به گزارش جام جم آنلاین، بنفشه زهرایی در پاسخ به این پرسش که آیا سرانه مصرف آب خانگی در کشورمان نگران کننده است؟ گفت: برای پرداختن به این مساله باید ابتدا یادآور شد که مصارف آب شهری به دو دسته تقسیم میشود، یکی مصارف آب خانگی و دیگری مصارف آب غیر خانگی است.
وی ادامه داد: مصارف آب خانگی مربوط به مشترکانی است که کاربران مسکونی محسوب میشوند.
دبیر کارگروه ملی سازگاری با کمآبی درباره مصارف آب در بخش غیر خانگی نیز عنوان کرد: مراکز آموزشی، مراکز خرید، مراکز تجاری و اداری نیز نمونههایی از بخش غیر خانگی به حساب میآیند.
زهرایی در پاسخ به این پرسش که میزان مصرف آب در بخش غیر خانگی چقدر با استانداردها فاصله دارد. به جام جم آنلاین گفت:، چون هر شهر بافت متفاوتی دارد و تعداد مشترکان غیر خانگی و نوع کاربریهای آن متفاوت است، نمیتوان به راحتی در این خصوص اظهار نظر کرد.
وی درباره میزان مصرف آب در بخش کاربریهای خانگی گفت: سرانه متوسط کشوری در این بخش حدود ۱۵۰ لیتر به ازای هر نفر در روز است که سرانه قابل قبول و مناسبی است، البته همچنان جای کاهش دارد. اما سرانه مسرفانهای محسوب نمیشود.
به گفته زهرایی ۱۵۰ لیتر به ازای هر نفر در روز از سوی کارگروه ملی سازگاری با کم آبی نیز به عنوان سرانه مطلوب و سرانه هدف در نظر گرفته شده بود.
دبیر کارگروه ملی سازگاری با کمآبی یادآور شد: اما در بسیاری از کلانشهرهای کشور میزان مصرف آب در بخش خانگی از ۱۵۰ لیتر در روز فراتر میرود و باید برای کاهش مصرف آب در این مناطق تلاش کرد.
زهرایی درباره اینکه در کدام کلانشهرهای کشور مصرف آب از ۱۵۰ لیتر در روز فراتر میرود، بیان کرد: در حدود نیمی از کلانشهرها که بخش زیادی از جمعیت کشور در این مناطق ساکن هستند، سرانه آب خانگی بیش از ۱۵۰ لیتر به ازای هر نفر در روز است.
وی ادامه داد: در مناطقی مانند تهران سرانه مصرف آب خانگی باید کاهش پیدا کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد