از سال گذشته ما شاهد اعلام لیست کالای آسیب رسان و ممنوعیت تبلیغ آن بودهایم اما متاسفانه با وجود این محدودیت هم چنان ما شاهد تبلیغ این کالاها از سوی رسانههای عمومی هستیم.
متاسفانه این امر نه تنها متوقف نشد بلکه منجر به افزایش مصرف در جوامع امروزی شده است و جای سوال دارد در تبلیغ این کالاها از وجود نشان استاندارد نیز یاد میشود بر این اساس به سراغ یکی از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی رفتیم و دکتر احمد آریایینژاد پاسخگوی سوالات ما شدند.
با توجه به اینکه لیست کالای آسیب رسان به سلامتی و ممنوعیت تبلیغ آن در رسانههای عمومی اعلام شده است چرا همچنان شاهد عرضه و تبلیغ این مواد با نشان استاندارد هستیم؟
متاسفانه در جوامع امروزی اقتصاد و تجارت بر سلامت برتری یافته است زیرا برای ما هم جای سوال است اگر مصرف این مواد مضر است چرا همچنان این جریان ادامه دارد در غیر این صورت اگر فوایدی دارد، به ما نیز اعلام کنند تا از مضرات آن سخن نگوییم. به نظر من اقتصاد نسبت به سلامت اولویت یافته است یعنی اگر شما هزینه تبلیغ هر کالای را پرداخت کنید، رسانه همان را تبلیغ میکند. خواه این مواد آسیب رسان به سلامتی باشد و غیره در حقیقت طلب سود بیشتر اصل موضوع را زیر سوال برده است.
اداره استاندارد ایران زیر نظر کدام نهاد است و آیا نظارتی هم بر این کار وجود دارد؟
اداره استاندارد زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. این اداره در تلاش بود تا خود از پوشش وزارت بهداشت خارج کند که خوشبختانه مجلس با این موضوع موافقت نکرد.
آیا مجلس در خصوص این موضوع به بررسی و چالش پرداخته است؟
تا کنون به صورت جدی پیگیری نشده است اما فردا اول اسفند این موضوع را در مجلس طرح سوال کرده و پیگیر آن خواهم شد.
بزرگترین چالش حوزه سلامت چیست؟
داد و ستد مالی بین بیمار و پزشک خود بیمار است از نظر بنده این پولهای زیر میزی که به روی میز انتقال یافته بزرگترین چالش حوزه سلامت است زیرا دلیلی وجود ندارد که پزشک و بیمار از نظر مالی با هم در ارتباط شدند این موضوع معنا و وجود بیمه را بیمفموم میسازد.
از نظر جنابعالی مهمترین اقدام کمیسیون بهداشت و درمان در سال ۹۱ چیست؟
در هفته آینده کارگاهی تشکیل میشود که در آن چشم اندازهایی مورد بررسی قرار میگیرد تا چراغ راه کمیسیون بهداشت در سال آینده باشد وجود این نقشه راه منجر میشود تا به جای پرداخت به چند مساله حوزه سلامت و بینتیجه ماندن نیاز جامعه را بررسی و اولویت بندی کنیم و به ترتیب به رفع مشکلات آن بپردازیم تا شاید بتوان یک کار، اما به نحو احسنت انجام داد.
سلامت جامعه یکی از حوزههای پرچالش است به خصوص در نیمه دوم سال ۹۱ این مشکلات به مقدار چشمگیری افزایش یافت اما آیا راه کار مناسبی از سوی مجلس در خصوص حتی یکی از این مشکلات طی جلسات پی در پی ارایه شده است؟
همانطور که میدانید کار گروهی بسیار سخت و نیاز به زمان بیشتری دارد زیرا تعدد نظر و عقیده در آن بسیار است اما باید گفت متاسفانه طی جلسات مجلس افرادی طرح دو فوریتی مطرح میسازند و تمام وقت مفید صرف بحث بر سر این اختلاف نظرها میشود ما برای سال ۹۲ نیاز به چشم اندازی نیاز داریم که برای ما اولویتها را مشخص کند تا بتوان در طول عمر باقی مانده به گفته مقام معظم رهبری مبنی براینکه ما میخواهیم اگر کسی در خانوادهای مریض شد، آن خانواده جز رنج بیمار داری، رنج دیگری نداشته باشد دست یابیم.(خبرگزاری دانا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد