یکی از قدیمیترین وزارتخانههای ایران که شنیدهها حاکی از پایان کار و احتمالا ادغام آن است این روزها یکی از فرماندهان ارتش را به عنوان وزیر پیشنهادی و سرپرست خود میشناسد.
مشی وزرای قبلی ارتباطات و فناوری اطلاعات در سالهای اخیر در هر نوبت که تمایل به حضور در رسانهها داشتهاند، این بوده است که معمولا چیزی فراتر از گزارش عملکرد یک شرکت زیرمجموعه خود را ارائه ندادهاند.
در تمامی مصاحبههای وزرای پیشین و همچنین در شاخصههای عملکردی که هر سال به صورت رسمی توسط وزارتخانه ارائه میشود به مسائلی فراتر از میزان افزایش ظرفیت درگاه اینترنت یا توسعه فیبر نوری در کشور پرداخته نشده است.
در این سالها جنس فعالیتهایی که بهعنوان گزارش عملکرد وزارتخانه از سوی شخص وزیر ارائه میشود، چیزی بیش از عملکرد یک شرکت حاکمیتی نبوده که میتواند در یک بیانیه یا گزارش واحد روابط عمومی نیز ارائه شود و بنابراین ادامه این روند از سوی مقام عالی جدید این وزارتخانه میتواند موید نظر موافقان انحلال وزارت ارتباطات باشد.
این در حالی است که وزارت ارتباطات به ماهیت زیرساختی فعالیتهای آن و از طرفی عمومی بودن خدماتی که ارائه میدهد، دارای یکی از حساسترین نوع فعالیتهاست.
از سوی دیگر باتوجه به نفوذ نزدیک به صددرصدی تلفن همراه در کشور و گسترش دسترسی مردم به خدمات ارتباطی که از سوی اپراتورهای خصوصی انجام میشود، بهتر است وزیر ارتباطات جدید، دیگر مانند روابط عمومی عمل نکرده و درباره موضوعات ریشهای و راهبردی حوزه فناوری اطلاعات پاسخگو باشد؛ چرا که فعالان بخش خصوصی این حوزه در سالهای اخیر آنقدر از این ناحیه متضرر شدهاند که دیگر به هیچ برنامهای از سوی دولت در این حوزه به دید اجرایی نگاه نکرده و به نتایج آن امیدوار نیستند.
وزیر جدید نیز بهتر است دستاوردهای انقلاب اسلامی را در حدود واگذاری تلفن یا کابلکشی محدود نکند و از جایگاه یک مقام عالی به موضوعات ملی در سطح کاربردی شدن فناوری اطلاعات در کشور نگاه عمیقی داشته باشد تا بتوان به اهداف اسناد چشمانداز و قانون توسعه امیدوار بود.
سعید نوری آزاد - جام جم
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد