این روزنامه آمریکایی مدعی است که مطلب فوق در دیداری که در اوایل ماه ژوئیه در بغداد بین سفیر آمریکا و نخستوزیر عراق انجام شده، بیان گردیده است.
بهادعای نیویورکتایمز، مالکی در این دیدار مدعی شده است که با برخی مقامات مورد اطمینان ایرانی در ارتباط است اما روشن نکرده است که با کدام مقام ایرانی؟ برخی مقامات غربی نیز مطمئن نیستند که ایران از عراق بهعنوان مسیر برقراری ارتباط با غرب استفاده کرده باشد.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز در خصوص وقوع چنین دیداری و یا پاسخ احتمالی آمریکا به آن توضیحی نداده است. دولت اوباما از ابتدای روی کار آمدن خود، مستمرا بر این ادعا که آماده مذاکره با ایران است تاکید کرده اما از سوی دیگر، مواضعی خصومتآمیز بهکار بسته است. جمله «همه گزینهها بر روی میز است»، طی سالهای اخیر مستمرا از مقامات آمریکایی شنیده شده است.
«پاتریک ونترل»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این خصوص اظهار داشت: «عراق شریک ایالات متحده است و ما مرتبا با مقامات عراقی در خصوص مسائل مورد علاقه دوجانبه ازجمله ایران در تماس هستیم. همانطور که مکررا گفتهایم، آمادگی گفتگوی مستقیم با ایران با هدف از بین بردن نگرانیهای جامعه بینالمللی در خصوص برنامه هستهای این کشور را داریم.» منظور ونترل از جامعه بینالمللی، آمریکا و متحدان این کشور هستند.
گفتنی است، جمهوری اسلامی ایران اخیرا بدبینی خود را بههرگونه مذاکره با ایالات متحده ابراز داشته است. اعتمادناپذیری طرف آمریکایی، بیمنطق بودن این کشور و بیصداقتی این رژیم از جمله علل بدبینی ایرانیان به مذاکره با آمریکا ذکر شدهاند.(فارس)
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد