باشگاه امید؛ پاتوق نوجوانان

«باشگاه امید» را می‌توان یکی از برنامه‌های دیدنی و پرمخاطب نوجوانان دانست که به نوعی پاتوقی برای همه نوجوانان ایرانی است. این برنامه که سری جدید آن مدتی است روی آنتن رفته، با تیم‌ تحریریه‌ متشکل از نوجوانان محتوایش را پیش می‌برد و از هشت بخش متفاوت تحت عناوین «وقت‌های تلف‌نشده، کار خودته، امیدیا، مردم چی می‌گن؟
«باشگاه امید» را می‌توان یکی از برنامه‌های دیدنی و پرمخاطب نوجوانان دانست که به نوعی پاتوقی برای همه نوجوانان ایرانی است. این برنامه که سری جدید آن مدتی است روی آنتن رفته، با تیم‌ تحریریه‌ متشکل از نوجوانان محتوایش را پیش می‌برد و از هشت بخش متفاوت تحت عناوین «وقت‌های تلف‌نشده، کار خودته، امیدیا، مردم چی می‌گن؟
کد خبر: ۱۴۸۷۳۱۷
نویسنده زنده‌یاد زینب علیپورطهرانی - گروه رسانه
 
قهرمان امید، نوساز و دوربین امید و مسابقه برخط» تشکیل می‌شود. همچنین نقطه‌‌تمایز برنامه باشگاه امید با سایر برنامه‌های تولید شده نوجوان‌محور، از گذشته تا به امروز، داشتن بستری در فضای مجازی تحت عنوان (پاتوق) است که برای فعالیت و مشارکت بیشتر نوجوانان طراحی شده است. محمد دولتی، تهیه‌کنندگی این برنامه را برعهده دارد و محمد میرزازاده، فاطمه محمدی‌فر و کیان داوودی‌آزاد مجریان این برنامه هستند که جام‌جم با تهیه‌کننده و یکی از مجریان برنامه گفت‌و‌گویی داشته که در ادامه می‌خوانید:
   
نوجوان‌های خلاق و ایده‌پردازی داریم
محمد دولتی، تهیه‌کننده باشگاه امید است که درگفت‌و‌گو با جام‌جم درباره شکل‌گیری ایده اصلی برنامه بیان می‌کند: می‌توانم بگویم این برنامه با هدف تشکل‌داری به معنی حضور و فعالیت جمعی از بچه‌های مستعد و علاقه‌مند به حوزه هنر و رسانه راه‌اندازی شد و درمجموع باشگاهی رسانه‌ای محسوب‌می‌شود.ایده این باشگاه یک‌عقبه حداقل شش الی‌هفت ساله داردکه درآن زمان جریانی راه‌اندازی شد که قرار بود در حوزه هنر و رسانه تشکل‌داری کند و کسانی که علاقه‌مند در حوزه‌های فیلمسازی، خبرنگاری، سواد رسانه‌ای و... بودند برایشان فضای استعدادیابی فراهم شود.
   
تجربه معلمی داشتم
وی ادامه می‌دهد: این برنامه در فصل‌های قبلی سعی کرده بود بخش‌های نمایشی جذاب داشته باشد و هدفش یک برنامه شناوری بوده که می‌توانسته به اتفاقات روز واکنش نشان بدهد. همچنین محتوای جذاب برای بچه‌ها تولید می‌کرده و مهمان‌های جذاب برای بچه‌ها دعوت می‌کرده و به تعبیری می‌توان گفت باشگاه امید پاتوقی برای نوجوان‌ها ایجاد کرده است.دولتی در پاسخ به این سؤال که چقدر با سلایق و روحیات و خواسته‌های نوجوانان آشنایی داشته تا بتواند این برنامه را در جهت خواسته‌های آنان بسازد هم می‌گوید: من از ابتدا حوزه فعالیتم این بوده است. یعنی در جشنواره‌هایی بودم که نوجوانان آثارشان را به آن جشنواره‌ها ارسال می‌کردند؛ ضمن این‌که برای بچه‌ها اردو برگزار می‌کرده و کلاس تشکیل می‌داده است. از طرفی خودم هم تجربه معلمی داشتم. بنابراین با فضای بچه‌های نوجوان بیگانه نبودم و نیستم.
   
وقت‌های تلف‌نشده
از آنجایی که این برنامه در فصل جدید تعامل بیشتری با مخاطبان دارد، دولتی در این‌باره بیان می‌کند: اصولا هدف باشگاه امید این است تا به نقطه‌ای برسد که ظرفیت آنتن یک ساعت را به‌صورت هر روز به بچه‌هایی اختصاص بدهیم که اثر تولید می‌کنند و ما  آثارشان را به نمایش می‌گذاریم. یعنی این برنامه فرصتی برای بچه‌هایی ایجاد کرده تا آنهایی که در حوزه هنر و رسانه اثر حرفه‌ای تولید می‌کنند، بتوانند در این برنامه برای خودشان جایی پیدا کنند. وی درباره بخش‌های مختلف برنامه هم که شامل هشت بخش است، توضیح می‌دهد: ما شش موضوع را برای طراحی این بخش‌ها در‌نظر گرفته بودیم که این بخش‌ها از آن موضوعات شکل گرفت؛ از‌جمله این‌که بخش «مصرف فرهنگی» این برنامه که به معرفی کتاب، فیلم و مصارف فرهنگی خوب برای دانش‌آموزان می‌پردازد و انتخاب هرکدام از آنها توسط نوجوانان باشگاه انجام می‌شود. این بخش «وقت‌های تلف‌نشده» است.
     
هیچ محدودیتی در نوع نمایش وجود ندارد
بخش ویژه‌ای هم به نام «خاک‌صحنه» داریم که در این بخش نیز فضای استعدادیابی برای بچه‌ها مهیاست. نوجوانان یک نمایش را با هر موضوعی که خود انتخاب کرده‌اند، اجرا و فیلم آن را برای ما ارسال می‌کنند و اگر نمایش آنها خوب و قابلیت اجرا روی صحنه برنامه را داشت انتخاب و برای اجرا دعوت می‌شوند. هیچ‌محدودیتی هم در نوع نمایش وجود ندارد و نوجوانان در انتخاب موضوع هم آزاد هستند؛ ضمن این‌که هرکدام از این بخش‌ها دارای یک میز گروهی است که نوجوانان با حضور یک راهبر یا منتور، آیتم بخش خود را انتخاب و تولید می‌کنند. بخش دیگری هم داریم به نام «مردم چی می‌گن؟». «کار خودته» به آموزش مهارت‌های جذاب و کاربردی می‌پردازد و «دوربین امید» هم باهدف دریافت گزارش‌های نوجوان‌ها طراحی شده است.«امیدیا» محفلی برای نوجوان‌هاست و در این برنامه نوجوان‌ها دربخش‌های مختلفی حضور دارند وفعالیت می‌کنند. ازاین‌رو وی درپاسخ به سؤالی مبنی بر این‌که چقدر نگاه آنها را جدی و صاحب ایده و خلاقیت می‌داند، می‌گوید: اتفاقات به‌قدری جدی، خلاق و ایده‌پرداز است که ما مدام از این ویژگی به‌وجد می‌آییم. فکر می‌کنم دیدن چنین نسلی با چنین ویژگی‌ای، هرکسی را به وجد می‌آورد.
   
تعامل با مؤسسات و نهادها
مسابقه برخط هم در پاتوق مجازی برنامه طراحی‌شده که طی آن مخاطبان می‌توانند به صورت زنده و برخط در این مسابقه شرکت کنند. یکی دیگر از بخش‌های این برنامه مربوط به گزارش فیلم‌های روی پرده است. وی در پایان درباره این بخش هم عنوان می‌کند: فیلم‌هایی که در این بخش معرفی می‌شوند، متناسب با گروه سنی مخاطبان است. البته تعاملی که در این بخش با مؤسسات و نهادهای مختلف داریم باعث می‌شود تا از این تعامل به‌عنوان جایزه برای بچه‌ها استفاده کنیم؛ مثلا به تعدادی از بچه‌ها به‌عنوان جایزه بلیت سینمای رایگان دادیم که به اتفاق خانواده‌هایشان به تماشای فیلم مورد علاقه خود بروند.
   
این برنامه یک تشکل است
باشگاه امید سه مجری دارد که محمد میرزازاده یکی از آنهاست. وی درباره حضورش در این برنامه و همچنین تجربیاتی که در این حوزه داشته به جام‌جم می‌گوید: من حدود هشت سال است که در حوزه تئاتر، موسیقی و اجرا فعالیت می‌کنم. البته اجرای من از همان ابتدا در شبکه امید و در حوزه نوجوانان بود که تازه این شبکه افتتاح شد. خاطرم هست برنامه «پرانتز‌باز» را برای این شبکه کار کردم که آغاز همکاری من با شبکه امید بود. در ادامه هم فعالیت‌های بسیاری با این شبکه داشتم که در نهایت مجری این برنامه شدم. اجرای فصل دوم و حالا هم اجرای فصل چهارم برنامه را برعهده دارم. 
   
فضای نیم‌رخ را تداعی می‌کند
وی در ادامه می‌افزاید: به نظر من فصل جدید باشگاه امید با یک نگاه واقعا متفاوت آغاز به کار کرده است. چون با توجه به فضای نوجوان‌های امروزی، هوش مصنوعی در این برنامه بسیار پررنگ است. از طرفی یکی از تفاوت‌هایش با سایر برنامه‌های نوجوان این است که باشگاه امید فضای برنامه قدیمی نیم‌رخ را تداعی می‌کند.از آنجایی که نیم‌رخ سکوی پرتاب بسیاری از بازیگران و مجریان موفقی شد، وی در پاسخ به این سؤال که آیا فکر می‌کند باشگاه امید چنین اتفاقی را می‌تواند رقم بزند هم بیان می‌کند: البته که سازمان می‌تواند براساس میزان مخاطبی که این برنامه دارد به این سؤال پاسخ بدهد. اما با توجه به این‌که خودم در بطن کار هستم و این برنامه یکی از برنامه‌های مورد علاقه خودم هست، می‌توانم بگویم تلاش همه بچه‌های باشگاه امید این است که برنامه در سری جدید کاملا متفاوت از فصل‌های قبلی باشد. گواه این موضوع همین مسأله است که پنجشنبه‌ها نوجوان‌های اهل باشگاه امید در فرهنگسرای رازی پاتوق دارند. بنابراین می‌توان گفت این برنامه در حقیقت پیش از این‌که صرفا یک برنامه باشد، یک تشکل است. به همین خاطر پیش از این‌که برنامه را آماده کنیم، بچه‌ها خودشان محتوا را آماده‌می‌کنند. 
   
مردم چی می‌گن!
وی همچنین ادامه می‌دهد: باشگاه امید پلتفرمی به نام پاتوق مجازی دارد که بچه‌ها می‌توانند آن را نصب کنند که در این مدت کوتاه ما توانسته‌ایم از ۳۱‌استان کشورمان مخاطب بگیریم؛ یعنی بچه‌ها عضو شده‌اند و در کنش‌های مختلف ما شرکت می‌کنند.  میرزازاده با اشاره به علاقه‌اش به بخش‌های مختلف این برنامه عنوان می‌کند: ما در هفته‌های گذشته همه بخش‌ها را بررسی کردیم و متوجه شدیم کدام بخش‌ها برای مخاطبان جذابیت بیشتری دارند. بنابراین فکر می‌کنم با اختلاف، بخش «مردم چی‌می‌گن» یکی از بخش‌های دیدنی برنامه است.میرزازاده تجربه اجرای حوزه نوجوان را دارد. از این‌رو وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر این‌که اجرای چنین برنامه‌ای نیاز به چه فاکتوری دارد هم می‌گوید: ما باید بپذیریم که نمی‌توانیم با نرم‌افزارهای جدید فضای مجازی رقابت کنیم. اما برای این‌که بتوانیم به مخاطب نوجوان امروز نزدیک شویم، باید روی آنتن از ادبیات و واژه‌هایی استفاده کنیم که به ادبیات و واژه‌های امروز نوجوان‌ها نزدیک است. حتی طرز لباس پوشیدن مجری هم در این زمینه مهم است و باید مثل نوجوان‌های امروزی باشد تا این فضای صمیمی بین مخاطب و برنامه ایجاد شود.  از آنجایی که این برنامه با سه مجری روی آنتن می‌رود و آنها با هم تبادل‌نظر و بده‌بستان‌های خوبی در اجرا دارند، وی درباره این تعامل با سایر مجری‌ها توضیح می‌دهد: کیان یکی از مجری‌هاست که خودش نوجوان و بسیار پرانرژی است و با همان شور و اشتیاق نوجوانی اجرا می‌کند. فکر می‌کنم کنار هم قرار گرفتن ما با ویژگی‌هایی که هرکدام داریم، حس خوبی به مخاطب می‌دهد. 

همه استان‌ها در پاتوق مجازی
میرزازاده، مجری برنامه به جام‌جم می‌گوید: خوشبختانه بازخوردهای خوبی در این مدت از مخاطبان هدف‌مان که نوجوان‌ها هستند، گرفته‌ایم. همین نشان‌می‌دهدکه برنامه درمسیردرست خودپیش می‌رود؛چون درپاتوق،فضای مجازی هم از ۳۱ استان عضو داشته‌ایم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها