این شیوه پرداخت، باعث سهولت پرداخت خلافی خودرو، عوارض آزادراهی و به صورت کلی تمام بدهیهای خودرویی شده است. از سوی دیگر، آنلاین شدن روند پرداخت عوارض آزادراهی، باعث شده است که دیگر خبری از صفهای طولانی، مقابل باجههای دریافت عوارض در ابتدا و انتهای آزادراهها نباشد. این امر موجب بهبود سرعت حرکت خودروها و همچنین کم شدن اصطحلاک خودورها شده است. گفتنی است با توجه به این موضوع که ثبت عوارض الکترونیکی به وسیله دوربینها انجام میگیرد و در محل دریافت عوارض، وجهی از خودروها اخذ نمیشود، باید نسبت به پرداخت این عوارض در زمان مقرر شده دقت کرد تا مشمول جریمه عدم پرداخت عوارض نشویم. اما موعد پرداخت این بدهی از زمان ارسال پیامک چقدر است؟ با ما در ادامه همراه شوید تا پاسخ این سوال را دریابید.
مهلتی که برای پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهی خودرو در نظر گرفته شده است ۱۵ روز از زمان ثبت عبور و مرور، توسط دوربین است و در صورتی که در بازه زمانی مشخص شده، اقدام به پرداخت صورت نگیرد، جریمه ۴۰ تا ۹۰ هزار تومانی در انتظار مالکان خودرو است. این جریمه برای خودروهای سواری، وانت، مینیبوس و کامیونت ۴۰ هزار تومان، برای کامیونهای دو محور و اتوبوس ۵۰ هزار تومان و برای کامیونهای سه محور، تریلی و نفتکش ۹۰ هزار ریال تعیین شده است. به همین دلیل توصیه میکنیم در موعد مقرر نسبت به پرداخت این بدهی اقدام کنید تا مشول جریمه نشوید.
برای پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراهی، روشهای مختلفی وجود دارد. یکی از این شیوهها، نصب برچسب پرداخت عوارض است که بانک مسکن عرضه کننده این برچسب است. استفاده از دستگاههای عابربانک و کارتخوانها که نیاز به ثبت شناسه قبض و پرداخت دارد، کد دستوری #۸*۷۲۰* و استفاده از اپلیکیشین و سامانههای آنلاین پرداخت از دیگر راههای پرداخت بدهیهای خودرو و از جمله عوارض آزادراهی است.
اما یکی از کاربردیترین و راحتترین راهها، پرداخت از طریق سامانه یکپارچه خدمات خودرویی است. با ثبت شماره پلاک خودرو و کد ملی در این سامانهها، علاوه بر استعلام و پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراهی، امکان استعلام و پرداخت تمام عوارض خودرویی، خلافی و... امکانپذیر میشود. علاوه بر این، سامانه یکپارچه خودمات خودرویی که با شعار «پاسخ به تمام دغدغههای خوردویی مالکان خودرو» فعالیت میکند، در کنار امکان پرداخت بدهیهای خودرو، به کاربرانش امکان تمدید و صدور بیمه نامههای شخص ثالث و بدنه و خدمات غیر حضوری خودرو مانند معاینه فنی غیر حضوری را میدهد. این سامانه یکپارچه همچنین امکان خرید مواد مصرفی و لوازم یدکی خودرو را برای کاربرانش فراهم کرده است.
به طور کلی این سامانههای یکپارچه با ارایه خدمات کامل خودرویی، موجب آسودگی خاطر مالکان خودرو در قبال استعلام و پرداختهای خودرویی و دیگر نیازهای خودرویی شده است و میتوان با چند کلیک تمام نیازهای خودرویی خود را در یک سامانه برطرف کرد و دیگر نیازی به ثبت اطلاعات خودرو و جستجو در چند اپلیکیشن و وبسایت نیست.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد