حمایت ویژه از تولید داخل
حاشیه‌نگاری «جام‌جم» از یک دیدار صمیمانه

حمایت ویژه از تولید داخل

مطالبه‌گری ارزشمند رهبری برای تولید

اوایل امسال رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند رویکرد اقتصادی ایران در دهه ۶۰ اشتباه بود که همه اختیارات دست دولت باشد و بخش خصوصی سهم اندکی از آن ببرد. از این رو در اواسط دهه ۸۰ اصل ۴۴ قانون اساسی را ابلاغ کردند و بر این اساس دولت مکلف به واگذاری اختیارات خود به بخش خصوصی و تعاونی شد.
کد خبر: ۱۴۹۰۹۷۴
نویسنده یحیی آل‌اسحاق | وزیر اسبق بازرگانی
 
درواقع دولت باید بخشی از اختیارات خود را واگذار می‌کرد، اما به‌دلیل واگذاری نامناسب نه‌تنها بخش خصوصی وارد میدان اقتصاد نشد، بلکه شرکت‌ها از نظارت‌های دولتی نیز فاصله گرفتند.اکنون رهبری به‌عنوان یک مطالبه‌گر بزرگ برای حمایت از بخش خصوصی وارد میدان شده که این کار بسیار ارزشمند است. در طول دو دهه گذشته همواره تاکید و فرمایشات ایشان بر حمایت از تولید و واگذاری امور به بخش خصوصی بوده است. متاسفانه گروهی ذی‌نفع در کشور هستند که به قول معروف از آب گل‌آلود ماهی می‌گیرند و راضی به بهبود شرایط نیستند. دولت باید شجاعانه مقابل آنها بایستد و در راستای منافع بلندمدت کشور قدم بردارد. رهبر معظم انقلاب اکنون به بخش‌های مختلف کشور ازجمله دولت، مجلس و قوه قضاییه بارها تذکر داده‌اند که اگر می‌خواهید کاری انجام دهید به گلایه بخش خصوصی توجه کنید. 
نکته دیگری که باید توجه داشت، دستیابی به رشد اقتصادی ۸درصد با منابع داخلی است. حتی بخش خصوصی نیز بارها اعلام کرده است که می‌تواند نقش مهمی در رشد اقتصادی کشور داشته باشد. برای دستیابی به این هدف، لازم است رانت‌ها و امضاهای طلایی حذف شود. موضوعی که رهبر معظم انقلاب نیز به‌طور مداوم آن را پیگیری می‌کنند.
به‌صراحت می‌توان گفت اگر بخش خصوصی وارد میدان اقتصاد شود هم توسعه در کشور سرعت می‌گیرد و هم اثر تحریم‌ها کاهش می‌یابد. اقتصاد ایران در طول سال‌های گذشته با آسیب‌های زیادی همراه بوده و به نظر من بهترین و مهم‌ترین راهکار عبور از این شرایط ورود بخش خصوصی به اقتصاد است. فرمایش رهبر انقلاب چکیده‌ای از اهداف انقلاب اسلامی است. اوایل انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) خطاب به مسئولان کشور فرمودند که دولت نباید در کارهایی که به دست مردم انجام می‌شود، دخالت کند و در سایر بخش‌ها نیز باید از حضور و مشارکت مردم در اقتصاد حمایت نماید.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها