رئیس پلیس امنیت اقتصادی پایتخت خبر داد

دستگیری صراف کلاهبردار در آستانه خروج از کشور

«جام‌جم» وضعیت معاملات و کلاهبرداری در بازار ارز دیجیتال را بررسی می‌کند

رمزارزهایی که نقد نمی‌شوند

اواسط سال ۱۴۰۰ بود که اعلام شد رمز‌ارز «کینگ‌مانی» جعلی است و کلاهبرداری در این زمینه اتفاق افتاده است. در پاییز همان سال مالباختگان مقابل شرکت بادران که سرمایه‌های مردم را جمع‌آوری کرده بود، تجمع کردند و خواستار سرمایه‌های خود شدند.
اواسط سال ۱۴۰۰ بود که اعلام شد رمز‌ارز «کینگ‌مانی» جعلی است و کلاهبرداری در این زمینه اتفاق افتاده است. در پاییز همان سال مالباختگان مقابل شرکت بادران که سرمایه‌های مردم را جمع‌آوری کرده بود، تجمع کردند و خواستار سرمایه‌های خود شدند.
کد خبر: ۱۴۹۲۳۹۴
نویسنده محسن نظری - گروه اقتصاد
 
این یک نمونه کوچک ازکلاهبرداری‌های صورت‌گرفته دربازارهای مالی است.بارها کارشناسان هشدار داده‌اند،افراد دارای سرمایه بدون آگاهی و تخصص اقدام به سرمایه‌گذاری در یک بازار مالی نکنند که در این صورت نه‌تنها سودی نصیب صاحب سرمایه نمی‌شود بلکه زیان را تجربه خواهد کرد.بازار رمزارزها هنوز متولی ندارد. ضمن این‌که برخی کارشناسان خبره در این زمینه معتقدند فضای مجازی تأثیر زیادی در ورود مردم به بازار رمزارز گذاشته و افراد با رویکرد یک‌شبه پولدار‌شدن سرمایه‌های خود را بر باد می‌دهند. روال کار هم به این صورت است که صاحب سرمایه پس از سرمایه‌گذاری اندک، سودی تقریبا دوبرابری می‌کند. پس از آن سرمایه‌گذاری خود را افزایش می‌دهد و در این صورت سود سرمایه‌‎گذاری همچنان جذاب است که در این نقطه تبلیغات چهره‌‌به‌چهره صورت می‌گیرد اما در مرحله بعد زیان است که تقریبا ۹۰ درصد سرمایه‌گذاران وارد آن می‌شوند و زیان را تجربه می‌کنند.کینگ‌مانی هم از همین روش اقدام به جذب سرمایه کرده بود. به این‌صورت که مالباختگان این ارز دیجیتال از شگرد‌های شرکت برای تشویق به سرمایه‌گذاری می‌گویند و این‌که قیمت این ارز تا بیش از ۲۰ هزار یورو افزایش می‌یابد اما در نهایت به حدود ۴۰ یورو می‌رسد.آن‌طور که مشخص است کلاهبرداران کینگ‌مانی سه سال پیش حدود ۴۵۰۰ میلیارد تومان به جیب زده‌اند. اولین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده رمز ارز کینگ مانی با بیش از ۴۰۰۰ شاکی در خرداد سال گذشته برگزار شد. نتیجه آن نیز در فروردین‌ماه امسال اعلام شد اما ظاهرا سرمایه‌گذاران هنوز به پول خود نرسیده‌اند. 
   
ریسک سرمایه‌گذاری
مصطفی صفاری،کارشناس اقتصادی در موردسرمایه‌گذاری افراد در رمزارزها به خبرنگار جام‌جم گفت: ابتدا نهادها و دستگاه‌های مسئول و نظارتی و دستگاه‌هایی که مجوز می‌دهند باید هوشیار باشند، البته مسئولیت در حوزه رمزارزها با بانک مرکزی است و مردم از طریق صرافی‌ها اقدام به خرید می‌کنند که این صرافی‌ها باید مجوز بانک مرکزی داشته باشند.وی با تاکید بر این‌که سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال با توجه ناشناخته‌بودن آن، دارای ریسک بسیار بالایی است، افزود: بانک مرکزی تاکنون این رمزارزها را به رسمیت نمی‌شناخت، البته درچند‌ماه گذشته برای ساماندهی آن اقداماتی انجام داده است، با این حال باید صرافی‌های فعال در حوزه رمزارز تاییدیه بانک مرکزی را بگیرند و تحت نظارت این بانک باشند.این کارشناس اقتصادی بیان کرد: سرمایه‌گذاری در رمزارزها نیازمند تحقیق و تخصص است زیرا ریسک آن نسبت به سایر بازارها بیشتر است و متولی خاصی هم ندارد. نوسان این ارزهای دیجیتال بسیار بالاست و افراد ممکن است زیان‌های شدیدی از آن ببینند. 

 ورود بدون تخصص ممنوع!
آلبرت بغزیان، استاد اقتصاد دانشگاه تهران در گفت‌وگو با جام‌جم در مورد سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال، اظهار کرد: برخی افراد در فضای مجازی سرمایه‌گذاری در رمزارزها را پیشنهاد می‌دهند و خود را به‌عنوان «شاخ» و مشاوره سرمایه‌گذاری در بازارها مطرح می‌کنند و تاکید دارند مردم در مواردی که آنها می‌گویند اقدام به سرمایه‌گذاری کنند.  وی افزود: البته این افراد ذی‌نفع شرایط هستند و حتی توانایی ارائه طرح‌های سرمایه‌گذاری دربخش‌های مولد راندارند وخودشان به نوعی کاسب ودلال هستند که مردم را تشویق به سرمایه‌گذاری می‌کنند.این کارشناس اقتصادی با اشاره به شرایط تورمی، بیان کرد: مردم چاره‌ای ندارند و می‌خواهند ارزش دارایی(پول) وسرمایه خود را ازشرایط تورمی حفظ کنند و اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند در حالی که باید مشکل تورم و ریشه‌های آن خشک شود که در آن صورت رونق این بازارها از بین خواهد رفت.  بغزیان ادامه داد: مردم با سرمایه‌گذاری در رمزارز برمیزان سود و زیان آن تأثیر‌گذار نیستند و تأثیرپذیرند. در واقع نوسانات این بازار بیشتر زیان را متوجه سرمایه‌گذار می‌کند تا سود.  وی با اشاره به ورود افراد به رمزارزها و بازارهای مشابه آن، اضافه کرد: وزارت اقتصاد و بانک مرکزی باید در این زمینه مسئولیت خود را مشخص کنند‌؛ زیرا تا چند ماه پیش وقتی از رمزارز صحبت می‌شد اعلام می‌کردند که نه حمایتی می‌کنند و نه به صرافی مجوز می‌دهند و نه به مردم توصیه می‌کنند‌؛ زیرا این موضوع را خروج پول از جریان اقتصاد و یا پولشویی می‌دانستند. مدتی است که وزارت اقتصاد و بانک مرکزی در این مورد ورود کرده‌اند و می‌گویند رمزارز ایجاد می‌کنیم و مجوز می‌دهیم که این موضوع به نوعی پیشنهاد به مردم است که به سراغ رمزارزها بروند و باعث می‌شود مردم به این سمت بروند.  بغزیان تاکید کرد: ورود افراد بدون آگاهی و تخصص به رمزارزها سبب می‌شود که با یک نوسان در آن سرمایه‌شان را از دست بدهند. مردم در سرمایه‌گذاری نباید فریب تبلیغات غیرواقعی را بخورند. 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها