به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، محمود قلیزاده با اشاره به اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در استان اردبیل اظهار کرد: این طرح طبق فرمایش مقام معظم رهبری و تکلیف رئیس جمهور در سطح کشور و از جمله در استان اردبیل در دست اجراست و در مناسبتهای مختلف از جمله روز پدر این برنامه اجرا میشود.
وی اضافه کرد: علاوه بر این تکلیفی در سطح جهانی هم برعهده کشورهاست که بر اساس آن باید فضای سبز را به اندازهای برسانند توازن بین کربن و اکسیژن ایجاد شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل با تاکید بر لزوم همراهی و کمک مردم به اجرای این طرح اظهار کرد: واقعیت این است که طبیعتی که الان در اختیار داریم پاسخگوی نیازهای امروز ما نیست و باید تلاش کنیم سرانه فضای سبز را افزایش دهیم.
قلیزاده خاطرنشان کرد: طی سالهای اخیر همزمان با توسعه کشور، شاهد رشد صنایع آلاینده در کشور هستیم و بخشی از تعطیلیهای امروز ناشی از آلایندگی فعالیت این واحدهاست.
وی اضافه کرد: ما در بین کشورهای عضو کنوانسیون مقابله با آلودگی در دنیا در زمینه تولید کربن رتبه هفتم را داریم و این در حالی است که در تولید اکسیژن رتبه ۴۶ جهانی را داریم و باید با توسعه فضای سبز توازن و تعادلی بین تولید کربن و اکسیژن ایجاد کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل یادآور شد: یکی از چالشهایی که صنایع ما را تهدید میکند این است که بعد از سال ۲۰۳۰ واحدهای آلاینده در ازای آلایندگی که ایجاد میکنند، باید فضای سبز را توسعه دهند و اگر این کار را نکنند محصولاتشان تحریم خواهد شد.
قلیزاده افزود: در واقع این واحدها در صورت عدم فکر عاجل در زمینه توسعه فضای سبز با مشکلاتی همچون فروش محصولات تولیدی و پیامدهای آن از جمله بیکاری و تامین معیشت نیروی کار واجه خواهند بود؛ بنابراین لازم است این صنایع در قبال مسئولیت اجتماعی خود نسبت به طبیعت ورود جدی داشته و صرفا نگاه تجملاتی به فضای سبز نداشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه فضای سبز امری کاملا ضروری برای ادامه حیات و فعالیت واحدهای صنعتی و تولیدی است، اظهار کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان این آمادگی را دارد از ظرفیتهای خود برای توسعه فضای سبز به این واحدها کمک کند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل اضافه کرد: استان اردبیل ظرفیت تولید نهال و تامین آن هم برای خود و هم استانهای همجوار را دارد و در این زمینه ایستگاه مغان ظرفیتهای بسیار خوبی دارد.
قلیزاده خاطرنشان کرد: واحدهای صنعتی و معادنی که از ما زمین گرفتند و برای فعالیت خود بخشی از پوشش گیاهی را از بین بردند، باید بعد از برداشت ماده معدنی محل فعالیت خود را تسطیح و پوشش گیاهی را احیا کنند در واقع انتظار میرود اگر کمکی به توسعه فضای سبز نمیکنند، حداقل آن را حفظ کنند.
وی با اشاره به تکالیف واحدهای معدنی در خصوص حفظ و احیای طبیعت اظهار کرد: مسئله مد نظر ما در ارائه مجوز با این واحدها این است که آیا پوشش گیاهی اجازه برداشت ماده معدنی را بدهد یا نه.
در مناطقی که مجوز فعالیت به این واحدها داده میشود، متولی معدن مکلف است بعد از برداشت ماده معدنی زمین را تسطیح و با بذور مرتعی گونههای سازگار دوباره اقدام به احیای مرتع کند که واحدهایی در شهرستانهای خلخال و مشگین شهر این کار را انجام دادهاند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل با تاکید بر لزوم حمایتهای مردمی از طرح درختکاری و توسعه فضای سبز اظهار کرد: در سطح استان صنایعی هستند که در این زمینه فعال هستند از جمله صنایع واقع در شهرک تخصصی آب در شهرستان نیر که هر سال تعدادی نهال در اختیار همکاران ما قرار میدهند از دیگر صنایع هم انتظار میرود در این کار مشارکت کنند.
این مقام مسئول اضافه کرد: اگر خیران استان در کنار سایر امور خیر بخشی از منابع را هم به توسعه فضای سبز اختصاص دهند، به توسعه پایدار استان و حفظ طبیعت کمک کرده اند علاوه بر این موضوع مهم این است گردشگرانی که به طبیعت میروند مراقبت کنند آسیبی به طبیعت نزنند و از این جهت نگهداری طبیعت بهترین خیرات است.
قلیزاده در خصوص مرجع و نحوه صدور استعلامات ۱۳گانه واحدهای صنعتی و تولیدی اظهار کرد: در این زمینه اگر بناست زمینی تخصیص یابد موافقت اصولی از صنایع و دستگاه مربوط صادر میشود.
وی اضافه کرد: اگر در محل و زمینی که واحد تولیدی و یا صنعتی راه اندازی میشود گونههای گیاهی ممنوعه باشد ما بررسی و نظر خود را اعلام میکنیم.
اداره کل حفاظت محیط زیست هم از نظر آسیبهای احتمالی به محیط زیست مسئله را بررسی و نظر خود را اعلام میکند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل در خصوص نظارت اکیپهای گشت اداره کل منابع طبیعی در سطح استان گفت: اکیپهای گشت و مراقبت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری دائم در طبیعت حضور دارند اما با توجه به وسعت بالای عرصههای تحت مدیریت این امکانات پاسخگو نیست.
قلیزاده از کشف ۴۱ تن و ۱۳۶ کیلو هیزم و دو تن زغال در استان از ابتدای سال جاری در این استان خبر داد و گفت: واقعیت این است که سوداگری در این بخش باعث تداوم تخریب طبیعت شده است و شاهد هستیم افرادی با وجود اینکه بارها دستگیر شده و با آنها برخورد قانونی هم شده است بازهم به این کار ادامه میدهند.
وی افزود: همانطور که با وجود سالها مبارزه با مواد مخدر شاهدیم که این موضوع جمع نشده است در سوداگری طبیعت هم شاهد این وضعیت هستیم در واقع صرفا معیشت ساکنین این مناطق مطرح نیست.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل تصریح کرد: اگر از طبیعت مراقبت نکنیم محیط زندگی برای ما غیر قابل سکونت میشود کما اینکه در سالهای اخیر شاهد کوچ تعداد زیادی از مردم از مناطق جنوبی و مرکزی به استانهای شمالی کشور هستیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد