به گزارش جام جم-اهرم مرکز تنگستان که خاطره رشادت ها و جانفشانی های مردان و زنانش قصه دیروز و امروز نیست و حکایت همیشگی تاریخ از مرزبانی این غیرتمندان عرصه دفاع از وطن است در صحنه هنری این روزها مرکز گردهمایی هنرمندانی از جنس تئاتر از سراسر استان بوشهر است تا در قالب 13گروه هنری آثار خود را به نمایش عمومی دربیاورند. سعید گل چمن هم با تعدادی از بازیگران جویای نام و عوامل دیگر نمایش خان بر خاک را به روی صحنه خواهد آورد. او از این نمایش برایمان بیشتر می گوید که در ادامه می خوانید.
در مورد اثر جدیدتان که به جشنواره استانی راه یافته توضیح بدید؟
با توجه به اینکه "خان بر خاک" یک اثر تاریخی و مستند می باشد، مراحل تحقیق، پژوهش و نگارش این اثر حدود 2 سال زمان برد و از 28 مهرماه سال قبل تمرینات آغاز و در بهمن ماه 1402 به مدت 20 شب و 21 اجرا و در آبان ماه 1403 به مدت 8 شب در شهر اهرم به روی صحنه رفت که خوشبختانه مورد استقبال علاقمندان قرار گرفت.
موضوع آن درباره چیست؟
موضوع این اثر در مورد واقعه تاریخی 20 فروردین ماه سال 1301 و شهادت "زائرخضرخان تنگستانی" یکی از سرداران قیام جنوب بر علیه انگلیسی ها است که در قلعه خود وی موسوم به "کلات" و در شهر اهرم رخ می دهد.
این توضیح را هم بدهم که در کنار شهید رئیس علی دلواری، بزرگان و سرداران دیگری مثل زائرخضرخان تنگستانی، خالو حسین دشتی، غضنقر السلطنه برازجانی، شیخ حسین خان چاهکوتاهی و ... هم سالها مجاهدت و مبارزه کرده اند ولی کمتر نامی از آنها برده شده است که از جمله آنها شهید زائرخضرخان تنگستانی است که تا 7 سال پس از شهادت رئیس علی در میدان ماند و بر علیه نیروهای انگلیسی جنگید و تلاش کردم در اثر قبلی ام یعنی "کلات نامه" مبارزات وی و در اثر فعلی ام یعنی "خان بر خاک" شهادت وی به تصویر کشیده شود.
چقدر دغدغه استان و مشکلات مردم را در هنر تاثیرگذاری مثل تئاتر دارند؟
خب طبیعتا زبان هنر و تئاتر یکی از گویاترین و تاثیرگذارترین زبان ها برای بیان مشکلات اجتماعی و غیره است و در اصل رسالت و دغدغه هر هنرمندی هم باید همین باشد.
آیا ساز و کار جشنواره استانی تاثیری برای معرفی هنرمندان در جشنواره تئاتر سراسری و فجر دارند؟
قطعا جشنواره های تئاتر استانی بستر مناسبی برای معرفی استعدادهای جوان در تئاتر است. در واقع ویترنی چون جشنواره، باعث دیده شدن بهتر هنرمندان جوان و خلاق در زمینه نویسندگی، کارگردانی و بازیگری می شود.
در مورد استقبال مردم بعد از کرونا بگویید آیا شرایط بهتر شده ؟
-در زادگاهم یعنی شهر اهرم شرایط خوشبختانه بسیار بهتر از قبل شده و مردم عطش بیشتری نسبت به تئاتر دارند. در اینجا هیچ اثر نمایشی زیر 20 شب به روی صحنه نمی رود که برای شهری با وسعت و جمعیت اهرم اتفاق کمی نیست و خوشحالم که موفق شده ایم به کمک دوستانم در گروه تئاتر آریو تنگستان، انجمن هنرهای نمایشی اهرم و هنرمندانش، تئاتر را در سبد خانوارها جا انداخته و اقتصاد تئاتر را با این میزان از استقبال مردم و حتی بخش خصوصی به عنوان حامیان مالی، احیا کنیم.
سالی چند اثر را می توانید با توجه به ظرفیت های کمی و کیفی به روی صحنه ببرید؟
معمولا و به طور میانگین هر دو سال، یک اثر نمایشی را به روی صحنه می برم اما شاید امسال شرایط جوری رقم بخورد که بلافاصله و پس از بسته شدن پرونده "خان بر خاک" تمرینات اثر جدیدم را استارت بزنم.
مهم ترین دغدغه هنرمندان استان در حوزه تئاتر چیست؟
بدون شک عدم اختصاص اعتبارات لازم و یک سری مشکلات سخت افزاری در حوزه سالن ها و پلاتوهای استان یکی از مشکلات و دغدغه های بزرگ هنرمندان تئاتر استان هست. اکثر پلاتو ها متاسفانه مشکل نور و صوت دارند که امیدوارم با نگاهی ویژه این مشکلات حل شوند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛