پیشنهاد رئیس دانشگاه خوارزمی برای تغییر محل دپو مترو؛

توپ در زمین مسئولان شهری است

رئیس دانشگاه خوارزمی گفت: مدیریت شهری کرج اصرار دارد ۱۵ هکتار از اراضی دانشگاه خوارزمی را به محل دپوی قطار‌های مترو تبدیل کند؛ در حالی که در ضلع غربی دانشگاه یک زمین بیش از ۳۰ هکتاری متعلق به شهرداری کرج وجود دارد و می‌تواند گزینه مناسبی برای احداث دپو باشد.
رئیس دانشگاه خوارزمی گفت: مدیریت شهری کرج اصرار دارد ۱۵ هکتار از اراضی دانشگاه خوارزمی را به محل دپوی قطار‌های مترو تبدیل کند؛ در حالی که در ضلع غربی دانشگاه یک زمین بیش از ۳۰ هکتاری متعلق به شهرداری کرج وجود دارد و می‌تواند گزینه مناسبی برای احداث دپو باشد.
کد خبر: ۱۴۹۹۸۷۸

به گزارش خبرنگار جام جم البرز، بیژن عبدالهی با تأکید بر نقش دانشگاه در تحقق شعار سال، گفت: سرمایه‌ را می‌توان به دو بخش ملموس و ناملموس تقسیم کرد. امروز در دنیا بیشترین تمرکز بر روی سرمایه‌های ناملموس است که عمده مسئولیت آن بر دوش دانشگاه‌هاست. بنابراین از مسئولان انتظار می‌رود برای تحقق شعار سال، توجه ویژه‌ای به این سرمایه داشته باشند.
عبدالهی در ادامه به چالش چند سال اخیر دانشگاه خوارزمی درباره اصرار مسئولان استان به تبدیل بخشی از اراضی این دانشگاه به محل دپوی متروی کرج اشاره و خاطرنشان کرد: تبدیل اراضی این دانشگاه به محل دپوی مترو ممکن است مشکل کنونی ما را حل کند اما آیا آیندگان سهمی از این دانشگاه و دارایی‌های آن ندارند؟
وی افزود: این سرمایه نه متعلق به رئیس دانشگاه و نه مسئولین استان است که ما چنین تصمیماتی برای آن بگیریم و بخشی از آن را تبدیل به دپوی مترو کنیم. در سال‌های گذشته دانشگاه خوارزمی با قرار گرفتن در غربی‌ترین نقطه کرج و دور از فضای شهری خیلی در چشم نبود اما طی این سال‌ها با ساخته شدن اطراف آن، بیشتر در چشم است. به هر حال نباید به این دانشگاه و اراضی آن نگاه کوتاه مدت داشت.
رئیس دانشگاه خوارزمی ادامه داد: زیرساخت‌های شهری مانند مترو و دپوی آن برای این شهر لازم است اما آیا وزنه دانشگاه و حفظ اراضی آن نسبت به تبدیل اراضی دانشگاه به محل دپو سنگین‌تر نیست. آیا بهتر نیست مسئولان به فکر جایگزین دیگری به جز دانشگاه برای احداث محل دپو متروی کرج باشند؟
عبدالهی افزود: در مطالعات قطار شهری کرج که سال ۱۳۹۷ انجام شده، دانشگاه خوارزمی به عنوان نقطه‌ای که از اولویت برای احدث محل دپو برخوردار نیست معرفی شده است اما با این وجود بحث احداث دپو در ۱۵ هکتار از اراضی دانشگاه خوارزمی هر روز به هر بهانه‌ای مطرح می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری کرج یک زمین بیش از ۳۰ هکتاری در غرب دانشگاه دارد که می‌تواند گزینه مناسبی برای احداث محل دپو قطار شهری کرج باشد.
رئیس دانشگاه خوارزمی افزود: این دانشگاه ۱۴ هزار دانشجو و دو هزار عضو هیئت علمی و پرسنل دارد. آیا مسئولان استان و شهر کرج می‌توانند برای چنین اقدامی، این ۱۶ هزار نفر به عنوان جامعه دانشگاهی را با دلایل متقن قانع کنند که دپو مترو حتماً باید در دانشگاه خوارزمی احداث شود؟
وی ادامه داد: جدا از این موضوع، طی سال‌های گذشته شهرداری کرج نسبت به دانشگاه خوارزمی بدعهدی داشته است. مثلاً بلوار کنونی خوارزمی که قبلاً کوچه دانشسرا بود؛ با عقب‌نشینی حدوداً هشت هکتاری دانشگاه خوارزمی احداث و در قبال آن شهرداری کرج متعهد شد تا مجوز ۱۰ یا ۳۶ هزار مترمربع فضای تجاری و فرهنگی برای این دانشگاه در حاشیه بلوار صادر کند. اما این اقدام تاکنون انجام نشده است.
رئیس دانشگاه خوارزمی افزود: طبق قرارداد، نهر دلمبر به طور موقت توسط شهرداری کرج وارد دانشگاه شد تا بعد نسبت به ساماندهی آن اقدام کند اما آن را رها کرده و امروز به محل عبور فاضلاب و جولان سگ‌های ولگرد تبدیل شده است.
وی خاطرنشان کرد: در عوض شهرداری کرج پرونده دانشگاه خوارزمی را به کمیسیون ماده ۱۰۰ برده و نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان دانشگاه را جریمه و رأی تخریب صادر کرده است. مگر کل بودجه دانشگاه خوارزمی چقدر است که این دانشگاه را ۳۰۰ میلیارد تومان جریمه کرده‌اند و هر روز برای پرداخت آن فشار می‌آورند؟ یا کجای کشور، دانشگاه را جریمه می‌کنند؟
رئیس دانشگاه خوارزمی گفت: نوع نگاه به این دانشگاه باید تغییر کند. ما اهل تعامل هستیم و تمایلی به ایجاد فاصله میان دانشگاه و این شهر و استان نداریم. توافقاتی که شهرداری با دانشگاه داشته انجام شود. ما چیزی اضافه نمی‌خواهیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها