میز نقد جشنواره فیلم فجر شیراز در سومین روز اکران؛

صداپیشگان شیرازی بر بال «افسانه سپهر» در مسیر سیمرغ جشنواره

میز نقد جشنواره فیلم فجر شیراز در سومین روز از اکران فیلم‌ها در این کلانشهر میزبان صداپیشگان انیمیشن «افسانه سپهر» بود؛ صداپیشگانی که اکثر آن‌ها از هنرمندان جوان و توانمند شیرازی هستند و با حضور پررنگ در چهل و سومین دوره از این رویداد در مسیر دستیابی به سیمرغ قرار دارند.
میز نقد جشنواره فیلم فجر شیراز در سومین روز از اکران فیلم‌ها در این کلانشهر میزبان صداپیشگان انیمیشن «افسانه سپهر» بود؛ صداپیشگانی که اکثر آن‌ها از هنرمندان جوان و توانمند شیرازی هستند و با حضور پررنگ در چهل و سومین دوره از این رویداد در مسیر دستیابی به سیمرغ قرار دارند.
کد خبر: ۱۴۹۲۶۸۷

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایرنا، انیمیشن افسانه سپهر به کارگردانی مشترک عماد رحمانی و مهرداد محرابی روز گذشته ۱۷بهمن ماه با حضور صداپیشگان این انیمیشن در تالار حافظ شیراز نمایش داده شد؛ انیمیشنی که با پیام «هر افسانه‌ای یک قهرمان نیاز دارد» داستان پسری را روایت می‌کند که با کمک یک یوزپلنگ سعی در نجات روستایش از دست اهریمن دارد.

گرچه این انیمیشن براساس ذائقه کودک و نوجوان امروز ساخته شده، اما ریشه‌هایش در داستان‌ها و افسانه‌های کهن ایرانی است.

سرپرست جان بخشی صدا‌های این افسانه را سپهر ترابی برعهده داشته و کاظم سیاحی، اکبر منانی، شایان شامبیاتی، سعید مقدم منش، اعظم دلبری، محمد لقمانیان، پارسا کجوری، هستی صلاح او را در این اثر همراهی کرده‌اند.

اما آنچه بیش از هر چیز دیگر اهمیت دارد حضور پُررنگ صداپیشگانی از شهر راز در انیمیشن «افسانه سپهر» است؛ صداپیشگانی که در روز نمایش این انیمیشن هم در تالار حافظ شیراز حضور یافتند و در میز نقد جشنواره دقایقی را به بیان تلاش‌های انجام شده برای ساخت این انیمیشن پرداختند.

سرپرست صداپیشگان انیمیشن افسانه سپهر در این باره گفت: جای بسی خوشحالی است که افسانه سپهر در شهر شیراز و با حضور صداپیشگان این انیمیشن اکران شد؛ یکی از دلایل این اتفاق خوب این بود که بخش زیادی از صداپیشگان گروه دوبلاژ انیمیشن افسانه سپهر از هنرمندان شیرازی هستند.

چهار انیمیشن یک سیمرغ!

سپهر ترابی ادامه داد: هرچند در مسیر تشکیل این گروه اتفاقات سختی را پشت سر گذاشتیم، اما این کار ارزشش را داشت چراکه حالا شاهد حضور این انیمیشن در جشنواره فیلم فجر امسال به عنوان یکی از آثار اصلی این رویداد هستیم.

او اضافه کرد: مدت زمان زیادی بود که برای ساخت بسیاری از آثار سینمایی و انیمیشن تنها از یک سری صداپیشگان و گروه‌ها بهره گرفته می‌شد، اما با اعتماد و نگاه خوبی که کارگردان و تهیه‌کننده انیمیشن افسانه سپهر داشتند مسئولیت این کار به من سپرده شد و توانستیم در این کار از هنرمندان شیرازی بهره بگیریم.

ترابی افزود: متأسفانه هنوز هم صدای بسیاری از صداپیشگان جوان و توانمند کشور شنیده نشده؛ بدون شک افسانه سپهر سرآغاز مسیری است که این صداپیشگان در کشور دیده شوند و نشان بدهیم که صدا‌ها و پتانسیل‌های قابل توجهی خارج از پایتخت نیز وجود دارد و افراد توانمندی در استان‌های مختلف مشغول فعالیت حرفه‌ای در این عرصه هستند.

سرپرست صداپیشگان انیمیشن افسانه سپهر گفت: تلاش شد بخش‌های موزیکال کار را حرفه‌ای ببندیم؛ نقش اصلی این کار یعنی شخصیت سپهر بر عهده هستی صلاح بود که از گویندگان جوان هستند.

ترابی افزود: در این گروه صداپیشگان جوان در کنار صداپیشگان مجرب و شناخته شده قرار گرفتند و این اتفاق یکی از بزرگترین دستاورد‌های افسانه سپهر به شمار می‌رود.

او بر اهمیت توجه به بخش انیمیشن در جشنواره تأکید کرد و گفت: انیمیشن‌ها نیاز به جشنواره مستقل ندارند؛ همان گونه که در اسکار فیلم و انیمیشن با هم داوری می‌شوند و به یک اندازه اهمیت دارند، جشنواره فجر هم می‌تواند به یک اندازه به فیلم‌های سینمایی و انیمیشن اهمیت بدهد.

ترابی که معتقد است تلاش و دشواری‌ها برای ساخت انیمیشن نسبت به فیلم سینمایی دوچندان است، گفت: همان طور که یک فیلم صدابردار و طراح صدا دارد یک انیمیشن هم صدابردار و طراح صدا دارد؛ تیم تولید برای ساخت یک فیلم سینمایی نهایتاً شش تا هفت ماه مشغول به فعالیت است، اما پروسه تولید یک انیمیشن مانند افسانه سپهر بیشتر از ۲۰ ماه زمان برده است؛ این در حالیست که چهار انیمیشن در جشنواره حضور دارد و تنها یک سیمرغ برای این بخش در نظر گرفته شده؛ در حقیقت به صداپیشه‌ها، موسیقی و خواننده‌ها در بخش انیمیشن توجه نشده و این اتفاق خوبی نیست.

او اضافه کرد: کار صدابازیگری و صداپیشگی کار سخت و حساسی است و به همین دلیل است این دغدغه را داریم که چرا صدابازیگر‌ها کنار بازیگر‌ها در جشنواره دیده نمی‌شوند.

سرپرست صداپیشگان انیمیشن افسانه سپهر گفت: پروژه ساخت این انیمیشن پس از ۲۰ ماه به سرانجام رسید؛ روند کار صداپیشگان هم بیش از سه ماه زمان برد؛ در حقیقت رویکرد ما برای ساخت این انیمیشن شبیه ساخت یک فیلم سینمایی بود و برای تک تک کاراکتر‌ها به ویژه نقش‌های اصلی از صداپیشگان تست گرفته شد، لذا نیاز است ارزش کاری که برای ساخت انیمیشن می‌شود نیز مورد توجه قرار بگیرد.

برخی  هنرمندان حاضر در میز نقد جشنواره، اما از کیفیت صدا در هنگام پخش این انیمیشن در تالار حافظ انتقاد کردند.

توجه بیشتر به بخش انیمیشن‌

میلاد استخری طراح صدای این انیمیشن که از اکران آن در تالار حافظ راضی نبود، در این باره گفت: شیراز از سینما‌های تازه احداث با امکانات خوبی بهره می‌برد؛ حیف است که مردم شیراز در هنگام تماشای فیلم صدای خوب نشنوند.

او از مسئولان فارس درخواست کرد اکران فیلم در این نوع رویداد‌ها را در سالن‌های سینمای شیراز و با امکانات و سیستم‌های صوتی بهتری برنامه‌ریزی کنند.

این طراح صدا همچنین خواستار توجه بیشتر به بخش انیمیشن در جشنواره شد و گفت: حیف است که تنها یک سیمرغ به بخش انیمیشن اختصاص داده شده چراکه انیمیشن‌ها موسیقی، صداگذاری خوب و مخاطبان قابل توجهی دارند که نیاز است به این بخش هم در جشنواره فجر توجه ویژه شود.

او افزود: صداگذاری انیمیشن از فیلم سینمایی دشوارتر است و فرایند ساخت آن زمان بیشتری نیاز دارد؛ امیدوارم با فعالان در این عرصه بهتر برخورد شود؛ با این حال می‌توان گفت اتفاق خوبی برای شهر شیراز رقم خورده که در عرصه صداگذاری تعداد قابل‌توجهی از هنرمندان این شهر در جشنواره حضور دارند.

انیمیشن‌ها نیازمند حمایت ویژه

نوید جعفری فیلمساز و منتقد گفت: برای انیمیشن باید جشنواره‌ای به صورت مستقل و جداگانه برگزار شود؛ البته ممکن است تولیدات انیمیشن در سال به اندازه‌ای نباشد که بتوان یک جشنواره مستقل برای آن برگزار کرد، اما می‌توان در سال‌هایی که چهار تا پنج انیمیشن خوب ساخته می‌شود توجه ویژه‌تری به این بخش کرد.

او ادامه داد: ساخت انیمیشن کار پرزحمتی است؛ به عنوان مثال در فیلم‌های سینما با دقیقه رو به رو هستیم، اما در انیمیشن با ثانیه و صدم ثانیه مواجه‌ایم.

جعفری گفت: انیمیشن‌ها نیازمند حمایت ویژه هستند چراکه این نوع آثار با طیفی از جامعه در ارتباطند که بیشتر در معرض ناهنجاری فرهنگی قرار دارند.

چهل و سومین دوره جشنواره فیلم فجر، میزبان چهار انیمیشن «افسانه سپهر»، «ژولیت و شاه»، «پسر دلفینی۲» و «زال و رودابه» است که با موضوعات و داستان‌هایی متنوع هر کدام دنیایی دیدنی و خیال‌انگیز را به روی مخاطب می‌گشاید و حالا باید دید که در پایان این رقابت پایاپای کدام انیمیشن می‌تواند سیمرغ این جشنواره را از آن خود کند؟

چهل‌وسومین دوره جشنواره فیلم فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن‌ماه به دبیری منوچهر شاهسواری در سراسر کشور برگزار می‌شود؛ در این دوره از جشنواره ۳۳ فیلم سینمایی و چهار انیمیشن با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.

دو سالن پردیس سینمایی امین تارخ، دو سالن سینمای هنرشهر آفتاب و تالار حافظ میزبان بیست و چهارمین دوره میزبانی شیراز از جشنواره سینمایی فجر هستند.

در مجموع ۸۰ نوبت اکران، ۱۶ هزار صندلی در تالار حافظ، هشت هزار صندلی در هنر شهر آفتاب و هفت هزار و ۵۰۰ صندلی در پردیس امین تارخ پذیرای سینمادوستان شیرازی خواهد بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها