جام جم آنلاین اصفهان؛ مسعود اعتمادی فر، متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ بیماری صرع و مدیر عامل انجمن خیریه صرع اصفهان در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن اشاره به اینکه بیماری صرع یکی از بیماریهای شایعی است که از ابتدای خلقت انسان وجود داشته است.، اظهار کرد: روش تشخیص صرع علاوه بر علائم بالینی، استفاده از روش های تشخیصی مثل نوار مغز یا ام آی ار است، براین اساس صرع یک بیماری شایع و قابل درمان است و مبتلایان به آن نباید هیچگونه هراسی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه بیماران صرع محدودیتی در اشتغال، ازدواج و مسایل حقوقی ندارند و افراد جامعه در این زمینه باید آگاه شوند، افزود: کانونی در مغز وجود دارد که ایجاد کننده تشنج است؛ حدود ۱۰ درصد مردم در عمرشان به دلایل مختلف دچار تشنج می شوند و گاه پیش شارژهای الکتریکی نابجایی که هنگام تشنج ایجاد می شود به بیماری صرع می انجامد.
مدیر عامل انجمن صرع اصفهان تصریح کرد: صرع در تمام گروههای سنی دیده میشود اما در اطفال و سنین بالای ۵۰ سال شایع تر است؛ میزان شیوع در مردان و زنان مساوی است اما در مردان به علت ضربه های مغزی بیش تر دیده میشود.
وی با بیان اینکه 10در صد مردم در طول عمر خود تشنج دارند، گفت: اگر تشنج تکرار شود به آن صرع اتلاق می شود، طبق آخرین آمار یک در صد افراد جامعه مبتلا به صرع هستند.
اعتمادی فر با اشاره به اینکه هر عاملی که به سلولهای مغزی آسیب برساند میتواند صرع را ایجاد کند که با نوار مغز یا MRIتشخیص داده می شود، عنوان کرد: در استان اصفهان ۶۰تا ۶۵هزار ببماری صرع وجود دارد که از این تعداد ۱۰تا ۲۰درصد صرع های مقاوم بوده است، همچنین در کشور ایران ۸۵۰ هزار بیمار مصروع ثبت شده زندگی میکند.
وی متذکر شد: ۱۵تا ۲۰درصد صرع ها به دارو جواب نمی دهند و جراحی لازم دارند براین اساس از سال ۱۳۷۹انجمن صرع اصفهان به عنوان حامی بیماران صرع تشکیل شد .
مدیر عامل انجمن صرع اصفهان اذعان کرد: در حقیقت افراد مبتلا به صرع های مقاوم جزو بیماران سخت درمان محسوب می شوند، اما هزینه های درمان آنها رایگان است؛ اصفهان با برخورداری از نخستین بخش جراحی صرع واقع در بیمارستان آیت الله کاشانی در درمان این بیماری در کشور پیشتاز است.
وی افزود:وجود نگرش منفی نسبت به این افراد یکی از بزرگترین چالشهای مبتلایان به این بیماری و خانوادههای آنها محسوب میشود و نبود آگاهی نسبت به علائم، عوارض و عوامل تشدید این بیماری، منجربه پدیدآمدن مشکلاتی از جمله گوشهگیری و خانهنشینی شده است.
اعتمادی فر در ارتباط با علل بیماری صرع توضیح داد: بعضی عوامل ازجمله آسیبهای ساختاری و ساختمانی ،ضربههای مغزی، عفونت ها، تومورهای مغزی، ضایعاتی که هنگام زایمان به وجود می آید و ناهنجاری های مغز میتوانند منجر به بیماری صرع شوند.
وی با بیان اینکه بیش از سه هزار بیمار تحت پوشش انجمن خیریه صرع اصفهان هستند درادامه به بخشی از اقدامات انجام شده در انجمن صرع استان اصفهان اشاره و تشریح کرد: برگزاری یک هزارکلاس آموزشی، برنامه تلویزیونی، نشست علمی و تهیه بروشور، اقدامات فرهنگی وانگیزشی ویژه بیماران صرع به منظو راتقا روحیه این افراد بیماری و تداوم حیات طبیعی آنها، تلاش برای رفع مشکلات معیشتی و دارویی تاسیس اولین بخش جراحی صرع در بیمارستان کاشانی منتخبی از کارهای صورت گرفته است.
متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ بیماری صرع خاطرنشان کرد:انجمن صرع یکی از انجمن های موفق در کشور است، بیماری صرع قابل درمان و صرع مقاوم هم قابل کنترل است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر هزینه های درمانی این بیماری گفت: صرع مادر زادی نیست وهمه ی سنین را شامل می شود، هزینه درمان هر بیمار صرعی در ماه۱۵۰تا ۲۰۰هزار تومان می باشد، هزینه بیماران صرع مقاوم بین ۳۰۰تا۳۵۰ هزارتومان است و هزینه جراحی بین ۵۰۰تا۶۰۰میلیون بوده و ۲۰۰تا ۲۵۰جراحی صرع سالانه انجام می شود.
/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد