به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، عباس کلانتری در نشست با خبرنگاران اظهار داشت: جاده گازی، عبارت غلطی است زیرا در این جاده، لوله های مربوط به شرکت نفت منتقل شده ضمن آنکه این طرح در زمره طرح تفصیلی شهر یزد نبوده و چندین بار نیز عوض شده است.
وی با بیان اینکه از ابتدا دانشگاه یزد با احداث این جاده مخالف نبوده، یادآور شد: در سال ۱۳۹۰ که این طرح اعلام گردید با مخالفت استاندار وقت متوقف شد و مجددا در سال ۱۳۹۴ دوباره طرح مطرح و شهرداری و دانشگاه یزد تفاهم نامهای امضا کردند مشروط به اینکه به درخواستهای دانشگاه توجه شود لذا دانشگاه با احداث این جاده مشکلی ندارد اما باید تفاهم نامه قبلی اجرایی شود.
رئیس دانشگاه یزد اظهار داشت: براساس این تفاهمنامه در سال ۱۳۹۷ نیز طرحی از سوی اساتید دانشگاه با شرط ساخت این جاده در عمق زمین برای کاهش آلودگی صوتی و مزاحمت برای خوابگاهها، صدور سند زمینهای دانشگاه و ایجاد دو پل جهت دسترسی به اراضی دانشگاه در طرف دیگر این معبر تهیه شد ولی در سال ۱۳۹۹ شهرداری از پذیرش این طرح خودداری کرد و اقدام به ارائه طرحی جدید کرد که بسیاری از تاسیسات دانشگاه را در برمیگیرد.
کلانتری با اشاره به دستور توقف این طرح از سوی استاندار به دنبال بازدید از اراضی مورد نظر در سال گذشته، گفت: هیات امنای دانشگاه تاکید دارد که این معبر نباید با تاسیسات دانشگاه تعارضی داشته باشد. البته بعداً شرکت نفت اعلام کرد که حفاری در مجاورت خطوط نفت نیز ممنوع است لذا آن را پذیرفتیم و اعلام شد که شهرداری طرح جدیدی تهیه کند ولی قطعاً دانشگاه برخی شرایط مانند نداشتن تعارض با تاسیسات دانشگاه، صدور اسناد اراضی دانشگاه حداقل برای ساخت و سازهای صورت گرفته تاکنون و ایجاد معبر در ارتفاع منفی زمین به منظور کاهش آلودگی صوتی و مزاحمت برای خوابگاهها را در طرح جدید نیز مورد اهتمام خواهد داشت.
وی ادامه داد: جلسات مختلف با شهرداری و شورای شهر یزد برگزار شد اما هیچکدام از تعهدات قبلی انجام نشد و این در حالیست که حتی اگر تعهدات هم انجام شود باید موضوع در هیئت امنای دانشگاه مطرح و سپس تصمیم گیری شود .
کلانتری گفت: ما مخالف ایجاد بلوار جدید نیستیم؛ حرف ما این است که این مسیر، اصولی احداث شود، ساخت پل و راه دسترسی دانشگاه به دو طرف میسر و صدور سند زمین های دانشگاه و صدور مجوز تجاری برای بخشی از زمین های این مرکز نیز باید عملی شود.
رییس دانشگاه یزد افزود: بیش از ۲۵ هکتار از زمین های دانشگاه در این طرح استفاده خواهد شد و دانشگاه ناقص می شود و این در حالیست که شهرداری در ساخت میدان های سیدحسن نصرالله و کتاب نیز پس از گرفتن زمین های دانشگاه به تعهدات خود عمل نکرد.
کلانتری ادامه داد: زمین دانشگاه هم برای فرد نیست برای دولت است و نمی توان از حق دانشگاه گذشت، ما حسن نیت خود را نشان دادیم و حتی کارشناسان شهرداری نسبت به نقشه برداری هم اقدام کردند اما هنوز هیچ حسن نیتی توسط شهرداری ندیدیم و اقدامی نشده است.
رئیس دانشگاه یزد به همکاری دانشگاه جهت نقشه برداری شهرداری از این مسیر اشاره و عنوان کرد: اختلاف دانشگاه با شهرداری بر اجرای طرحی کارشناسی شده در این اراضی است هر چند دانشگاه هم اکنون نیز با کمبود زمین مواجه است و تنها ۴۰ شرکت دانش بنیان دانشگاه در صف انتظار برای استقرار در دانشگاه هستند.
وی گفت: دانشگاه دارای طرح جامعی است که براساس آیندهنگری تدوین شده چرا که برطبق ارزیابیهای صورت گرفته برای ۵۰ هزار دانشجو آتی دانشگاه نیازمند ۵۰۰ هکتار زمین خواهیم بود و از طرفی قطعاً ساخت و ساز فعلی دانشگاه صرف ساختمان سازی و ۴.۵ درصد اعلام شده نیست چرا که در حال حاضر دانشگاه دارای ۱۵ هکتار پارکینگ است.
کلانتری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تحصیل افزون بر ۱۳ هزار دانشجو، نسبت دانشجوی تحصیلات تکمیلی به کارشناسی را به ترتیب با ۳ هزار دانشجوی تکمیلی به ۱۰ هزار دانشجوی کارشناسی، معقول دانست.
وی همچنین از فعالیت ۴۵۷ عضو هیات علمی فعال علاوه بر وجود ۲۳ نفر دیگر در مرحله جذب، عنوان کرد: نسبت تعداد کارمندان دانشگاه یزد به اعضای هیات علمی این دانشگاه که پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاسیس شده است، یک به دو و رقم خوبی در سطح کشور است.
کلانتری از اهتمام دانشگاه به ارتقای کیفیت آموزشی خبر داد و گفت: در حوزه دانشجویی اقدامات خوبی در زمینه بازسازی و نوسازی بخشهای دانشجویی از جمله خوابگاهها با توجه به فرسودگی تاسیسات آنها صورت گرفته و در دست اقدام است.
رییس دانشگاه یزد به ساخت اردوگاه فرهنگی در اراضی دانشگاه با اخذ مجوز از میراث فرهنگی با توجه به قرار گرفتن در مجاورت دخمه زرتشتیان اشاره و یادآور شد: در دو سال اخیر ضمن خریداری تجهیزات آزمایشگاهی، سه آزمایشگاه مرجع از جمله در حوزه فراوردههای نفت در دانشگاه راه اندازی شد.
وی به افتخارات و برنامه های پژوهشی دانشگاه نیز اشاره و تصریح کرد: دانشگاه یزد براساس رتبهبندی تایمز با ۳۰۰ پله صعود به ردهی حدود ۱۲۰۰ در بین دانشگاههای جهان ارتقا یافته است و ۹ نفر از اساتید دانشگاه نیز جزو دو درصد دانشمندان هستند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: