به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، عباس بشارتی اظهار داشت: اعتبار بلاعوض دولتی تخصیص یافته برای اجرای سامانه های نوین آبیاری در سطح یکهزار و ۶۷۵ هکتار معادل ۲۰۹ میلیارد ریال است.
وی خاطرنشان کرد: کشت گیاهان کم آبخواه و تجهیز زمین های کشاورزی به سامانه آبیاری نوین (کم فشار و قطره ای) مهمترین راهکار موثر در صرفه جویی آب است.
بشارتی گفت: سه هزار و ۹۳ رشته قنات در استان دایر است که با استحصال ۱۵۶ میلیون متر مکعب در سال تامین کننده حدود ۲۲.۵ تا ۲۵ درصد آب بخش کشاورزی است.
مدیر آب و خاک سازمان جهادکشاورزی استان یزد با اشاره به اینکه در ۴۴۰ رشته قنات با طول تقریبی ۵۸ کیلومتر عملیات بازسازی و نوسازی انجام گرفته است، تصریح کرد: در سال گذشته از محل کمک های فنی اعتباری بازسازی و نوسازی قنوات استان مبلغ ۵۶۵ میلیارد ریال مصوب شد که تاکنون با تخصیص ۱۰۰ درصد، کار احیا و مرمت ۴۴۰ رشته قنات در شهرستان های استان رقم خورده است.
وی افزود: انجام عملیات زیر بنایی و اساسی هر قنات باعث کاهش هزینه های نگهداری آنها و نیز عدم نیاز به عملیات تکراری از جمله لایروبی سالانه می شود از ریزشهای شدید گالری قنات (کوره) جلوگیری به عمل آورده و به پایداری آبدهی قنوات کمک شایانی می کند.
بشارتی خاطر نشان کرد: انجام مطالعات دقیق برای اولویت بندی و بررسی کامل نیازهای قنوات و برآورد هزینه های مربوطه همراه با نقشه های اجرایی در موفقیت اجرای این سیاست نقش مهمی دارد که باید مورد توجه قرار گرفته و برای انجام آن اعتبارات مورد نیاز تأمین شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد