نتایج آخرین نظرسنجی مرکز تحقیقات نشان میدهد سریال سوجان بیش از ۲۶ درصد مخاطب پیدا کرده است. گفته میشود در صورت ادامه این روند، رکورد ۱۰ ساله مخاطبان سریالهای شبکه یک شکسته خواهد شد که اتفاق مبارکی در جذب مخاطبان به رسانه ملی و بهویژه این شبکه تلویزیونی است.
دلیل اقبال به این سریال را میتوان در چند محور جستوجو کرد.در ادامه ضمن نگاهی به این اثر و نکات قابل توجه آن، گفتوگویی با علی مرادی، بازیگر نقش قربان داشتیم.
هر دو هفته، یک نظرسنجی
در گفتوگویی که اخیرا با محسن شاکرینژاد، رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما داشتیم تاکید شد که برای سریالهای روی آنتن، هر دوهفته یکبار نظرسنجی صورت میگیردواین روندتا پایان پخش اثرادامه دارد. همانطور که مطرح شد طبق نتایج آخرین نظرسنجی مرکز تحقیقات برای سریال سوجان، سریالی که این شبها از شبکه یک سیما پخش میشود، بیش از۲۶ درصد مخاطب ثبت شده است. تا امروز ۲۹ قسمت از سریال پخش شده و با توجه به مستمر بودن این نظرسنجی در طول پخش سوجان، احتمال بالا رفتن این آمار وجود دارد و بههمینخاطر باید امیدوار بود که درصورت ادامه این روند، رکورد ۱۰ ساله مخاطبان سریالهای شبکه یک در جهت فزونی، شکسته شود.
این سرسبزی تماشایی
طرح و فیلمنامه اولیه سریال سوجان را فریدون حسن پور نوشته است. نویسندهای که ید طولایی در نگارش قصههای موفق درخطه شمال دارد. فیلمنامه نهایی را حسین تبریزی، سیدعلی حسینی وهدیه رضایی به انجام رساندند وآنچه امروز درقاب شبکه یک میبینیم، حاصل کارگردانی حسین تبریزی است. در این قصه از فضای شمال کشور، مناظر طبیعی آن و همچنین آداب و رسوم کهن مردم این خطه، صرفا بهعنوان ابزاری تزئینی برای جذب مخاطب بهره برده نشده، بلکه این ویژگی بهخوبی در تاروپود قصه تنیده شده است. بیننده خود را در این فضا حس میکند و با شخصیتها همراه میشود و بههمین واسطه است که تا امروز ارتباط درخور توجهی با سریال برقرار کرده که آمارها گویای آن است.
فیلمنامهای منسجم
رکن اصلی هر قصه نمایشی را فیلمنامه تشکیل میدهد. سوجان تا اینجای کار نشان داده که قصه را بر پایه فیلمنامهای منسجم روایت میکند که بهخوبی توانسته یک منطق اصولی ازرفتوبرگشتهای زمانی را درخود بگنجاند و در دل ماجرایی عاشقانه و خانوادگی، ارزشهای ایرانی-اسلامی و مطلوب خانواده را به تصویر بکشد و درعینحال، روایتگر زندگی سه نسل و تاریخ گیلان باشد. از دیگر جذابیتهای این سریال میتوان به قاببندیهای تماشایی تبریزی وهمچنین حضور قهرمانان زن اشاره کرد؛ زنانی که به بهترین شکل میان وظایف اجتماعی و خانوادگی خود تعادل برقرار میکنند.
جمع پیشکسوت و جوانان
قطعا حضور بازیگران چهره و سرآمدی از قبیل ثریا قاسمی در این سریال درمقام ایفاگران نقشهای اصلی، به وزانت اثر افزوده است. این بازیگر که در آذر ۱۴۰۳ شمع ۸۴ سالگی اش رافوت کرد، بهشکلی حرفهای و استوار به نقش مادرجان حیات بخشیده است. حمیدرضا نعیمی، بهنام تشکر، بهزاد فراهانی و... دیگر بازیگران شناخته شدهای هستند که حضورشان در روزهای آینده هم -همچنان که تا امروز -به قصه جذابیت خواهد بخشید. درکنار این چهرههابازیگران جوان، اما خوشآتیهای همچون غزاله اکرمی درنقش اصلی، شادابی و طراوت را به گروه بازیگران افزوده و باعث شده مخاطبان، شخصیت سوجان را بهسبب بازی چهرهای که کمتر او را میشناسند، با پیشزمینه ذهنی کمتر از این بازیگر، بیشتر باورکنند. یکی دیگر ازبازیگران جوان سریال، علی مرادی است که نقش قربان را برعهده دارد. این بازیگر که بیشتر او را با اجراهای تلویزیونی میشناسیم درباره حضورش درسریال به جامجم میگوید: پیشتولید سریال سوجان از سال۱۴۰۰شروع شده بود و انتخاب بازیگر اردیبهشت۱۴۰۱انجام شدو من بهعنوان دومین بازیگر قرارداد بستم و حدود دوسالوهشت ماه درگیر سریال بودیم.
تعریف سریال با جزئیات
به مرادی از آمار مخاطبان میگوییم و وی میافزاید: بازخوردها دراین مدت که سریال پخش میشودخداراشکر خوب بوده و در دورهای که برخی میخواهند بگویند ما تلویزیون نمیبینیم، یک نکته جالب بگویم که مثلا کسی بود که با جزئیات کامل سریال را برای من تعریف میکرد. وی ادامه میدهد:نقد هم شنیدهام وهرکاری، هم نکات مثبت داردوهم منفی؛ اما خوشحال کننده بود که مخاطب، سریال را میبیند و نمیتوانیم بگوییم مخاطب تلویزیون را دنبال نمیکند. یادمان باشدتلویزیون هنوزهم نسبت به رسانههای دیگر مرجعیت دارد.
یک قصه جذاب
این بازیگر دلیل انتخاب این نقش راچنین شرح میدهد: داستان راخیلی دوست داشتم؛ بالاخره سوجان یک سریال متفاوت، و از یک دوره متفاوت است. ازطرفی کارهای قدیمی خوبی درخطه گیلان داشتیم. داستان سوجان بسیار جذاب است و اولین چیزی که از۶۵ قسمت سریال خواندم، جذب داستان شدم. فریدون حسنپور داستان را خوب نوشته بود و بازنویسی شد و یکچیزهایی تغییر کرد؛ البته شخصیت قربان که خودم بازی کردم در فیلمنامه تخت و یکنواخت نبود؛ اینطور نبود که بلهقربانگو باشد و شاگردی کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد