به گزارش جام جم آنلاین، پات رایدر، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا مدعی شد که تمرکز کشورش در حال حاضر کاستن از تنشها و همچنین برقراری آتش بس در غزه است.
او گفت: «ایالات متحده به شدت روی تنشزدایی در منطقه متمرکز است و در عین حال، به دنبال برقراری آتش بس به عنوان بخشی از توافق تبادل اسرا جهت بازگرداندن همه گروگانها به خانه و پایان دادن به جنگ در غزه است.»
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز دوشنبه گفته بود دستگاههای اطلاعاتی آمریکا معتقدند احتمال دارد ایران در هفته جاری به اسرائیل حمله کند.
آکسیوس هم ساعاتی بعدتر گزارش داده بود این ارزیابی با آنچه دستگاههای اطلاعاتی اسرائیل میگویند همسو است.
این رسانه نزدیک به منابع آمریکایی و صهیونیستی نوشته پاسخ ایران ممکن است قبل از آغاز مذاکرات آتشبس/تبادل اسرا که برای پنجشنبه برنامهریزی شده انجام شود.
رایدر در نشست خبری امشب گفت که قصد گمانهزنی درباره زمان حمله و اینکه آیا ایران حمله میکند یا خیر ندارد.
این سخنگوی پنتاگون گفت: «قصد گمانهزنی درباره زمان اینکه ایران حمله میکند یا خیر یا زمان آن و اینکه آیا نائبانش آغازگر حمله خواهند بود ندارد.»
وی اضافه کرد: «اظهارات علنی آنها روشن است بنابراین لازم است ما این اظهارات را جدی بگیریم، اما تمرکز ما روی کاستن از تنشها و تلاش برای برقرار کردن آتشبس و بازگرداندن گروگانها به خانه است.»
مقامهای اسرائیلی و آمریکایی دیروز (دوشنبه) به آکسیوس گفتند که ایران گامهای مقدماتی عمدهای در یگانهای موشکی و پهپادی خود برداشته است. این گامها مشابه اقداماتی هستند که ایران قبل از حمله ماه آوریل انجام شده بود.
آکسیوس با وجود این از قول این منابع آمریکایی - صهیونیستی تأکید کرده که «اسرائیل و آمریکا از زمان دقیق حمله ایران خبر ندارند.»
ارتش رژیم صهیونیستی از بیم پاسخ انتقامجویانه ایران در حالت آمادهباش کامل قرار گرفته است.
گزارش رسانههای صهیونیستی حاکی است ارتش اسرائیل دوشنبه شب به نیروهایش دستور حداکثر آماده باش را صادر کرده است.
ارتش رژیم اسرائیل مدعی شده که آماده مقابله با هرحملهای است. در همین حال، سخنگوی پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) نیز غروب دوشنبه به وقت تهران مدعی تلاشها برای کاهش تنش در غرب آسیا شد.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص روز پنجشنبه گزارش داده بود شدت گرفتن تنشهای امنیتی و افزایش آمادگی اسرائیل برای پاسخ احتمالی جمهوری اسلامی ایران و حزبالله به اقدام تلآویو در ترور اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس و «فواد شکر»، از فرماندهان حزبالله به ویژه باعث افزایش ترس در شهر حیفا شده است.
سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان در سخنان خود روز سهشنبه گذشته به تلویح به حیفا به عنوان یکی از اهداف احتمالی حزبالله در پاسخ این جنبش یاد کرده بود.
هاآرتص نوشته بود: «سناریویی که خواب از چشمان بسیاری از ساکنان حیفا میرباید احتمال حمله به تأسیسات پتروشیمی این شهر اعم از پالایشگاههای نفتی است که در آنجا مقدار زیادی مواد خطرناک ذخیره شدهاند.»
در روزهای گذشته رسانههای صهیونیستی به نقل از مقامهای این رژیم برآوردهای مختلفی از نوع یا زمان حمله ایران منتشر کردهاند که هیچکدام تا کنون محقق نشدهاند. رژیم صهیونیستی حدود دو هفته پیش در دو عملیات تروریستی مجزا فواد شکر، از فرماندهان حزبالله و اسماعیل هنیه، رهبر حماس را به شهادت رساند.
هفته پیش رسانه آمریکایی ایبیسی گزارش داده بود که آمریکا و اسرائیل نگران از پای درآمدن شبکه پدافند هوایی اسرائیل در اثر حملات انبوه موشکی ایران و حزبالله است.
مقامهای آمریکایی گفتهاند در تلاش هستند که از طریق گفتگو با شرکا و متحدان خود دامنه پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی را محدود کنند.
در همین راستا، مقامهای آمریکایی سهشنبه گذشته به سیانان گفتهاند واشنگتن با شرایط سختی برای پیشبینی زمان و شکل حمله ایران مواجه است، زیرا ایران بخشی از تجهیزات نظامی لازم برای انجام این حملات را در ماه آوریل جابجا کرده و همین موضوع پیشبینی اقدامات ایران در حال حاضر را دشوارتر کرده است.
سیانان نوشته بود مقامهای آمریکایی به چندین منبع برای اطلاعات در این خصوص متکی هستند، اما در حال حاضر میان مقامهای امنیت ملی درباره زمان و نحوه پاسخ ایران اختلاف وجود دارد.
به نوشته سیانان، این عدم قطعیت باعث شده دولت بایدن با شرایط دشواری در تلاشهای خود برای تحت فشار قرار دادن ایران جهت محدود کردن پاسخ این کشور مواجه باشد. /فارس
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد