به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، کارشناسان حوزه کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد اعتقاد دارند که این استان شرایط لازم برای توسعه کشت گیاهانی مانند آلوئه ورا، زعفران، موسیر عناب، چای ترش، رزماری، بابونه، زیره، خاکشیر، به لیمو، نعناع فلفلی، سیاه دانه، آنغوزه، باریجه، کرفس کوهی و آویشن را دارد
آنان تاکید میکنند که ارزش افزوده بالا، اشتغال بیشتر در واحد سطح و وجود بسترهای فروش از ظرفیتهای موجود برای کشت گیاهان دارویی در کهگیلویه و بویراحمد محسوب میشود، اما به دلیل عدم حمایت مالی لازم سالیانه کمتر از ۲ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی این خطه زیر کشت گیاهان دارویی میرود که بسیار کمتر از ظرفیتهای موجود است.
کارشناسان زراعت در کهگیلویه و بویراحمد اعتقاد دارند که سودآوری گیاهان دارویی در مقایسه با سایر محصولات زراعی، کم آببر بودن و قابلیت کشت در شرایط محیطی مختلف به خصوص دیم از جمله عوامل مهم در افزایش توجه هرچه بیشتر به کشت این محصولات در استان به شمار میرود.
آنان تاکید میکنند که کشت گیاهان دارویی افزون بر کاهش مصرف آب به دلیل ایجاد بستر تامین مواد اولیه صنایع فرآوری و فراهم شدن زمینه صادرات فرآوردههای تولیدی درآمد خوبی را نصیب بهره برداران میکند.
مزایای توسعه کشت گیاهان دارویی
سرپرست امور باغبانی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد میگوید که توسعه کشت گیاهان دارویی به علت ارزش افزوده بالا یکی از اولویتها و برنامههای دولت چهاردهم در امور باغبانی برای اجرا در استان قرار دارد.
نیرومند صیادی با اشاره به اینکه میزان کشت گیاهان دارویی در کهگیلویه و بویراحمد اکنون بسیار کمتر از ظرفیت هاست عنوان کرد:آموزش بهره برداران و تاکید بر اهمیت کشت گونههای ارزشمند در استان در دستور کار قرار دارد.
سرپرست امور باغبانی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به بنیه مالی کم کشاورزان استان تاکید کرد: پرداخت تسهیلات بانکی کم بهره به متقاضیان کشت گیاهان دارویی از دیگر نیازهای توسعه کشت این گیاهان ارزشمند است.
صیادی با اشاره به نقش تناوب کشت در حفظ حاصلخیزی خاک و همچنین کاهش آفت و بیماریهای گیاهی تاکید کرد: کشت گیاهان دارویی یک ساله میتواند در تناوب با محصولاتی مانند غلات کاشته شود که این موضوع در استان مغفول مانده است.
وی ایجاد اشتغال در هر هکتار از اراضی زیر کشت گیاهان دارویی در استان کهگیلویه و بویراحمد را یک نفر مستقیم و سه تا پنج نفر بصورت فصلی عنوان کرد
سرپرست امور باغبانی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد استفاده از بذر یا پیاز مرغوب از دیگر نیازهایی است که تحقق آن به آموزش بهره برداران و معرفی شرکتهای معتبر نیاز دارد.
صیادی با اشاره به اینکه اکنون پنج کارخانه فراوری گیاهان دارویی در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارد اضافه کرد: بازار فروش گیاهان دارویی در خارج و داخل استان خوب است.
برنامههای دولت برای تولید گیاهان دارویی
سرپرست امور باغبانی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: براساس برنامه ریزی صورت گرفته قرار است طرح توسعه کشت گیاهان دارویی در سطح ۳۰۰ هکتار از مزارع استان تا پایان ۱۴۰۴ انجام گیرد.
سرپرست امور باغبانی جهاد کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: برای تحقق این مهم به زودی تفاهم نامهای با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) (بنیاد برکت) بسته میشود تا اعتبار پرداخت تسهیلات مورد نیاز این میزان توسعه صورت گیرد.
ظرفیت کشت گیاهان دارویی در کهگیلویه و بویراحمد
آن طور که کارشناسان منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد میگویند:حدود ۲ هزار گونه گیاهی و ۴۷۰ گونه دارویی در کهگیلویه و بویراحمد شناسایی شده که این امر نشان دهنده ظرفیتهای بالای این بخش از زاگرس مرکزی است.
کهگیلویه و بویراحمد ۱۶۰ هزار کشتزار آبی و دیم دارد که در صورت قرار گرفتن برنامه کشت گیاهان دارویی در تناوب با محصولات زراعی ضمن افزایش درآمد بهره برداران به افزایش حاصلخیزی خاک کمک میکند.
کاشت و برداشت گیاهان دارویی با توجه به ارزش افزوده بالا و کاربرد چهارگانه در حوزههای درمانی، بهداشتی، غذایی و صنعتی دارای شاخصهای سودآوری و ارزآوری برای کشور است و به عنوان فعالیتی مورد توجه اقتصاد امروز محسوب میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگوی«جامجم» با احمد ابوالقاسمی یکی از موفقترین قاریان قرآن و میزبان برنامه «محفل»
در گفتوگو با دکتر علیرضا کیخا معاون امور استانهای رسانه ملی مطرح شد