رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی:

عشایر، ظرفیت راهبردی در امنیت غذایی کشور هستند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: عشایر، ظرفیت راهبردی در امنیت غذایی کشور هستند.
کد خبر: ۱۵۰۵۱۱۴
نویسنده بهروز فروغی

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: ​شهرام شفیعی در گردهمایی سراسری مدیران ستادی و استانی امور عشایر کشور که در تبریز برگزار شده بود، با تبیین جایگاه و نقش‌آفرینی جامعه عشایری در بخش کشاورزی، بر ضرورت برنامه‌ریزی علمی، تقویت تشکل‌های عشایری و بهره‌گیری از ظرفیت‌های آنان در توسعه پایدار تأکید کرد.

وی با اشاره به توانمندی‌های استان در حوزه تولیدات کشاورزی، اظهار کرد: میزان اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی را یک میلیون و 400 هزار هکتار بوده که 31 درصد از وسعت کل استان را اراضی کشاورزی تشکیل داده که سالانه بیش از 5 میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند 56 درصد محصولات زراعی و 24 درصد محصولات باغی است و 20 درصد مابقی را نیز محصولات دام و طیور، شیلات تشکیل می دهد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: 7.5 میلیون واحد دامی و 899 واحد مرغداری فعال اعم از مرغداری های تخم گذار، مرغ گوشتی و مرغ مادر در آذربایجان شرقی وجود دارد. آذربایجان شرقی 1.2 میلیون کندو عسل دارد که علاوه بر تولید عسل، نقش بسیار مهمی در گرده افشانی مزارع نیز ایفا می کند.

وی افزود: سهم بخش کشاورزی از اشتغال و ارزش افزوده اقتصادی استان، هر یک حدود ۱۰ درصد برآورد می‌شود. با این وجود، تنگناهای ناشی از محدودیت منابع آبی، به‌ویژه در محدوده حوضه آبریز دریاچه ارومیه، شرایط دشواری را برای استمرار تولید فراهم کرده است. کاهش ۷۳ درصدی بارندگی زمستانی در سال زراعی جاری، منجر به افت شدید ظرفیت ذخایر آبی استان شد، هرچند بارش‌های بهاری تا حدودی وضعیت را بهبود بخشید.

شفیعی با اشاره به ضرورت ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به عرصه‌های خاک و آب، تصریح کرد: فرسایش خاک و افت کیفیت آن در بسیاری از مناطق استان، تهدیدی جدی است و مقابله با آن نیازمند بهره‌گیری از راهکارهای علمی و فناورانه می‌باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سهم عشایر در تولیدات دامی استان گفت: عشایر، اعم از ساکنان بومی و کوچندگان از استان‌های همجوار، حدود هشت تا ۱۰ درصد از گوشت قرمز و پنج درصد از شیر تولیدی استان را تأمین می‌نمایند. این جامعه سخت‌کوش، با وجود دشواری‌های ناشی از شرایط اقلیمی و دشواری‌های مسیر کوچ، همواره در تأمین امنیت غذایی کشور نقش‌آفرین بوده‌اند.

شفیعی با اشاره به طرح‌های اسکان عشایری در پایاب سدهای ارسباران، تأکید کرد: بخش عمده‌ای از مناطق هدف این طرح‌ها، عشایرنشین هستند و با توجه به اینکه بسیاری از این نواحی در خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه واقع شده‌اند، امکان اجرای الگوهای موفق توسعه پایدار در آن‌ها فراهم است.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی برای مدیریت جمعیت عشایری، گفت: تقویت تشکل‌ها، تغییر تدریجی معیشت از دامپروری به زراعت، توسعه گردشگری با محوریت فرهنگ عشایری و بهره‌مندی از تجربیات بومی عشایر، از ارکان دستیابی به اشتغال پایدار در این مناطق به شمار می‌رود.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها