خلیج فارس، خلیج مکزیک نیست
مشاور رهبر انقلاب در امور بین‌الملل:

خلیج فارس، خلیج مکزیک نیست

پس از جنجال بر سر نام خلیج فارس، رسانه‌های غربی مدعی فعالیت یک سایت هسته‌ای مخفی در ایران شدند

رنگین‌کمان دروغ و تحریف

شبکه فاکس‌نیوز به تازگی با استناد به ادعاهای گروهک منافقین گزارش داد که تصاویر ماهواره‌ای از یک سایت مخفی هسته‌ای در استان سمنان ایران به دست آمده است. این ادعا که با عنوان«سایت رنگین‌کمان»(Rainbow Site) مطرح شد، در بحبوحه مذاکرات حساس هسته‌ای ایران و آمریکا در عمان و رم، موجی از واکنش‌ها از سوی مقامات ایرانی و نمایندگی ایران در سازمان ملل را به دنبال داشت.
شبکه فاکس‌نیوز به تازگی با استناد به ادعاهای گروهک منافقین گزارش داد که تصاویر ماهواره‌ای از یک سایت مخفی هسته‌ای در استان سمنان ایران به دست آمده است. این ادعا که با عنوان«سایت رنگین‌کمان»(Rainbow Site) مطرح شد، در بحبوحه مذاکرات حساس هسته‌ای ایران و آمریکا در عمان و رم، موجی از واکنش‌ها از سوی مقامات ایرانی و نمایندگی ایران در سازمان ملل را به دنبال داشت.
کد خبر: ۱۵۰۲۷۷۹
 
این گزارش جعلی و سناریوی تکراری، بار دیگر سؤالاتی درباره اهداف سیاسی پشت پرده چنین ادعاهایی به‌ویژه نقش گروهک منافقین و حامیان آن به خصوص رژیم‌صهیونیستی، مطرح کرد. گزارش فاکس‌نیوز که به نقل از شاخه سیاسی گروهک منافقین منتشر شد، ادعا کرد که این سایت بیش از ۲۵۰۰ هکتار وسعت دارد و بیش از ۱۰ سال در حال فعالیت بوده است. فاکس نیوز مدعی شد این تأسیسات تحت پوشش یک شرکت شیمیایی فعالیت می‌کند و هدف اصلی آن استخراج تریتیوم، ایزوتوپی رادیواکتیو برای تقویت تسلیحات هسته‌ای است. این گزارش تلاش کرد تا تردیدهایی درباره مقاصد صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران ایجاد کند.این ادعا در حالی مطرح شد که ایران و آمریکا در حال مذاکرات غیرمستقیم هسته‌ای در عمان و رم هستند و احتمالا این هفته نیز دور چهارم گفت‌وگوها برگزار می‌شود. با این حال زمان‌بندی این گزارش، همزمان با مذاکرات و سفر قریب‌الوقوع دونالد ترامپ به خاورمیانه و ادعای جنجالی تغییر نام خلیج فارس، حساسیت موضوع را دوچندان کرد.
   
سناریویی با‌ سابقه منافقین و صهیونیست‌ها
مطرح شدن این ادعا را می‌توان از چند منظر سیاسی و استراتژیک تحلیل کرد. از یک سو مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در مرحله حساسی قرار دارد و ادعای وجود یک سایت مخفی می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای تضعیف موضع ایران و توجیه فشارهای بیشتر، از جمله تحریم‌های جدید یا تهدید نظامی، استفاده شود. برخی تحلیلگران معتقدند این گزارش بخشی از استراتژی «فشار حداکثری» دولت ‌ترامپ است، به‌ویژه پس از تهدید او به اقدام نظامی در صورت شکست مذاکرات. از سوی دیگر گروهک منافقین سابقه‌ای طولانی در ارائه اطلاعات جعلی درباره برنامه هسته‌ای ایران دارد. این گروه که به دلیل اقدامات تروریستی درایران وهمکاری با رژیم صدام درجنگ‌تحمیلی بی‌اعتبار شده است بارهابه‌عنوان ابزار سرویس‌های اطلاعاتی غربی، به‌ویژه آمریکا و اسرائیل، عمل کرده است. نکته دیگر آن که این گزارش همزمان با فشارهای اسرائیل برای توقف کامل برنامه هسته‌ای ایران منتشر شد. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، بارها خواستار تخریب زیرساخت‌های هسته‌ای ایران شده است.  این مهم را نیز نباید از نظر دور نگه داشت که فاکس‌نیوز، به‌عنوان رسانه‌ای نزدیک به دولت‌ ترامپ، سابقه انتشار گزارش‌های جنجالی برای شکل‌دهی به افکار عمومی را دارد. این گزارش می‌تواند بخشی از جنگ روانی برای ایجاد هراس درباره برنامه هسته‌ای ایران و توجیه اقدامات سختگیرانه‌ آمریکا در مسیر مذاکرات باشد.
   
فاکس نیوز؛ بلندگوی تبلیغاتی تروریست‌ها
مقامات ایرانی و نمایندگی ایران در سازمان ملل این ادعا را به‌شدت محکوم کردند. نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل در بیانیه‌ای که ۹ می ۲۰۲۵ منتشر شد، گزارش فاکس‌نیوز  را  «ساختگی» و «روش کار گروهک تروریستی منافقین» دانست. این بیانیه تأکید کرد که منافقین «گزارش‌های جعلی را در قالب یافته‌های اطلاعاتی در اختیار سرویس‌های اطلاعاتی غربی، از جمله آمریکا قرار می‌دهند» و از رسانه‌های غربی خواست «بلندگوی تبلیغاتی تروریست‌ها نشوند». نمایندگی ایران همچنین این اقدام را تلاشی برای کارشکنی در مذاکرات هسته‌ای دانست و از سازمان ملل خواست نسبت به سوءاستفاده از نام این سازمان در چنین گزارش‌هایی واکنش نشان دهد. سیدعباس عراقچی در واکنش به این گزارش گفت: با شروع مجدد گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا، «تصاویر ترسناک ماهواره‌ای» بیشتری خیلی دقیق و حساب شده در حال انتشار هستند. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران افزود: نتانیاهو که به عنوان یک کارشکن مخرب دیگر آبرویی برایش نمانده، در ادامه سیاست «تعیین تکلیف برای ترامپ» رو به سوی همه نوچه‌های قدیم و جدید خود آورده است. عراقچی تاکید کرد: او این بار، نوکران دون‌پایه ایرانی صدام را به کار گرفته است. دستمزد آنها ممکن است کم باشد ولی استخدام یک فرقه منحرف تنها نشانه کمال استیصال است. با این حال می‌توان گفت ادعای فاکس‌نیوز درباره سایت مخفی هسته‌ای ایران پیامدهای متعددی دارد. این گزارش می‌تواند فضای مذاکرات را متشنج کند، به‌ویژه که ایران بارها تأکید کرده است که به برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای خود پایبند است. با این حال، رد قاطع این ادعا از سوی ایران و تأکید بر همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ممکن است فشارهای سیاسی را خنثی کند. همچنان که روز گذشته وزیر امور خارجه کشورمان با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در مورد همکاری‌های ایران و آژانس راجع به برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران گفت‌وگو کرد. واکنش قاطع ایران به این ادعا در کنار پاسخ به موضوع جنجال آمریکایی بر سر نام خلیج فارس نشان‌دهنده عزم کشور برای دفاع از حقوق و هویت خود است. این ماجرا بار دیگر نشان داد که گروهک منافقین به‌عنوان ابزاری برای جنگ روانی علیه ایران استفاده می‌شود. بی‌اعتباری این گروه در میان ایرانیان و سابقه همکاری آن با دشمنان ایران، در کنار خبرسازی اخیر به خوبی سطح دشمنی آنها با مردم ایران را مشخص کرد.
   
خلیج فارس و هسته‌ای؛ دو خط قرمز ایران
ادعای فاکس‌نیوز درباره یک سایت مخفی هسته‌ای در ایران و تلاش غرب برای تحریف نام خلیج همیشه فارس واکنش‌های قاطع مقامات کشورمان در دفاع از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز و هویت تاریخی خلیج فارس را به همراه داشت. جنجال‎‌های اخیر که رنگین‌کمانی از تحریف و دروغ را شکل داده است در شرایطی صورت گرفته که مذاکرات هسته‌ای در جریان است و لازم است طرف‌های غربی با حسن نیت عمل کرده و برخلاف روح مذاکرات حرکت نکنند. ایران، با تکیه بر شفافیت در همکاری با آژانس و اقتدار دیپلماتیک، به دفاع از حقوق خود ادامه خواهد داد. نام خلیج فارس و صنعت هسته‌ای کشور، دو نماد عزت ایران هستند که همواره پابرجا خواهند ماند.

فردا، دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا 
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان با اعلام خبر برگزاری قریب‌الوقوع مذاکرات ایران و آمریکا گفت: زمان و محل مذاکرات را کشور میزبان (عمان) تعیین می‌کند. دوستان عمانی از ما در مورد یکشنبه سؤال کردند و ما نظر موافق خود را اعلام کردیم. ظاهرا با طرف مقابل هم صحبت داشته‌اند و تا اینجا قرار است مذاکرات یکشنبه انجام شود. وی ادامه داد: مذاکرات به‌سمت جلو پیش می‌رود و طبیعی است هرچه جلوتر برویم به مشورت‌ و بررسی‌های بیشتر نیاز داریم. هیأت‌ها به زمان بیشتری برای بررسی مطالب مطرح شده احتیاج دارند. مهم این است که ما در مسیری رو به جلو در حرکت هستیم تا به‌تدریج وارد جزئیات شویم.  رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به سفر امروز خود به عربستان و قطر خاطرنشان کرد: سفر به عربستان در ادامه مشورت‌هایی است که درخصوص مسائل منطقه‌ای و مذاکرات غیرمستقیم ایران با آمریکا جریان دارد. ما در این مذاکرات از ابتدا یک رایزنی مستمر و اطلاع‌رسانی دائم به کشور‌های منطقه را داشتیم. چون فکر می‌کنیم پایداری هرگونه توافق احتمالی به میزان زیادی بستگی به این دارد که ملاحظات کشور‌های منطقه در نظر گرفته شود.  عراقچی ادامه داد: پس از عربستان به قطر خواهم رفت و در افتتاحیه همایش گفت‌و‌گو‌های ایران و اعراب که بین شورای راهبردی روابط خارجی ایران و مرکز مطالعات الجزیره قطر برگزار می‌شود صحبت خواهم کرد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها