟
تعارضاتی که اروپا نمیتواند پاسخ دهد
فارغ از نقش برجسته سازمانهای صهیونیستی در این معادله، در سالهای اخیر اندیشهای خطرناک به اندیشه برتر از طریق قدرتهای حاکم بر اروپا جا افتاده که هر آنچه ما تشخیص میدهیم درست است و باید همگان آن را بپذیرند مانند هتک حرمت به کتاب مقدس مسلمانان که آن را با آزادی بیان توجیه میکنند و صدالبته با منشور حقوق بینالمللی مصوب سال ۱۹۶۶ سازمان مللی که خودشان مؤسس آن بودهاند در تعارض آشکار است. حقیقت این است که مقابله با اسلام فراتر از هتک حرمت به کتاب مقدس مسلمانان است در حال حاضر مراکز و اندیشکدههای مطالعاتی غرب به این نتیجه رسیدهاند که جهان اسلام بهعنوان یک بلوک و قطب جدید در جهان چندقطبی حضور و ظهور پیدا میکند. نمونه آن در سند تبدیل سیاست خارجی روسیه آمده است «ما باید قدرت جهان اسلام را بهعنوان یک بلوک قدرت جهانی بشناسیم» و حتی در مجلس و دومای روسیه اقدام هتک حرمت به قرآن کریم، از سوی نمایندگان محکوم شده است.
لزوم همافزایی و عملیات مشترک کشورهای مسلمان
بسیج، همسویی و اتحاد کشورهای اسلامی درخصوص دفاع از حریم مقدسات مسلمانان میتواند بازدارنده و موثر باشد. کشورهای اسلامی با توجه به ظرفیتهای بالا به لحاظ تعداد، جمعیت زیاد، داشتن ذخایر انرژی نفت و گاز، موقعیتهای ژئوپلتیکی و جغرافیایی، وجود مراکز و اتحادیههای اسلامی مانند اتحادیه کشورهای عربی، همکاری اسلامی، الازهر در مصر و سایر مراکز اسلامی در شرق و غرب عالم میتوانند با اقدامات هماهنگ با اسلامستیزی مقابله کنند؛ مانند کاهش سطح روابط سیاسی، تحریم کالاهای کشورهای هتاک و حامیان آنها، احیای قدرت فرهنگی و رسانهای کشورهای مسلمان در عرصه جنگ نرم، پیگیری و شکایات از مجامع بینالمللی و دیوان قضایی مانند دیوان قضایی لاهه بهعنوان مواردی از اقدامات میتوان برشمرد.
مدعیان دروغین دموکراسی
امروزه رفتار نژادپرستانه با مسلمانان و هر فرد از ابنای بشر قابلقبول نیست، مدعیان دروغین دموکراسی نمیتوانند با احساسات مسلمانان بازی کنند و با یک عذرخواهی آن را پایان دهند زیرا اثرات تخریبی زیادی در نزد مسلمانان ایجاد میکنند. پس از شکست پروژه راهاندازی گروههای تکفیری از سوی غرب بهطور هدفمند، بهدنبال راهبرد جدید تخریب دین اسلام با بهرهگیری از مردم کشورهای اسلامی و ایجاد جنگ بین مسلمانان مانند سودان هستند. در حال حاضر در رسانههای غربی روزی نیست که علیه دین اسلام خبر منفی نسازند و به نوعی به دنبال شستوشوی مغزی مخاطبان جوامع خود علیه مسلمانان نباشند. بدون تردید هتک حرمت به کتاب مقدس مسلمانان آخرین اقدام آنان نخواهد بود و بر کشورهای اسلامی و علمای دینی آنان مقابله با چنین اقداماتی فرض است که با اتحاد و اتخاذ تصمیمات درست و عملی بازدارنده، جلوی اینگونه اعمال جنایتکارانه را بگیرند. دشمنان دین اسلام همواره بهدنبال صدمه به مقدسات و اعتقادات مسلمانان بوده و بیدار هستند و ما نیز باید بیدارتر و هوشیارتر باشیم.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد