ابتدا مشخص کنید قصدتان استراحت و لم دادن است یا کاربردهایی چون پذیرایی از مهمانان را نیز خواهانید. مبلها از جنبه طراحی و ظاهری به انواع معروف به اسپورت، اِل، مدرن، گرد و... تقسیم میشود که براساس دکور، فضا و جای قرار گرفتنشان در منزل انتخاب میشود.
راحتیهای اِل مانند برای فضاهای بزرگتر مناسب است، راحتیهای کوچکتر یا مدرن جای کمتری میگیرد، زرقوبرقدارها دیگر طرفداری ندارد و... حتما مدتی را که میخواهید روی مبل بنشینید در نظر بگیرید تا در صورت طولانی شدن مدت، خستگی یا ضرر جسمی به بدنتان نرسد.
روی مبل بنشینید تا بسنجید میزان فرو رفتن در آن، زاویه مهرههای کمر و... حین نشستن اذیتتان نمیکند. مبل راحتی نباید سلامت شما را به خطر اندازد یا پس از مدتی سبب انحراف اسکلتی بدن، کمر درد و... شود. در خرید آن باید به جنس رویه اعم از پارچه، چرم، کتان، پشم و نوع چوب یا فلز دقت کرد.
اگر رویه، کلاف یا چارچوب اصلی مبل، تشکها و پشتیها قابل شست وشو باشد، از دردسرهای بعد هم راحت شدهاید.
رویههای کتانی با شامپوهای مبل، مبلهای چرمی با بخار بدون مواد شوینده، مبلهای نانوسرتکس در برابر نفوذ مایعات مقاوم است و با کشیدن دستمالی خیس تمیز میشود و... دوخت آن را بررسی کنید، اجزای رویه باید طوری محکم دوخته شده باشد که پس از مدتی از هم باز نشود. به استحکام کلاف و چارچوب توجه بیشتری کنید. دقت کنید فاصله و استحکام فنرها آنقدر باشد که پس از مدتی به تشک یا نشیمنگاه مبل فشار نیاورده، آنها را پاره نکند یا از شکل نیندازد.
اگر در طراحی آن چوب به کار رفته، جنس گردو مرغوبتر، محکمتر و سبکتر است.
به اندازه و همتراز بودن پایهها هنگام خرید توجه کنید. مبل راحتی مناسب نباید لبههای تیز یا پایههایی جلوآمده داشته باشد. چنین پایههایی معمولا با اصابت پا به آنها هنگام رفت و آمد، بخصوص در فضاهای کوچکتر سبب صدمه به انگشتان پایتان میشود.
اگر انگشت دستتان را مبنای قضاوت در خرید مبل راحتی بگیرید، سه انگشت را باید به کیفیت، استحکام و استانداردهای سلامت، یک انگشت را به زیبایی و طرح و یک انگشت را به قیمت اختصاص دهید.
رشید حسام - جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب