مدیرکل میراث فرهنگی اردبیل:

۲ بنای تاریخی اردبیل در فهرست میراث جهانی قرار دارد

حسن محمدی ادیب، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: مجموعه خانقاه آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی و کاروانسرای سنگی شهرستان نیر از این استان در فهرست میراث فرهنگی جهانی یونسکو ثبت شده است.
حسن محمدی ادیب، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: مجموعه خانقاه آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی و کاروانسرای سنگی شهرستان نیر از این استان در فهرست میراث فرهنگی جهانی یونسکو ثبت شده است.
کد خبر: ۱۴۹۹۶۲۵

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایرنا، حسن محمدی ادیب در آستانه ۲۹ فروردین روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مجموعه تاریخی و جهانی بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی شاهکار هنر و معماری ایرانی محسوب می‌شود و محل دفن شیخ صفی، شاه اسماعیل و تعدادی از صاحب‌منصبان دوره صفوی است.

وی درباره کاروانساری صائین شهرستان نیر هم گفت: صائین یا سائین به معنی قلعه و نگاهبان در حوالی شهرستان نیر و در حاشیه جاده اردبیل به سراب، یکی از ۵۴ کاروانسرای ایران است که در فهرست جهانی آثار تاریخی و فرهنگی یونسکو به ثبت رسیده است.

وی افزود: استان اردبیل ۱۱۳ بنای تاریخی و ۷۹۲ محوطه تاریخی ثبت ملی شده نیز دارد که برخی از اینها به خاطر موقعیت جغرافیایی، جزو مراکز پربازدید است و هر سال توجه علاقه‌مندان به ابنیه تاریخی را جلب می‌کند.

محمدی ادیب ادامه داد: پرونده پنج سازه تاریخی دیگر در حال تهیه و تکمیل است تا برای ثبت در فهرست ملی میراث فرهنگی و تاریخی معرفی شود که شامل پل دوجاق گندیشمین، پل نوجه ده، توربه سلطان بابا در روستای پیرالوان و خانه قاسم بیگ جنذاب در شهرستان اردبیل و بوبی تپه‌سی اردی موسی در شهرستان سرعین است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل از مرمت ۱۲ بنای تاریخی در نقاط مختلف استان با صرف ۱۵۰ میلیارد ریال در سال‌های اخیر خبر داد.

وی تصریح کرد: ابنیه تاریخی جزو سرمایه‌های تمدنی و فرهنگی ملت محسوب می‌شود و در پاسداشت آن‌ها در هر نقطه‌ای از استان اردبیل از تمام ظرفیت‌ها و امکانات موجود از جمله یگان حفاظت میراث فرهنگی استفاده می‌کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل همچنین از برگزاری رزمایش مدیریت بحران آثار تاریخی در ۳۰ فروردین ماه با هدف ارزیابی تاب‌آوری ابنیه باستانی و توانمندی و سطح همکاری دستگاه‌های مربوط خبر داد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل نیز گفت: همایش تخصصی روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی با موضوع تاب‌آوری آثار تاریخی در برابر بحران‌ها یکشنبه (۳۱ فروردین ) برگزار خواهد شد.

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایرنا،علیرضا دباغ عبداللهی افزود: این رخداد با همکاری دانشگاه محقق اردبیلی و انجمن باستان‌شناسی در سالن دانشکده علوم اجتماعی آن دانشگاه با سخنرانی‌های تخصصی در موضوع خطرپذیری آثار تاریخی دشت مغان از سیلاب و روان آب‌ها، اقدام پیشگیرانه برای حفاظت آثار تاریخی غیرمنقول در زمان بحران و تاثیر بلایای طبیعی بر روی مجموعه تاریخی جمعه مسجد اردبیل برگزار خواهد شد.

استان گردشگرپذیر اردبیل با بنا‌های باستانی و تاریخی متعدد در ۱۲شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده و از مقاصد اصلی گردشگران داخلی و خارجی است.

مجموعه تاریخی بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی به عنوان نگین بنا‌های باستانی استان، بقعه شیخ‌کلخوران متعلق به امین‌الدین جبرئیل پدر شیخ صفی‌الدین اسحق جد سلاطین صفوی واقع در روستای کلخوران، خانه ارشادی، حمام ملاهادی، برج شاطر، پل هفت چشمه، مجموعه بازار تاریخی و مسجد جمعه از جاذبه‌های اردبیل هستند.

همچنین مقبره شیخ‌حیدر، کاروانسرای قانلی‌بولاغ، سنگ نبشته‌های ساسانی، قلعه‌های دیو، قهقهه و کهنه در مشگین‌شهر، قیز قلعه و شاه‌تپه در گرمی، حمام سنگی در کوثر، قلعه بوینی‌یوغون در نیر، هفت تپه در خلخال و بنا‌های باستانی بازمانده از دوره‌های مختلف در گوشه و کنار این خطه نمونه‌هایی از تاریخ و فرهنگ این دیار است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها