به گزارش جام جم آنلاین از گرگان دکتر موسیالرضا شبیهی گفت : مراقبت و کنترل بیمارهای قابل انتقال از آئدس در واحدهای مختلف مراکز بهداشتی درمانی شهرهای استان گلستان توسط کارشناسان آموزش سلامت، بهداشت محیط و آزمایشگاه صورت میپذیرد.
رییس مرکز بهداشت گلستان از برگزاری کارگاه آموزشی تب دنگی برای پزشکان بخشهای خصوصی و دولتی خبر داد و گفت: کیتهای تشخیص تب دنگ در تمام مراکز بهداشتی شهرستانها و بعضی بیمارستانها توزیع شده است.
شبیهی ادامه داد: با توجه به آگاهی کارشناسان در صورت مشاهده بیمار مشکوک، نمونه گیری برای تشخیص این بیماری در مراکز مورد نظر انجام میشود و همچنین آخرین دستورالعملهای پیشگیری و درمان به تمام واحدها ارسال شده است.
وی افزود: تشخیص توسط کیتها، در زمان ۲۰ دقیقه صورت میپذیرد که در صورت مثبت شدن از بیمار نمونه خون گرفته خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: تاکنون مورد مثبتی از تب دنگی در استان مشاهده نشده اما در صورت گزارش و تایید آن، روند درمان و پیگیری به صورت روزانه توسط کارشناسان مراکز خدمات جامع سلامت برای بیمار انجام خواهد شد.
تب دِنگی (Dengue fever) نام یک بیماری ویروسی است که به آن تب دنگ، تب دانگ و تب استخوانشکن هم گفتهاند، این بیماری از طریق نیش پشه آئدس به انسان منتقل میشود و انتقال این بیماری از طریق انسان به انسان امکان پذیر نیست و بروز بیماری بر اثر گزش پشه اتفاق می افتد.
پشه آئدس به «ببر آسیایی» مشهور شده است در مناطق استوایی جهان بهویژه آسیای جنوب شرقی از جمله مالزی وجود دارد.
علائم این بیماری شامل سردرد، کمردرد و پشت درد، تب معمولاً شدید و در برخی موارد خارش و جوش در قسمتهای مختلف بدن است. تب دنگی به عنوان «تب استخوان شکن» نیز شناخته میشود، چرا که به دلیل درد شدید حاصل از آن بیمار تصور میکند، استخوانهایش در حال شکستن است.
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: