به گزارش جام جم آنلاین،رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) گفت: چین و آمریکا دارای بیشترین تولیدات علمی نمایه شده در پایگاههای اسکوپوس و وب آو ساینس هستند و جمهوری اسلامی ایرن هم رتبه شانزدهم پایگاه اسکوپوس و رتبه هفدهم پایگاه وب آو ساینس را دارد.
سید احمد فاضل زاده افزود: در مقایسه تولیدات علمی حوزههای موضوعی مختلف از سوی پژوهشگران ایرانی در پایگاه وب آو ساینس، حوزه علوم پزشکی و بهداشت با ۱۵۸ هزار و ۶۷۸ سند، پس از حوزههای موضوعی مهندسی و فناوری و علوم طبیعی بیشترین تولیدات علمی کشور را شامل میشود.
فاضلزاده اعلام کرد: در میان تولیدات علمی این حوزه هم، بیشترین پژوهشها به ترتیب مربوط به پزشکی بالینی، پزشکی پایه و علوم بهداشت بوده است.
وی اعلام کرد: روند تغییرات تعداد تولیدات علمی نمایه شده جمهوری اسلامی ایران نشان میدهد که تعداد مقالات ایرانی طی سالهای مختلف، روند افزایشی داشته و به صورت معمول، تعداد مقالات نمایه شده ایرانی در اسکوپوس، اندکی بیشتر از وب آو ساینس بوده است.
رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام افزود: در میان دانشگاههای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی ۱۰ سال اخیر به ترتیب دانشگاههای دانشگاه علوم پزشکی تهران بیشترین تولیدات را به خود اختصاص داده است و پس از آن، دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی، ایران، تبریز و شیراز بیشترین تولیدات علمی را در پایگاه وب آو ساینس نمایه کردهاند.
فاضل زاده اضافه کرد:
در آخرین رتبهبندی تایمز (۲۰۲۴)، ۲۴ دانشگاه علوم پزشکی ایران حضور دارند که در این میان، دانشگاه علوم پزشکی تبریز با رتبه ۶۰۰-۵۰۱ بهترین رتبه را در کسب کرده است.
ایران در میان ۲۰ کشور دارای بیشترین تولیدات علمی پزشکی قرار گرفتفاضل زاده افزود: در نظام رتبهبندی شانگهای ۲۰۲۳ از ۱۰ دانشگاه ایران که در این رتبهبندی حضور دارند، سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و شیراز از دانشگاههای علوم پزشکی هستند و دانشگاه علوم پزشکی تهران بهترین رتبه علوم پزشکیها را به دست آورده است.
وی همچنین اعلام کرد: بهترین عملکرد کشور ایران در میان کشورهای اسلامی در بین فناوریهای نسل چهارم صنعت مربوط به پرینت سه بعدی است که توانسته رتبه ۱۳ دنیا را از آنخود کند و بالاتر از کشورهای ترکیه و عربستان سعودی قرار گیرد.
فاضلزاده افزود: جمهوری اسلامی ایران در فناوری اینترنت اشیاء، بلاک چینها، کلان داده، هوش مصنوعی و فناوری رباتیک بعد از ترکیه و عربستان سعودی رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.
رئیس مؤسسه ISC ادامه داد: بیشترین تولیدات علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور در بازه زمانی ۲۰ ساله در بخش هوش مصنوعی، مربوط به پژوهشگران دانشگاههای علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی ایران و شهید بهشتی بوده و در اینترنت اشیاء، بیشترین تولیدات علمی مربوط به دانشگاههای علوم پزشکی ایران، تهران و مشهد بوده است.
وی اضافه کرد: در فناوری چاپ سه بعدی، بیشترین تولیدات علمی از سوی دانشگاههای علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی ایران و اصفهان، در فناوریهای ارتباطی نسل جدید (۵ G) مربوط علوم پزشکی تهران، تبریز و شیراز، در رباتیک از دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شیراز و دانشگاه علوم پزشکی ایران، در کلان داده، مربوط به دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و علوم پزشکی ایران و در فناوری پهپاد، بیشترین تولیدات علمی مربوط به دانشگاههای علوم پزشکی تهران، تبریز و علوم پزشکی ایران بوده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با سرپرست اداره کل روابطعمومی و امور بینالملل سازمان نظام پزشکی کشور مطرح شد
فرزاد آشوبی در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد