پیش از این هم سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان به شبکه خبری آمریکایی انبیسینیوز گفته بود که دولت تصمیم خواهد گرفت که چگونه شش میلیارد دلار را هزینه کند و این پول «هرجا که ایران نیاز داشته باشد» هزینه خواهد شد. اما ماجرای جنجالی و ارتباط این پولهای آزاد شده با عملیات طوفانالاقصی چه بود؟ بعد از اتفاقات تاریخی ۷اکتبر و درهم کوبیده شدن مواضع صهیونیستها در سرزمینهای اشغالی توسط نیروهای مقاومت، روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز در گزارشی به راستیآزمایی اظهارات دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا و نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاستجمهوری این کشور و سایر همحزبیهای او درباره تامین مالی حملات اخیر نیروهای مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی از سوی ایران پرداخت. ترامپ روز هفتم اکتبر همزمان با آغاز عملیات طوفانالاقصی، مدعی شده بود که دلارهای مالیاتدهندگان آمریکایی به تامین مالی این حملات (توسط ایران) کمک کرده است. ترامپ و سایر جمهوریخواهان این ادعاها را در اشاره به توافق تبادل زندانی اخیر بین تهران و واشنگتن مطرح کردند که همچنین شامل انتقال شش میلیارد دلار پول نفت ایران از بانکهای کرهجنوبی به قطر بود تا در اختیار ایران قرار بگیرد.
بعد از این ادعا، روزنامه نیویورکتایمز درخصوص این ادعاها نوشت: این مبلغ، پول مالیاتدهندگان آمریکایی که ترامپ و برخی دیگر از نامزدهای جمهوریخواه به دروغ بیان کردند، نیست. همچنین شواهدی وجود ندارد که نشان دهد این پول برای تامین مالی حملات استفاده شده است.
از سوی دیگر آدرینا واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید هم در بیانیهای در واکنش به این اظهارات گفت: حتی یک سنت از این پول خرج نشده است و زمانی که هزینه شود، تنها میتواند برای چیزهایی مثل غذا و دارو برای مردم ایران هزینه شود. وی افزود: این پول مطلقا با حملات وحشتناک امروز هیچ ارتباطی ندارد و اکنون زمان انتشار اطلاعات
نادرست نیست. ازسوی دیگر یک مقام ارشد دولت آمریکا هم بعد از این اذعان کرد که هیچ نشانهای از دست داشتن ایران در عملیات طوفانالاقصی توسط حماس علیه رژیم موقت صهیونیستی وجود ندارد. نمایندگی ایران در سازمان ملل هم در بیانیهای «اقدامات فلسطین را دفاع کاملا مشروع در برابر هفت دهه اشغال ظالمانه و جنایات فجیع رژیم نامشروع صهیونیستی» خوانده است و ضمن تداوم حمایت از فلسطین، تاکید کرده ایران در واکنش فلسطینیان دخالتی نداشته است.
شاخه نظامی حماس، شنبه بزرگترین حمله سالهای اخیر را علیه رژیم اشغالگر صهیونیستی انجام داد و بعد از انتشار خبرها درباره حملات بیش از دو ساعته موشکی و راکتی از نوار غزه به مناطق مختلف رژیمصهیونیستی شامل تلآویو، محمد الضیف، فرمانده القسام شاخه نظامی جنبش(حماس) از آغاز و ادامه عملیات طوفانالاقصی خبر داد. روزنامه صهیونیستی یدیعوتآحارانوت گزارش داده شمار تلفات صهیونیستها در عملیات طوفانالاقصی به ۱۰۰۰ نفر میرسد و تعداد افرادی که توسط نیروهای حماس به اسارت گرفته شدند، هم به بیش از ۱۵۰ نفر رسیده است.
کنعانی درباره تحولات اخیر فلسطین گفت: تحولات مهمی در عرصه فلسطین در حال رخدادن است اما متأسفانه شاهدیم از سوی برخی طرفهای خاصی که حامی جنایات روزمره رژیم صهیونیستی بودند در تلاش هستند جای ظالم و مظلوم را عوض کنند و بدون توجه به تضییع حقوق فلسطین در تحولات اخیر هم کنار ظالم بهپشتوانه ظالم علیه ملت مظلوم فلسطین ایستادند. وی درباره مذاکرات رفع تحریمها و اخبار منتشره برای برگزاری دور جدید مذاکرات در عمان گفت: من اطلاعی از تاریخ تعیین شده برای برگزاری دور جدید گفتوگوها ندارم اما مسیر دیپلماسی باز است و میتواند تبادل پیامها انجام شود. سخنگوی وزارت خارجه درباره برگزاری رزمایش مشترک ایران و آذربایجان در دریای خزر گفت: جزئیاتی ندارم. در چارچوب همکاریهای مشترک دو کشور سازوکارهایی قبلا وجود داشته است. در بعد همکاریهای نظامی نشستهای خوب و سازنده ای داشتیم. اگر نیاز باشد، ستاد کل نیروهای مسلح توضیحاتی بیشتری خواهند داد. وی درباره سفر مقام آذربایجانی به ایران توضیح داد: این سفر در استمرار پیگیریهای دو کشور در حوزههای دوجانبه و تحولات اخیری بود که در حوزه قفقاز شاهد بودیم. گفتوگوهای خوبی صورت گرفت و طرف آذربایجانی دیدگاههای خود را بیان کرد. ایران آمادگی دارد به کشورهای آذربایجان و ارمنستان کمک کند و دیدگاههایش را بیان کرده است. اتفاق نظر وجود دارد که در چارچوب گفتوگوهای انجام شده و در ادامه مسیر خوب بین دو کشور انشاءا... بتواند سفارت آذربایجان هم فعالیت خود را از سر بگیرد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد