سردار اسماعیل احمدی مقدم روز دوشنبه در همایش فصلی روسا و مدیران پلیس راهور و راه اظهار داشت: این که بگوییم ماشین های خارجی ورودشان باعث ایجاد رقابت می شود منطقی نیست. اکنون در بازار ماشین های خارجی کمتر از 40 میلیون تومان قیمت ندارند که مردم نیز توان خرید این گونه خودروها را ندارد. عده ای در ابزار ماشین های خارجی سوداگری می کنند و از این طریق پول به دست می آورند.
به گفته وی، خودروساز داخلی می تواند با مدیریت و توان فنی فاصله ها را کم کند. صنعت خودرو سخت تر و پیچیده تر از بیوتکنولوژی و صنعت هوافضا نیست و ما می توانیم به آن دست پیدا کنیم.
رئیس پلیس کشور با بیان این که طی سال های اخیر راه اصلاح شده و قانون نیز تغییر پیدا کرده است تاکید کرد: باید روی مدیریت سفر و حمل و نقل ریلی و هوایی سرمایه گذاری کنیم اگرچه این موضوع زودبازده نیست.
وی به موضوع امداد و نجات در حوادث جاده ای اشاره و تاکید کرد: امروز عملکرد اورژانس و امداد در جاده ها بهبود یافته است. اقدام به موقع امداد و اورژانس می تواند تلفات جاده ای را شدت کاهش دهد اگرچه امروز توان این سازمان ها دو برابر شده است اما همچنان برای پاسخگویی به حوادث کافی نیست.
احمدی مقدم با اعلام اینکه تقویت پلیس باید در دستور کار باشد و نصب دوربین و تجهیزات الکترونیکی می تواند اقدامی زودبازده باشد گفت: از همه مهمتر بخش فرهنگی است و پلیس باید اقدامات فرهنگی را در دستور کار قرار دهد. یک یا دو درصد رانندگان ممکن است با پلیس همراهی و همکاری نکنند که ما توان برخورد با آنها را داریم. باید بتوانیم از هشدار و آموزش که مساله ای بسیار مهم است استفاده کنیم.
احمدی مقدم در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه امسال با تورم موجود ارزش اصلی جریمه نسبت به سال گذشته نصف شده است، تاکید کرد: رفتار ماموران پلیس بسیار بهبود یافته است و میزان تقدیرها در تماس های مردمی محسوس و ملموس است. ارتقای شخصیت پلیس راهور امروز در نظر مردم به چشم می آید.
وی افزود: رفتار پلیس باید به سمتی برود که راننده را به لجاجت وا ندارد و پلیس راهور به عنوان نماد نظم اجتماعی و قانون گرایی باید نماد اخلاق باشد. امروز حس می کنیم کار روی آموزش های فرهنگی اجتماعی و تمرکز بر رفتار کارکنان آثارش فراتر از خودرو، سلاح و تجهیزات است.
رئیس پلیس کشور خواستار نوآوری در فرهنگسازی شد و ادامه داد: باید نوآوری در کار باشد اما تکرار نیست ایرادی ندارد تا اقدامات پلیس ملکه ذهن شود، مردم کشور ما فرهنگی هستند و اگر با آنها محترمانه صحبت کنیم بهتر همراهی می کنند.
وی با اعلام اینکه باید روی مشارکت مردمی حساب ویژه ای باز کرد اظهار داشت: باید از ظرفیت هایی که قانون در خصوص استفاده از بازرسان نامحسوس در اختیار پلیس قرار داده است استفاده کنیم. این گروه همکار ما در مچ گیری و ثبت تخلف نیستند و می توانند در آموزش بسیار موثر باشند.
به گفته احمدی مقدم، در تابستان باید شاهد افزایش حضور ماموران، قاطعیت در برخورد با تخلفات و خطوط قرمز باشیم.
وی با بیان اینکه پلیس راهور در طرح امنیت اخلاقی نباید عنصری بی تفاوت باشد تاکید کرد: افکار عمومی امروز توجیه نیست که به دلایل تخصصی شدن امور پلیس ویژه ای برای برخورد با جرایم اخلاقی داریم اما پلیس راهور باید با جرم مشهود از جمله آلودگی صوتی، کشف حجاب و مزاحمت نوامیس برخورد کند و در مرحله اول به افراد تذکر داده اما با افراد وقیح باید برخورد شود. ماموران راهور نباید بی تفاوت باشند و باید پس از برخورد با متخلف او را به پلیس تخصصی ارجاع دهد.
وی ادامه داد: پلیس راهور نباید اجازه دهد سی دی فروش ها در سر چهارراه ها به آسانی به فعالیت بپردازند و باید پس از برخورد با آنها و تماس با کلانتری این افراد را در اختیار کلانتری قرار دهند. نباید در سر چهارراه کسی در کنار مامور راهور سی دی بفروشد. البته دستورالعمل های این طرح ها به زودی صادر می شوند چرا که نباید دچار افراط و تفریط شویم و از ماموریت های اصلی دور نشویم.
احمدی مقدم با بیان اینکه باید تلفات رانندگی امسال به زیر 17 هزار نفر برسد، افزود: میزان کاهش تلفات رانندگی باید امسال با جمع پارسال به 20 درصد کاهش برسد.(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد