به گزارش جام جم آنلاین، این کرم در یک عمل جراحی از بافت مغز بیمار بیرون کشیده شد.
پزشکان احتمال دادند که این موجود زنده و قرمزرنگ حدود دو ماه در سر این زن زندگی میکرده است.
این جراحی سال گذشته در بیمارستان «کانبرا» انجام شد و اکنون متخصصان با بررسیهای بیشتر هشدار میدهند که چنین مورد نادری میتواند نشانهای از افزایش خطر ابتلا به بیماریها و عفونتهایی باشد که از حیوان به انسان منتقل میشوند.
بیمار، زنی ۶۴ ساله و مبتلا به افسردگی و فراموشی بوده که به دلیل یک بیماری عفونی نامعلوم تحت درمان قرار داشته تا اینکه در تصویربرداری از مغز او، اشکالاتی دیده شد.
پزشکان برای تشخیص بیماری، تصمیم گرفتند با جراحی و باز کردن جمجمه، علت اختلال را تشخیص دهند اما انتظار نداشتند که یک انگل زنده را در مغز این بیمار پیدا کنند.
این زن استرالیایی به دنبال رشد این کرم در مغزش با مجموعهای از علائم غیرمعمول از جمله درد معده، سرفه، تعریق شبانه، اسهال و حتی فراموشی و تشدید افسردگی مواجه شد.
بیمار در اواخر ژانویه ۲۰۲۱ در بیمارستان بستری شد و سپس اسکنهای مغزی نشان داد که یک ضایعه در مغز او وجود دارد. پس از آن در ژوئن ۲۰۲۲ در اتاق عمل مشخص شد که وجود یک کرم زنده در بافت مغز، سبب نشانههای بیماری این زن بوده است.
پزشک بیمارستان کانبرا درباره پیدا شدن کرم در سر بیمار طی عمل جراحی توضیح داد: در اتاق عمل وقتی که جراح ابزارش را در سر بیمار فرو برد تا ناهنجاری را تشخیص دهد و یک کرم قرمز زنده هشت سانتیمتری بیرون آمد، همه ما شوکه شدیم. این مورد یک نمونه نادر و جدید است که قبلا در انسان ثبت نشده است.
به نوشته گاردین، متخصصان میگویند: به احتمال زیاد این کرم هنگام جمعآوری نوعی گیاه بومی از کنار دریاچه محل زندگی بیمار در استرالیا وارد بدن او شده است.
بنابر گزارش رسانههای استرالیایی، این کرم حلقوی، انگل مار پیتون است.
یک متخصص انگلشناسی با انتشار تحقیقی در این زمینه نوشت که به نظر میرسد پس از استفاده از گیاهان آلوده به مدفوع مار پیتون و تخم انگل، بدن این زن به یک «میزبان تصادفی» برای رشد کرم قرمزرنگ تبدیل شده است.
پزشکان میگویند که بیمار با وجود داشتن سوابق بیماری رو به بهبودی است.
متخصصان با انتشار این گزارش تاکید کردند که این کشف، نمونه دیگری از انتقال بیماریهای واگیر از جانوران وحشی به انسان است.
به گفته آنها، مواردی مانند بیماری این زن نشان میدهد که جمعیت انسانی در حال نزدیکتر شدن به زیستگاههای حیوانات است که میتواند عواقب زیادی به همراه داشته باشد. انتقال ویروس نیپا از خفاشها به خوک و سپس به انسان، انتقال سارس از خفاش به حیوان ثانویه و سپس به انسان و همچنین گمانهزنیها درباره منشاء ویروس کرونا به انسان همگی نشانههایی است که باید بیش از پیش جدی گرفته شوند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: