به گزارش جام جم آنلاین ،محمد ملکزاده، با اشاره به اجرای پویش ملی بیماری دیابت گفت: این پویش از ۲۰ آبان در سراسر کشور آغاز شده و تا ۱۵ دی غربالگری افراد بالای ۱۸ سال انجام میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج شناسایی، مراقبت و درمان مبتلایان به دیابت و فشار خون را از اهداف این پویش ملی دانست و افزود: این طرح در ۷۰ درصد شهرهای بالای ۵۰ هزار و شهرهایی که طرح پزشک خانواده در آنها اجرا نمیشود و در ۱۰۰ در صد شهرهای زیر ۲۰ هزار و بالای ۲۰ هزار نفر و روستاها باید اجرا شود.
وی با بیان اینکه ۵۰۰ هزار کهگیلویه و بویراحمدی در این پویش ملی غربال میشوند، بیان کرد: پیشبینی میشود با اجرای این طرح ۲۰ هزار مبتلا در استان شناسایی شوند که ۵۰ درصد آنها تحت مراقبت قرار میگیرند.
ملک زاده با بیان اینکه بیماریهای قلبی و عروقی عامل ۸۰ درصد مرگ و میرها است، اضافه کرد: فشار خون یکی از بیماریهای مربوط به قلب و عروق است که میطلبد آموزشهای لازم در خصوص تغییر سبک زندگی و کنترل فشار خون به مردم داده شود.
وی عنوان کرد: دیابت نیز برای فرد بیمار مشکلات متعددی از جمله مشکلات کلیوی، مشکلات بینایی و حتی قطع عضو را به همراه دارد که متولیان سلامت مردم را نسبت به این بیماری و عوارض آن آشنا کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بیان کرد: تشکیل کارگروه غربالگری فشار خون و دیابت فرصت خوبی است تا به هدف مورد نظر برسیم چرا که بسیاری از افراد از بیماری قند خون و دیابت آگاهی ندارند.
ملکزاده با بیان اینکه همه دستگاهها برای اجرای هر چه بهتر این پویش و تغییر سبک زندگی و عوامل خطر بیماری همکاری کنند، گفت: گرایش به مصرف غذاهای فستفود و کم تحرکی منجر به دیابت و فشار خون میشود، ضمن اینکه چاقی از دیگر عوامل ابتلا به دیابت و فشار خون است که شاهد افزایش چاقی در میان مردم از جمله کارمندان و نوجوانان هستیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب