این جنایات که با سکوت معنادار غرب همراه شده، نشاندهنده سقوط اخلاقی نظامهایی است که سالها خود را مدافع ارزشهای انسانی معرفی کردهاند. سوختن خبرنگاران در غزه تنها نمادی از نمایش این واقعیت است که آزادیبیان در غرب، چیزی بیش از ابزاری برای پیشبرد منافع سیاسی نیست. جهانیان اکنون بیش از هر زمان دیگری شاهد این تناقض هستند: ادعای دموکراسی و حقوقبشر درحالی مطرح میشود که حقیقتجویان در آتش جنایات میسوزند و صدای مظلومان زیر آوار سکوت مدفون میشود.قتل آگاهانه احمد منصور، روزنامهنگار فلسطینی در نزدیکی بیمارستان ناصر در شهر خانیونس که هدف حمله موشکی صهیونیستها قرار گرفت تازهترین نمونه از جنایت آنها علیه حقیقت است. آنطور که شاهدان و منابع محلی گزارش دادهاند احمد منصور در اثر این انفجار دچار سوختگی بسیار شدید شد. شدت آتش به حدی بود که بدن او به طور کامل در شعلهها گرفتار شد. ویدئوها و تصاویری که توسط افراد حاضر در محل ضبط و در شبکههای اجتماعی مانند ایکس منتشر شده، نشاندهنده لحظات دلخراشی است که او در میان شعلهها گرفتار شده بود. این تصاویر به سرعت در میان کاربران پخش شد و واکنشهای گستردهای از خشم، اندوه و محکومیت را به دنبال داشت.بهدلیل شدت آتشسوزی و شرایط جنگی منطقه، امکان کمکرسانی سریع به او وجود نداشت. سوختگیهای عمیق و گسترده به از کار افتادن سریع اعضای حیاتی بدنش منجر شد و او در همان محل جان باخت.
احمد منصور بهعنوان یک روزنامهنگار، مشغول پوشش خبری تحولات منطقه بود. همه شواهد حاکی از آن است که این حمله بهطور خاص او را هدف قرار داده بود، چرا که او یکی از فعالترین روزنامهنگارانی بود که سعی داشت صدای مردم غزه باشد.اگرچه نهادهایی همچون کمیته حفاظت از روزنامهنگاران و شبکههای خبری مانند الجزیره این حادثه را محکوم کرده و خواستار تحقیقات مستقل شدهاند اما آنچه موجب شرمساری میشود سکوت کامل نهادهای بینالمللی است.
غزه بهعنوان مرگبارترین منطقه روزنامهنگاران
درتاریخ معاصر شناخته شده است.تعداددقیق شهدای روزنامهنگاربسته به منابع مختلف،متفاوت بوده اماگزارشها نشاندهنده یک آمار بیسابقه است. کمیته حفاظت از روزنامهنگاران (CPJ) اعلام کرده تا هفته گذشته حداقل ۱۶۷ روزنامهنگار و کارمند رسانهای در غزه، کرانه باختری و لبنان شهید شدهاند که ۱۵۹ نفر از آنها فلسطینی بودهاند. این آمار تا پایان دسامبر ۲۰۲۴ به ۱۴۶نفر (۱۳۸ فلسطینی) رسیده بود و در ماههای بعدی افزایش یافته است. CPJ این دوره را مرگبارترین زمان برایروزنامهنگاران ازسال۱۹۹۲(آغازثبتدادهها)توصیف کرده است.فدراسیونبینالمللی روزنامهنگاران (IFJ) هم اعلام کرده این سازمان ۱۶۸روزنامهنگار و کارمند رسانهای را ثبت کرده که شامل ۱۵۲ فلسطینی، چهار صهیونیست،۹ لبنانی و یک سوری است.دفتر رسانهای دولت غزه اما در ماه گذشته تعداد روزنامهنگاران فلسطینی شهید شده را ۱۶۰ نفر اعلام کرد و در ژانویه ۲۰۲۵ این رقم را به ۲۰۲ نفر افزایش داد.پروژه هزینههای جنگ هم در گزارشی در اوایل فروردین اعلام کرد که ۲۳۲ روزنامهنگار(معادل۱۳نفردرهفته)درغزه شهید شدهاند که این تعداد از مجموع کشتههای روزنامهنگاران در جنگهای جهانی اول و دوم، ویتنام، یوگسلاوی وافغانستان بیشتراست.همزمان بااین جنایت، بنیامین نتانیاهو،نخستوزیر اسرائیل،راهی آمریکا شده تاحمایتهای بیشتری ازدونالدترامپ دریافت کند.سفر بنیامین نتانیاهو به آمریکا در حالی است که همزمان با آن، ارتش اسرائیل چادر خبرنگاران را در بیمارستان ناصر غزه بمباران کرد و دو خبرنگار را به شهادت رساند و چندین نفر را زخمی کرد. نتانیاهو در شرایطی راهی واشنگتن شده که اسرائیل بهدلیل حملات مکرر به غزه، از جمله بمباران اردوگاههای آوارگان و هدفگیری هدفمند خبرنگاران، تحت فشار انتقادات بینالمللی قرار دارد.
