تغییرات در بازار تبریز باید با مجوز یونسکو باشد

در مورد بازار تبریز شنیده ها حکایت از امکان اجرای لوله کشی گاز در داخل بازار بزرگ تبریز است. متاسفانه اگر چنین شود امکان خروج از فهرست میراث جهانی یونسکو وجود دارد. وقتی مکان یا سایتی در این فهرست قرار میگیرد به معنای مالکیت معنوی همه دنیاست نه فقط یک شهر یا یک کشور، چرا که در فهرست" میراث جهانی" قرار میگیرد. این فهرست تضمبن کننده منحصربفرد بودن مکان و در عین حال بزرگترین انگیزه سفر و بازدید گردشگران از همه کشورهای جهان است.
کد خبر: ۱۴۸۴۰۸۱
نویسنده دکتر رحیم حیدری - عضو هیئت علمی دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی دانشگاه تبریز

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: چه کشورهایی که برای قرار گرفتن در این فهرست برای خود تاریخ سازی میکنند و از هویت سایر کشورها وام میگیرند.

یونسکو تعارف ندارد و در صورت تغییرات حتما اقدام میکند، اتفاقی که در سالهای اخیر برای شهرهای درسدن آلمان و بندر لیورپول انگلستان افتاد و یونسکو بخاطر همین تغییرات آنها را از فهرست خارج کرد. 

جاذبه ها و مکان های تاریخی فرهنگی نه تنها  میراث تاریخی و هویت فرهنگی شهر بلکه میراث و سرمایه های اقتصادی هر شهری هم هستند که در صنعت گردشگری منبع اقتصادی اند. بازار تبریز به معنای واقعی سمبل و یادگار روح نامیرای و شاکله اصلی شخصیت تبریز است. این روح نامیرا بزرگترین میراث تبریز برای همه نسل هاست، شایسته است همگان از حیاتش حمایت کنیم. شهری که در هزاره گذشته علی رغم همه بلایای طبیعی بنیان کن و اشغالگری های ویرانگر، از حیات شهروندانش حفاظت کرده و نگهبان ایران زمین بوده است.

لازم به ذکر است که سایت ها و مکانهای متعددی در تبریز وجود دارند که شایسته حضور در این فهرست هستند اما کم توجهی و کم کاری ها مانع اصلی اند از جمله مجموعه ایل گلی، ارک علیشاه، مساجد جامع و کبود، مجموعه مقابر سه گانه ( مقبره الشعراء، مقبره العلما و مقبره العرفا)، کندوان، فرش و تابلو فرش سردرود، ربع رشیدی وخانه مشوطه.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها