به گزارش خبرگزاری فارس، آیتالله مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان و دبیر کل جامعه روحانیت مبارز در دیدار با برخی مسئولان حزب موتلفه اسلامی اظهار داشت: همه اصولگراها و تمامی علما و روحانیت با هم متحد باشند و من توصیه کردم که در این جریاناتی که برای انتخابات واقع میشود این ارتباط حفظ شود؛ انگیزه مهم است.
رئیس مجلس خبرگان رهبری افزود: همیشه دغدغه حقیر به راهنمایی بنیانگذار انقلاب، این بود که روحانیت در مسائل سیاسی حضور داشته باشد.
آیتالله مهدوی کنی با اشاره به اینکه گاهی اوقات به دلیل بعضی از حوادث و شکستهای ظاهری بعضی میگفتند دوره روحانیت گذشته و بی مصرف شده است، یادآور شد: ولی بنده از همان ابتدا عرض میکردم که اینطور نیست؛ ممکن است نوساناتی در مسائل سیاسی پیش بیاید امّا نباید اصول را فراموش کنیم.
وی با اشاره به حضور خود در جلسهای در خصوص بحث تشریح منشور دوازده گانه اصولگرایی، تصریح کرد: در این جلسه اعلام کردم که ما نباید فقط برای مجلس و انتخابات بحث کنیم. بحث ما در منشور اصولگرایی این نیست که فقط در مجلس باشد؛ چون مجلس یکی از ارکان انقلاب است. مسائل مختلف سیاسی، اجتماعی، دینی، فقاهتی، همه اینها باید همه باهم باشند و روحانیت را راهنما قرار بدهند.
دبیر کل جامعه روحانیت مبارز یادآور شد: همچنین در این جلسه گفتم که یکی از نمادهای حضور روحانیت در خود مجلس است . اگر که به تدریج روحانیت هر دورهای کم شود این نشان میدهد که انقلاب دارد از مسیر خودش منحرف میشود.
وی افزود: بنده حتی در این جلسه اعلام کردم که نگویید که فلان روحانی از فلان شهر انتخاب میشود، خیلی ممکن است در مجلس فعال نباشد، یک کلاهی تحصیل کرده امروزی ممکن است بتواند بیشتر فعال باشد لذا اینطور نباید فکر کرد.
به گفته رئیس مجلس خبرگان رهبری فعالیت در مجلس یک فعالیت جمعی است که راهنمایی آن به دست یک عدهای از نخبگان است. مجلس را نخبگان میگردانند، امّا عدهای باید باشند فعالیت این نخبگان را تأیید کنند و اگر روحانیت نباشد یا باشد مخالفت کند چیز بدی میشود.
آیتالله مهدوی کنی گفت: بنا براین حضور روحانیت در همه نهادهای انقلاب یکی هم مجلس برای بقای انقلاب لازم است. همین طور که روحانیت در اصل انقلاب رشد نموده و نمیشود انکار کرد در بقاء انقلاب نیز باید حضور داشته باشد، این موضوع را ما باید همیشه با ظرافت، دقت و احترام به روحانیت حفظ کنیم.
دبیر کل جامعه روحانیت مبارز همچنین تصریح کرد: روحانیت نمیخواهد خودش را تحمیل کند. نباید هم تحمیل کند. این معنایش این نیست که هر چیز که ما بگوییم مردم گوش کنند. در مصادیق انتخاب ما این را نمیگوییم ولی میگوییم روحانیت حضور داشته باشد؛ مشاورهای، بحثی، صحبتی.
رئیس مجلس خبرگان رهبری اعلام کرد: بعضی از اصولگراها در حضور خود من در یک جمعی اظهار کردند که روحانیت نفوذ خودش را از دست داده و دیگر نمیتواند مردم را جمع کند. پس باید چه کار بکنیم ؟ باید یک کاری کنیم که مردم را جمع کنیم. خوب حالا مردم را بخواهیم جمع کنیم چه کار کنیم؟ باید شعارهای روحانی و شعارهای امام (ره) را عوض کنیم . شعارهای اسلامی و انقلابی یا سنتی را حذف کنیم. یک شعارهایی بدهیم که یک طبقه دیگری از مردم را جذب کنیم.
وی ادامه داد: این مسئله ایران و این حرفها شاید معلول همین فکر است که مرتب میگویند ایران و حرفهایی که میزنند. این مثل آن حرفی می ماند که در زمان رفراندوم جمهوری اسلامی امام (ره) فرمود جمهوری اسلامی. نگویید دموکراسی اسلامی. اسلامی را با دموکراتیک قاطی نکنید؛ که میگفتند اینها خلط با هم است.
دبیر کل جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه هر نظامی فرهنگی و هر فرهنگی اصطلاحاتی داردگفت که آن اصطلاحات نگهبان و حافظ آن انقلاب است. اینها نباید حذف شوند. ما اصطلاحات و سنتهای پیغمبر اکرم (ص) را نباید به اعتبار گذشت زمان حذف کنیم. بگوییم آقا هزار و چهارصد سال گذشته ما اصلاً اصطلاحات را عوض کنیم. مثلا برای نماز اسم دیگری بگذاریم برای اینکه امروزیها آن را بپسندند. جهاد را جور دیگری معنا کنیم؛ جهاد فی سبیل الله را در راه مردم بگوییم که مردم هم دنبال آن بیایند، در حالی که فی سبیل الله شد برای مردم هم هست چون خدا با مردم است.
امام (ره) با سنتهای اسلامی و اعتقادی توانست مردم را جمع کند
آیتالله مهدوی کنی ادامه داد: اینهایی که این اصطلاحات را میگویند من نمیخواهم بگویم غرضی دارند. اشتباه را در انتخاب فرهنگ میبینم. حداقل این طور است لذا به بعضی از آقایانی که این حرفها را میزنند، گفتم اصطلاحات را عوض نکنید. اولین نقطه انحراف همین اصطلاحات است، فرهنگ است؛ اینها راه را عوض میکند.
وی با تأکید براینکه باید روی سنت هایمان بایستیم خاطرنشان کرد: امام (ره) در انقلاب چه قبلش و چه در بعدش با چه اصطلاحاتی مردم را به میدان کشید؟ امام (ره) با سنتهای اسلامی و اعتقادی توانست مردم را جمع کند. با شعارهایی که ریشه محکم و ریشه فطری در دل ها ندارد در موقع خطر نمیتوان مردم را نگه داشت.
دبیر کل جامعه روحانیت مبارز یادآور شد: یک جوان ممکن است به اسم ایرانی در یک راهپیمایی شرکت کند اما وقتی خطر باشد خیلی از آنها فرار میکنند؛ ولی وقتی پای اسلام وسط باشد و به نام اسلام باشد با اعتقاد میایستند.
وی افزود: اینکه امام (ره) پیر و جوان را به جبهه آورد و تا آخرین نفس هم بودند و تا آخرین نفس و آخرین روز حیات امام (ره) و بلکه بعد از حیات امام (ره) با امام (ره) بودند همین سنتهای اسلامی بود.
در منشور اصولگرایی باید شعارهای اصولی را حفظ کرد
آیتالله مهدوی کنی با اشاره به عمل جراحی قلب خود در خارج از کشور و قبل از رحلت امام (ره) اشاره کرد و گفت: وقتی که سال بعد برای معاینه رفتم دکتری که من را عمل کرد گفت من تلویزیون را نگاه میکردم که مردم برای تشییع پیکر امام (ره) چه میکردند، جوانان بر سرشان میزنند، غش میکردند، بعضیها را شنیدیم از دنیا رفتند. امام (ره) با آن استقبال آمد و با این بدرقه هم رفت. هیچ وقت شعارش را عوض نکرد. پایه گذار انقلاب اینگونه بوده حالا بعد برای حفظ انقلاب بیاییم یک شعارهای دیگری بدهیم. اشتباه است اگر کسی با هرنیتی این کار را بکند.
وی به گفته حکما اشاره کرد و افزود: موجد علت موجده است و علت مبقیه همان شیی میشود. این یک نگاه فلسفی است و هرچه که چیزی را ایجاد کرد همان حفظش میکند. ضدش یا یک نامتناسب با آن نمیتواند حفظش کند لذا در این موضوعات و در منشور اصولگرایی ما این شعارها را حفظ کنیم و لذا از بنده یا آیت الله یزدی سؤال کردند که شما برای انتخابات این حرفها را میزنید؟ که اعلام کردم نه بحث انتخابات نیست، برای بقای انقلاب و در همه مسائل مربوط به آن اعم از اقتصاد، سیاست، اخلاق، انتخابات مختلف مهم این است که شعارهای اصولی را حفظ کنیم.
مسائل اجتماعی و سیاسی را نباید در کوتاه مدت نگاه کرد
رئیس مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: در جلسهای اعلام کردم که آیا این گفتهها را قبول دارید؟ همه اظهار نظر کردند و نهایتا به آن دوازده بند منشور رسیدند؛ بنابراین بنده مرتب توصیه کردم که اینها را به هم نزنید. این نکته را تکرار میکنم که اگر بخواهیم اصول را حفظ کنیم، انقلاب را حفظ کنیم باید گذشت داشته باشیم. این نمیشود که بنده یک اصولی را بگویم قبول دارم ولی در مقام پیاده کردن مصادیقش بگویم الا و لابد همینی که من می گویم باید باشد.
وی در خصوص بحث نفوذ روحانیت اعلام کرد که مسائل اجتماعی، سیاسی را در کوتاه مدت نگاه نکنید بلکه همیشه در دراز مدت به آنها نگاه کنید. اگر در مشروطه این اشتباه شد که حتی بعضی از علمای بزرگ هم اشتباه کردند نگاه کوتاه مدت بود. همین که دیدند یک مخالفتی شد و آن مخالفت ضعف جریان شد خود آقایان اشتباه کردند و جریان مخالف را تأیید کردند.
آیتالله مهدوی کنی با بیان اینکه شهادت مرحوم شهید شیخ فضل الله نوری نیز در همین راستا بود گفت: به یک معنا خود روحانیت هم تقصیر داشت. باید میگفتند شیخ فضل الله یک مخالفتی کرده باید با او راه آمد نه اینکه به دست دشمن رهایش کنند و دشمن هم محکمه تشکیل بدهد و یک عالم بزرگوار، مجتهد مسلم جامع الشرایط را با آن سوابق محکوم به اعدام کند بعد هم پای دارش کف بزنند. چه اشتباه بزرگی کردند. ولی بعد فهمیدند که این مسئلهای را حل نکرد و ضربه بزرگی به روحانیت زد. بعد مرحوم بهبهانی از بین رفت، بعد دیگران از بین رفتند.
دبیر کل جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: امروز ما مراقب باشیم این اشتباهات را نکنیم. سرّ بقاء و رمز پیروزی امام (ره) همین بود که اصولی که داشت همیشه و حتی در در نوسانات و مشکلات هم حفظ میکرد. در برابر مشکلات نمیآمد یک اصلی را تغییر بدهد و بگوید بیایید اصل را عوض کنیم. ممکن است تاکتیک را عوض کند ولی استراتژی و اصول را عوض نمیکرد.
وی ادامه داد: یک دوره هم ممکن است در یک انتخاباتی ما ببریم یا نبریم. اگر اصول را حفظ کنیم میتوانیم برای ادامه انقلاب کار کنیم و من این مطلب را از نظر فلسفی از نگاه ملاصدرا میگویم؛ ملاصدرا در حرکت جوهری میگوید عالم در حرکت کمالی است ولی گاهی اشکال می کنند و میگویند آقا این درخت که خشک شد چه کمالی دارد ؟ وی میگوید حرکت مجموعه عالم را نگاه کنید. تک تک نگاه نکنید. حرکت یک حرکت زیگزاگی است. درخت خشک می شود، تخمهایش می ریزد، درخت دیگر می آید، چوبش باز ممکن است در خاک پوسیده بشود دوباره یک درخت دیگری بیاید؛ هیچ وقت حرکت این عالم توقف پیدا نمیکند منتها حرکت زیگزاگی است، می آید پایین باز می رود بالا . حرکت مسائل انقلابی ، معنوی ، اسلامی هم اینطور بوده است.
هدف اصلی ما حفظ انقلاب و نظام است
آیتالله مهدوی کنی یادآور شد: در دورانهای مختلف مسلمانان پیشرفت کرند و یا پایین آمدند اما آنهایی که عاقل بودند اصول را حفظ کردند و به دست ما رساندند. حرکت ائمه علیهم السلام را که ببینیم؛ قبول کردن و قبول نکردن امیر المومنین. صلح امام حسن(ع)، واقعه عاشورای امام حسین(ع) و ... همه اینها حرکات زیگزاگی است . یک روز بالا می آید یک روز پایین می رود اما هیچ وقت قطع نمی شود . هیچوقت امام حسن (ع) تسلیم معاویه نمی شود ممکن است یک به اصطلاح صلحی برقرار باشد.
رئیس مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: تذکر این است که دوستان راهی که انبیاء و ائمه علیهم السلام رفتند بعد هم امام (ره) رفت را فراموش نکنند. ما طرفدار انقلاب و امام (ره) هستیم، شاگردان او هستیم. بنا براین گذشت میخواهد. یعنی دوستان باید همان طور که در دوره گذشته انتخابات هم من گفتم که شد . صد در صد مطلوب نبود ولی درصد قابل توجهی بود . الان هم در مجلس اختلاف سلیقه هایی دیده می شود ولی مجموعه حفظ انقلاب بالا تر از افراد است ، بالاتر از این وکیل مجلس است، بالاتر از این آقا است. باید شجره انقلاب را حفظ کنیم در آن صورت شاخه هایش باقی میماند.
وی افزود: هدف اصلی ما حفظ انقلاب و نظام است که امام فرمود حفظ نظام از اوجب واجبات است و حفظ نظام وابسته به حفظ ستون آن است و ستون آن ولایت فقیه و ولی فقیه زمان است. در راهپیمایی بیست و دوم بهمن بعضی ها مرگ بر آمریکا را می گویند و بعد به ما هم که می رسند می گویند حاج آقا اوضاع هم خوب نیست، یک فکری برای اوضاع بکنید.
آیت الله مهودی کنی ادامه داد: مردم ما که انقلابی هستند قلبشان دو لایه دارد. لایه زیرین و لایه رویین؛ لایه رویین مشکلات را میبینداما لایه زیرین وابسته به اسلام و انقلاب است. مثلا روز نه دی، همین مردم که برخی از آنها شاید به جناح مخالف رای داده بودند وقتی دیدند مسئله اصل انقلاب و امام حسین(ع) مطرح است آمدند و از عمل مخالفان اظهار برائت کردند. این فرهنگ را باید حفظ کنیم و این نمیشود الا اینکه کسانی که مسوولیت دارند باید گذشت داشته باشند یعنی برای مصالح عالیه مصالح کوچکتر را فدا کنند.
دبیر کل جامعه روحانیت مبارز خاطرنشان کرد که اگر بنده در مقام ریاست در جمهوری اسلامی باشم اگر یک وقت احساس کنم که اگر الان بروم کنار به مصلحت است باید بروم. مردم که این را ببینند میگویند پس معلوم میشود یک چیزی هست که فلانی با همه این امکانات و با همه این چیزهایی که داشته و کسی هم نمی توانسته او را بیرون کند ولی خودش رفت. این است که باقی میگذارد در انتخابات خبرگان من به مصالح و تکلیف شرعی خود نگاه کردم و لذا با برخورد اسلامی خود را نامزد ریاست کردم بفهمند دو نفر روحانی باهم سر پست و قدرت و انتقال قدرت دعوا نمیکنند . این را مردم باید احساس کنند چراکه این خیلی مهم است. این کاری که در خبرگان شد آبی بر روی آتش دشمن. یک عده فکر می کردند که جنجالها درست می شود. من گویی خدا به زبانم آورد و گفتم جناب آقای هاشمی این جایگاه را تفویض کردند.ولی به نظر من همین جمله اثرگذار شد. ما باید اینطور رفتار کنیم. ما باید نمونه باشیم دیگران هم باید این کار ها را بکنند.
وی خطاب به دوستان اصولگرا و حتی غیر اصولگرا گفت: آنهایی که واقعاً این انقلاب را قبول دارند قدری فکر بکنند. بس است دیگر آدم کارهایی را بکند که فقط آن چه که به سلیقه خودش خوب میآید انجام بدهد. بیایند ببینند چگونه میتوانند انقلاب را حفظ کنند . یک قدری گذشت می خواهد . اگر اشتباهی رخ داده باید آنرا با گذشت جبران کرد.با بودن این دشمن هایی که در خارج اند و دشمنانی که در اطراف ما هستند، همین حرکت هایی که در جوامع اسلامی و عربی واقع شد. همه میبینیم که خارجی ها دارند چه می کنند. حرکتی واقع شده که مسلماً متأثر از حرکت انقلابی ماست. ولی دشمنان که رها نمی کنند هیچ انقلابی در دنیا دفعی و ارتجاعی نیست اگر ما بگوییم که انقلاب ما متأثر از انقلابهای پیشین بوده تحلیل نادرستی نکردهایم.
آیت الله مهودی کنی تصریح کرد: شهدای ما چه کردند؛ وصیتهای شهدا را نگاه کنیم. چه می گفتند؟ بحث ایران و خاک و مرز جغرافیایی نمی کردند، میگفتند اسلام، امام (ره)، گاهی بچه ها به مادرهایشان، خواهرهایشان سفارش می کردند که حجاب هایتان را حفظ کنید ما برای این داریم شهید می شویم . با قرآن جبهه می رفتند. اینها باید حفظ بشود . اینها را ما باید حفظ بکنیم . همه چیز نباید مطابق میل ما باشد . باید نگاه کنیم مجموعه کار به کجا می کشد؟ اصل را حفظ کنیم و لذا توصیه من به برادران اصولگرا این است که باید این انقلاب را حفظ کنیم و بدانیم برای حفظ انقلاب گذشت لازم است و اینطور فکر نکنیم که برای حفظ انقلاب باید من باشم . این یکی از اشتباهات است . امام (ره) همیشه توصیه می کرد انقلاب را حفظ کنید نمی گفت من را حفظ کنید . بعضی ها فکر می کنند واقعاً اگر بروند کنار هیچکس و هیچ چیز باقی نمی ماند . نه اینجوری نیست . بنده بروم کنار طوری نمی شود. ستون خیمه را باید حفظ کرد.
وی افزود: انشالله همه برادران، همه اصولگراها و تمامی علما و روحانیت با هم متحد باشند و من توصیه کردم که در این جریاناتی که برای انتخابات واقع می شود این ارتباط حفظ بشود . انگیزه مهم است. باید بدانیم هدفی داریم. اگر هدف داشته باشیم خسته نمی شویم و اگر خسته هم شدیم خستگی را تحمل کنیم. اما اگر انگیزه معنوی نداشته باشیم زود خسته می شویم.
دبیر کل جامعه روحانیت مبارز در توصیهای خطاب به دولتی ها و رئیس جمهور اعلام کرد که واقعاً یک وقت خدای ناکرده، خود آقای رئیس جمهور را نمی گویم، اطرافیان کاری نکنند که باعث جدایی بشود. این همان اشتباهی است که گاهی ممکن است بعضی بکنند، خیال کنند که فعلاً که ما می توانیم یک کاری بکنیم و راه همین است . نه اشتباه است . راه کار جمعی با جمع است . نباید کار جمعی را فردی کرد. من حتی در آن نطق اولیه خبرگان گفتم آقا ما به همه مردم ایران می گوییم که با شما هستیم و در خدمت شما هستیم و خبرگان هم برای همه است.رئیس جمهور هم برای همه است . دولت هم برای همه است . اینکه متعلق به همه است را باید عملاً نشان داد که برای همه است.
وی ادامه داد: انشاءالله شما و همه دوستان در سایه عنایات و هدایتهای حضرت بقیه الله ولی عصر(عج)و رهبری مقام معظم رهبری و گذشت و فداکاری و مجاهدت بتوانید در حفظ پرچم مقدس این نظام ولایی و اسلامی موفق باشید و روح بلند امام و شهداء از همه ما راضی باشد و در این ایام فاطمیه (س)سیره آنحضرت برای همه ما الگو و اسوه حسنه باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد