خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس در اینباره نوشت: حملات مستمر یمنیها، وجهه «اسرائیل» را به عنوان یک قدرت نظامی منطقهای به چالش کشیده و تهدیدی برای اقتصاد اسرائیل محسوب میشود. این خبرگزاری با اشاره به اینکه این حملات بسیاری از شرکتهای هواپیمایی خارجی را از سفر به اراضی اشغالی منع کرده و صنعت گردشگری این رژیم را از پا درآورده است، افزود: حملات یمنیها به کشتیهای باری در دریای سرخ منجر به بسته شدن بندر ایلات شده و کشتیهای عازم را به انتخاب راهی طولانیتر و پرهزینهتر واداشته است.
موقعیت جغرافیایی
شاید یکی از دلایلی که نیروهای یمنی توانستهاند اسرائیل را غافلگیر کنند، موقعیت جغرافیایی و استراتژیک یمن و وضعیت سیاسی پیچیده منطقه باشد.یمن بهدلیل قرارگیری در نزدیکی تنگه بابالمندب، یکی از مهمترین مسیرهای دریایی جهان را در اختیار دارد که این امر از اهمیت خاصی برخوردار است. از اینرو هرگونه اقدام نظامی در این منطقه میتواند عواقب جدی برای تجارت جهانی و امنیت دریایی به همراه داشته باشد. بنابراین اسرائیل نمیتواند به این کشور حمله طولانیمدتی داشته باشد، چرا که این امر موجب بیثباتی بیشتر در این تنگه شده و حتی امنیت ملی اسرائیل را تحتتأثیر قرار میدهد.
انصارا... قدرتی نوظهور
حوثیها هفت سال جنگ را با نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان تجربه کردند و این جنگ باعث قدرتمندتر شدن آنها شده است. اکنون ساختار نظامی و امنیتی حوثیها بهشدت سازمانیافتهتر شده و آنها سامانههای موشکیای را توسعه دادهاند که قادر به مقابله با سلاحهای پیشرفتهای همچون سامانه موشکی تاد است.قدرت آنها چنان پیشرفته است که نیروهای آمریکایی و انگلیسی قادر به متوقف کردن انصارا... نبوده و اکنون اعلام کردهاند در صورتیکه حوثیها اجازه عبور به کشتیها در دریای سرخ را بدهند، آنان نیز عملیات خودرامتوقف خواهند کرد.تاکنون انصارا...با پرهیز از درگیری مستقیم و انجام عملیات غافلگیرانه و شگفتیساز خسارتهای قابلتوجهی به صهیونیستها وارد کردهاند، بهگونهای که آنها ترجیح میدهند همچنان آمریکا و انگلیس به نیابت از این رژیم، متکفل امر حوثیها باشند.این در شرایطی است که بعید به نظر میرسد آمریکا و متحدانش با توجه به شرایط بینالمللی و منطقهای و همچنین تجارب شکستخورده پیشین در افغانستان و عراق دست به اقدام زمینی بزنند.
مسافت و چالشهای عملیات هوایی
یکی از چالشهای عمده برای اسرائیل در حمله به یمن، مسافت طولانی بین دو کشور است. یمن در جنوب عربستانسعودی واقع شده و فاصله قابلتوجهی با اسرائیل دارد. این مسافت طولانی نیازمند استفاده از هواپیماهای نظامی با قابلیتهای خاص است که بتوانند مسافتهای طولانی را بدون سوختگیری مجدد طی کنند.همچنین عملیات هوایی در چنین فاصلهای ممکن است با خطرات بیشتری همراه باشد که ازجمله میتوان به احتمال شناسایی توسط رادارهای دشمن و تهدیدات هوایی اشاره کرد.
از سوی دیگر هواپیماهای رژیمصهیونیستی نمیتوانند بدون سوختگیری این مسافت میان دو کشور را بپیمایند و نیازمند هواپیماهای سوخترسان هستند.
از سوی دیگر با توجه به استفاده از مهمات سنگین، حملات از راه دور نیاز به سوختگیری قابلتوجهی دارد.طبق برنامهریزیهای انجام شده، اولین فروند ازاینهواپیماهای سوخترسان درنیمه اول سال۲۰۲۵به اسرائیل تحویل داده میشود و هنوز رژیمصهیونیستی این هواپیماها را ندارد. از سوی دیگر کشورهای عربی منطقه نیز اجازه سوختگیری به هواپیماهای اسرائیلی نمیدهند تا به مسیر خود به سمت یمن ادامه دهند.درهمین حال عملیات هوایی دریمن با چالشهای متعددی مواجه است. شرایط جغرافیایی یمن که شامل کوهستانها و مناطق صعبالعبور است، میتواند کارایی عملیات هوایی را کاهش دهد.
عدم نفوذ
باید درنظر داشت که اسرائیل نفوذ اطلاعاتی چندانی در یمن نداشته و سلاحهای این کشور را بهخوبی نمیشناسد. اطلاعات اسرائیل در مورد یمن منحصر به اطلاعات آمریکا و انگلیس بوده و از اینرو حتی نمیتواند پهپادهای یمن را شناسایی و رصد کند. دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل تأیید کرده که با یمنیها «نبرد پیچیده خواهد بود و با وجود نیروی هوایی عظیم اسرائیل، حوثیها به حملات خود ادامه دادهاند.» به گفته هاگاری، نبرد با انصارا... یمن متفاوت از حزبا...، حماس و حتی ایران است؛ دشمنانی که «اسرائیل سالهاست با آنها آشنایی دارد.» به گفته او درباره سه دشمن سنتی اسرائیل «اطلاعات جاسوسی وجود دارد و عنصر مهم مانور زمینی وجود دارد» ولی او میگوید: «در یمن ما نمیتوانیم این کار را انجام دهیم. مقیاس در اینجا متفاوت است.»
افزایش هزینههای نظامی
رژیمصهیونیستی برای حمله به یمن نیازمند منابع مالی و نظامی قابلتوجهی است. با توجه به وضعیت اقتصادی اسرائیل و نیازهای داخلی آن، این کشور ممکن است نتواند هزینههای بالای یک جنگ جدید را متحمل شود. علاوه بر این، هرگونه عملیات نظامی در یمن میتواند به افزایش تنشها در منطقه و افزایش تهدیدات علیه صهیونیستها منجر شود.به نوشته آسوشیتدپرس، یمن با اسرائیل هممرز نیست و اسرائیل نمیتواند بهراحتی مانند غزه و لبنان برای ازبین بردن زیرساختهای دشمنان تهاجم زمینی انجام دهد و مجبور است برای پرواز به یمن مأموریتهای هوایی پیچیدهای را ترتیب دهد که هزینهبر و محدود است.
پیامدهای انسانی و بینالمللی
درحال حاضر اقدامات اسرائیل درغزه، لبنان وسوریه باعث بحران انسانی بزرگی شده که میلیونها نفرراتحتتأثیرقرارداده است. هرگونه اقدام نظامی ازسوی اسرائیل ممکن است واکنشهای منفی بینالمللی رابه همراه داشته باشدو فشارهایی راروی دولت تلآویو ایجاد کند. بهطور کلی، نبرد با یمن باچالشهای متعددی برای اسرائیل همراه است که مانع از اقدام نظامی مستقیم این کشور میشود.