به گزارش جام جم آنلاین ، تاکنون تانکرهای آبرسان، خودرو های آتش نشانی، تیمهای امداد و نجات یگانهای ارتش به محل اعزام و در حال اجرای ماموریت هستند.
امیر سرتیپ دوم شاطری ارشد نظامی ارتش در خراسان جنوبی گفت: ارتش علاوه بر حفظ و حراست از حدود و ثغور مرزهای کشور، در سال های اخیر نشان داد که همیشه در حوادث غیر مترقبه در کنار دولت و ملت است.
آمادهباش کامل تیم بالگردی اطفا حریق ارتش
حدود ساعت هشت و ۴۵ دقیقه نوزدهم آذر ۱۴۰۲ اعلام شد که یکی از مخازن ۲۵۰ تُنی مینی پالایشگاه هیدروکربن در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند دچار آتش سوزی شده و بلافاصله عوامل امدادی برای اطفای حریق وارد عمل شدند.
۲۲ مخزن در این مجموعه قرار داشته که ۱۸ مخزن حاوی مواد سوختی بوده و این مخازن دچار حریق شده است. ۱۵ مخزن میعانات منفجر شدند و اشتعال زیادی را به وجود آورد.
به واسطه ماهیت فراوریها آتش شعلهور و منطقه تخلیه شد و به دنبال آن تیمهای امدادی در منطقه حضور یافتند. یکی از مخازن دچار آتش سوزی شد که نیروها با خنکسازی آن و مخزن مجاور از سرایت آتش به دیگر مخازن جلوگیری کردند. این حادثه خسارت جانی نداشته و فقط یک نفر به صورت سرپایی توسط اورژانس مداوا شد.
آتشنشانان از فاصله ۵۰ متری برای خنک کردن مخازن وارد عملیات شدند و همه ظرفیتها برای تأمین آب مورد نیاز دستگاههای آتش نشانی بکار گرفته شد.
در اطلاعرسانی های اولیه اعلام شد که دود متصاعد شده از آتش، سمی نیست با این وجود از مدیران شرکتهای مستقر در منطقه ویژه اقتصادی خواسته شد تا کارگرانی که حضور آنها ضروری نیست را مرخصی بدهند تا از ازدحام جمعیت جلوگیری شود.
۱۲۰ کارگر شاغل در مینی پالایشگاه منطقه ویژه اقتصادی بیرجند از بیمه بیکاری بهره مند می شوند.
در برآورد اولیه معاون عمرانی استاندار خراسان جنوبی از پیشبینی خسارت ۷۰۰ میلیارد تومانی به کارخانه تولید هیدروکربن در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند خبر داد.
احمد وحیدی وزیر کشور که برای گرفتن گرارش ، در ساعات اولیه وقوع حادثه با مقامات استانی گفتوگوی تلفنی داشت، بعدازظهر دوشنبه به منظور بررسی آخرین وضعیت آتشسوزی در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند وارد خراسان جنوبی شد و بلافاصله از محل حادثه بازدید کرد.
آمادهباش کامل تیم بالگردی اطفا حریق ارتش
وی با بیان اینکه کمیتهای برای بررسی این حادثه تشکیل شده است، افزود: نخستین مسؤولیت، به بخش خصوصی مربوط است که این حادثه برای آن پیش آمده است. بعد در سطح استان خراسان جنوبی با مدیریت بحران و استاندار و مشارکت بخشهای ذیربط باید بررسیهای لازم انجام شود.
دوشنبه شب بعد از جلسه ستاد مدیریت بحران که با حضور وزیر کشور برگزار شد، یک برنامه عملیاتی فوری با تلاش و برنامهریزی و تجمیع تمام توان از چند جبهه به یک مخزن در حال سوخت انجام شد.
ساعت حدود ۱۰ شب آتش خاموش شد اما همچنان احتمال شعلهور شدن دوباره به دلیل ماهیت مواد که حالت فرار دارد، وجود داشت و همین حالت هم اتفاق افتاد و حدود یکساعت بعد هم به دلیل ترکیب آب و مایعات، آتش با شدت بیشتری شعلهور شد. بعد از این اتفاق، خنک کردن مخازن اطراف ادامه یافت و فرصتی ایجاد کرد تا از انفجار جلوگیریشود.
در انتهای شب جلسهای عملیاتی و مدیریتی با حضور استاندار خراسان جنوبی برگزار و مقرر شد از صبح امروز برنامه عملیاتی دیگری به صورت تلفیقی با اطفای حریق هوایی را با توجه به رسیدن محموله فوم سنگین و پودر سدیم به استان در دستور کار قرار گیرد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد