مهدی ابراهیم‌ زاده رئیس حوزه ریاست و معاون مؤسسه انقلاب اسلامی : 

بلوغ جریان تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی در «ایستگاه خیابان روزولت» 

ایستگاه خیابان روزولت،صادقانه و رسا

حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای، مقام معظم رهبری  در تقریظ خود بر کتاب«  ایستگاه خیابان روزوِلت» نوشتند:« این کتاب پُرکننده‌ی یکی از خلأهای رسانه‌ئی و تبلیغاتی ما است. ما به جنگ روایتها در پیکارهای جهانی توجه لازم را نکرده‌ایم و دشمنان و بدخواهان ما از غفلت ما بهره برده و بسیاری از حوادث را وارونه نشان داده‌اند.»
کد خبر: ۱۴۷۹۵۳۷
نویسنده محسن پاک آیین - سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان

 

 رهبر انقلاب در تقریظ خود، نثر کتاب را روان و رسا و تحقیق و تحلیل‌های آن منطقی و صادقانه و قانع‌کننده دانسته و  نام انتخاب شده برای کتاب را «عالی» توصیف کرده اند..

کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت»  روایتی مستند از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا با استفاده از اسناد به دست آمده از سفارت است که توسط آقای محمد محبوبی از محققان جوان و فرهیخته، نوشته و توسط مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی منتشر شده است. این کتاب با اشاره به فعالیت‌های اطلاعاتی و عملیاتی آمریکا در ایران پس از انقلاب، شرح جامعی از روابط ایران و آمریکا از روز تسخیر سفارت در آبان ۱۳۵۸ تا آزادی گروگان‌ها در دی ۱۳۵۹ ارائه داده و همچنین شماری از اسناد منتشرنشده سرویس اطلاعاتی آمریکا را برای نخستین بار منتشر کرده است. پرونده دخالت‌های خصمانه آمریکا علیه ملت ایران بسیار قطور است که یکی از مهمترین آن‌ها کودتای بیست‌وهشتم مرداد است که ۲۶ سال قبل از حادثه‌ی تسخیر لانه جاسوسی، اتّفاق افتاد که در  نتیجه آن یک دولت ملّی مستقل با  با کودتای آمریکایی سرنگون شد. اما تسخیر سفارت یا به تعبیر درست تر، لانه جاسوسی امریکا نیز یکی از مهم‌ترین رویداد‌ها در تاریخ مبارزات ضد استکباری ملت ایران است که توسط حضرت امام خمینی رهبر بزرگ انقلاب اسلامی، «انقلابی بزرگ‌تر پس از سرنگونی استبداد پهلوی» نامیده شد و در همین حادثه، ایشان آمریکا را شیطان بزرگ لقب دادند. شرح ماجرا از این قرار بود که چند ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در اعتراض به فعالیت‌های مداخله جویانه دولت امریکا در ایران، تعدادی از دانشجویان پیرو خط امام در روز سیزده آبان ۱۳۵۸، ساختمان سفارت آمریکا در خیابان روزولت را تسخیر کرده و تداوم توطئه‌های کاخ سفید علیه ایران را با مشکل مواجه ساختند. اسنادی که از سفارت به دست آمد که بعد‌ها تبدیل به بیش از هفتاد جلد کتاب شد، نشان می‌داد که از همان روز‌های اوّلِ بعد از پیروزی انقلاب، سفارت آمریکا مرکز توطئه و جاسوسی علیه ایران بوده؛ در این سفارت، کودتا علیه انقلاب اسلامی طرّاحی می‌شده، نقشه ایجاد جنگ داخلی و قومی در استان‌های مرزی کشور، کشیده می‌شده، برای تحریم ایران برنامه ریزی می‌شده و نابودی انقلاب اسلامی ایران، مهمترین دستورکار سفیر آمریکا و مستشاران نظامی سفارت بوده است. شناخت دشمنی دیرینه و دامنه دار آمریکا علیه ایران بدون مطالعه اسناد لانه جاسوسی، کامل نیست و به همین دلیل رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات خود بر ضرورت آشنایی نسل جوان با اسناد لانه جاسوسی و گنجاندن این اسناد در کتاب‌های درسی تأکید داشته‌اند.

ایستگاه خیابان روزولت،صادقانه و رسا


ایستگاه خیابان روز ولت، یک کتاب خواندنی است و می‌تواند مورد استناد محققان و پژوهشگران باشد و قدردانی از نویسنده آن، که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب نیز بوده، مشوق نگارش کتاب‌هایی از این سیاق خواهد شد.

ایستگاه خیابان روزولت،صادقانه و رسا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها