یک امضا و چند نکته

دفتر رسانه‌ای کاخ سفید بار دیگر خبری را در رسانه‌های آمریکایی منتشر کرد که شنیدن آن برای افکار عمومی ایران نیز جالب بود.
کد خبر: ۵۴۹۶۳۹
یک امضا و چند نکته

این خبر در حقیقت انتشار متن نامه باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا به کنگره این کشور بود که براساس آن فرمان اجرایی برقراری «وضعیت اضطرای ملی در ارتباط با ایران» برای یک سال دیگر تمدید شد.

محتوای این نامه به چند نکته اشاره دارد که شاید نزدیک‌ترین آن به ذهن، بازی دوگانه و تبلیغاتی کاخ سفید درباره گفت‌وگو با ایران باشد.

در این نامه آمده است که بحران میان ایران و آمریکا هنوز رفع نشده و سیاست‌های دولت ایران در تناقض با منافع آمریکا در منطقه بوده و همچنان امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد آمریکا را تهدید می‌کند.

چنین تفسیری از سوی رئیس‌جمهور آمریکا در حالی عنوان می‌شود که هنوز یک ماه از پیشنهاد این کشور برای گفت‌وگو با ایران در حاشیه مذاکرات آلماتی نگذشته است و دولتمردان آمریکایی تمام تلاش خود را به کار بستند تا اشتیاق خود را برای مذاکره و گفت‌وگو با ایران نشان دهند، اما صدور این فرمان نشان داد که آنها صداقتی در این باره ندارند و از کفایت و اعتماد لازم برخوردار نیستند.

علاوه بر این نکته، نکاتی دیگر را نیز در این فرمان یافت می‌شد که از جمله آنها اجازه به رئیس‌جمهور آمریکا برای تنظیم روابط تجاری با «منبع تهدید» مورد نظرش است و مواردی چون توقف معاملات، مسدود کردن دارایی‌ها و ضبط اموال را شامل می​شود.

چنین رویکردی نشان می‌دهد که کاهش تحریم‌ها و فشارها علیه ایران در برنامه دولت ایالات متحده جایی ندارد و استراتژی درازمدت کاخ سفید در این مسیر قرار نگرفته است.

اوباما از زمانی که رئیس‌جمهور آمریکا شده هشت مرتبه وضعیت اضطراری ملی در رابطه با ایران را اعلام یا تمدید کرده و این اقدامات نشان می‌دهد برنامه آمریکا در برابر ایران اعمال مداوم فشار، مذاکره، تحریم‌های پیاپی تا حصول نتیجه، بازدارندگی کامل و حتی براندازی نظام جمهوری اسلامی است.

در نهایت اجرای این فرمان در آستانه سفر باراک اوباما به‌فلسطین اشغالی که در بیستم مارس انجام می‌شود، گویای آن است که فشار تل‌آویو بر واشنگتن برای متوقف کردن فعالیت هسته‌ای ایران همچنان ادامه دارد.

به دنبال نشست آلماتی، مقامات اسرائیلی نتایج آن را شکستی برای خود دانستند و چنین ارزیابی کردند که واشنگتن پافشاری خود را مبنی بر توقف غنی‌سازی و خروج اورانیوم غنی شده کنار گذاشته و لازم است تا همزمان با سفر اوباما به سرزمین‌های اشغالی، وی تحت فشار رسانه‌ای قرار گیرد. از این رو اوباما برای سرپوش گذاشتن بر اختلافات دو طرف، فشار بر ایران را دوچندان کرده است.

کتایون مافی - گروه سیاسی
 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها