رضاشاه، جد این خاندان، در جزیره موریس در تبعید و انزوا با افسردگی همراه با حس حقارت درگذشت تا در پایان زندگیاش از ابهت و شکوه رضاخانی خبری نباشد و سرنوشتش تلختر از آنچه بدبینترین افراد دربارهاش پیشبینی کرده بودند، رقم بخورد. سرنوشت فرزندش، محمدرضا پهلوی، نیز بیشباهت به سرنوشت او نبود.
محمدرضا که به گواه دوستانش- همچون حسین فردوست- فردی فاقد اعتماد به نفس بود، در دورههایی از عمر پادشاهیاش دچار افسردگی شدیدی شد؛ تا آنجا که سفارت آمریکا در ایران به صراحت به آن اشاره میکند. براساس اسناد سفارت آمریکا، او قبل از 28 مرداد سال 1332 یکی از دورههای افسردگی را پشت سر گذاشت. همین اسناد نشان میدهد که در روزهای پایانی حضورش در ایران در سال 1357 باز هم افسردگی دیرین به صورتی فلجکننده به سراغش آمد و تا لحظه مرگ رهایش نکرد. سرنوشت تراژیک او نیز همچون پدرش با مرگ در سرزمینی بیگانه (مصر) و در انزوا رقم خورد تا همگان شاهد پایان تلخ دیکتاتوری باشند که رویاهای بزرگ را در سر میپروراند و در این راه از سرکوب شدید مخالفان فروگذار نکرد.
بالاترین افزود: پس از مرگ علیرضا پهلوی، این سوال در ذهن برخی از افراد مطرح شد که علت خودکشی در خاندان پهلوی چیست و چرا دو فرزند محمدرضا پهلوی اینچنین به زندگی خود پایان دادند.در ادامه این تحلیل با اشاره به افسردگی خانواده محمدرضا پهلوی و از جمله خودکشی علیرضا و لیلا پهلوی آمده است: این دو ناگهان بخاطر از دست رفتن تاج و تخت دچار افسردگی شدید و بحران گمگشتگی شدند و هرگز نتوانستند راهحلی برای آن پیدا کنند. چنین افرادی آرزوی پایان دادن به زندگی خود را دارند.بالاترین در پایان نوشت: اکنون سوال این است که آیا خودکشی علیرضا و لیلا پهلوی پایانی است بر سرنوشت تراژیک خاندان پهلوی یا باز هم خبر خودکشی دیگری در این خانواده به گوش خواهد رسید؟ نمیتوان پاسخی مشخص به این سوال داد، اما به نظر میرسد که بقیه افراد این خانواده از جمله فرح دیبا و رضا پهلوی دچار بحران باشند. شاید سرنوشت این خاندان سراغ رضا پهلوی نیز برود.
منوشه امیر: باز هم کیهان برنده شد!
کیهان نوشت:اعلام برائت برخی وزرای پبشنهادی کابینه دکتر روحانی در جلسات رای اعتماد مجلس از حوادث «فتنه» سبب برآشفتگی و سردرگمی اپوزیسیون برانداز شد. اغلب تحلیلگران رسانههای فارسی زبان خارج از کشور، اعلام موضع وزیران مورد انتقاد اصولگرایان را درباره حوادث پس از انتخابات ریاستجمهوری 1388، ناشی از «افزایش قدرت نرم رهبری نظام» و موجب «استحکام بیشتر قدرت درونی نظام در برابر غربگرایان» دانستند.
«علی افشاری» دبیر فراری تشکیلات تحکیم وحدت در دولت اصلاحات و از فعالان اپوزیسیون برانداز روز پنجشنبه در سایت «خودنویس» نوشت: «تاکنون وزرایی که از خود دفاع کردهاند، در دفاع از رهبری کمتر از مدافعان گفتمان سوم تیر مایه نگذاشتند. حکمت، بصیرت، مرحمت و تدبیر رهبری کلیدواژههایی است که در سخنان روحانی و برخی وزراء به کرات شنیده میشود. محمد علی نجفی، ولایت فقیه را جان و روح نظام نامید. همچنین مدعی شد در سال ۱۳۶۷ به خاطر رهبری وزارت در کابینه مهندس موسوی را پذیرفته است.»
این فعال اپوزیسیون برانداز در ادامه تحلیل خود مینویسد: «این وضعیت باعث افزایش قدرت نرم (آیت الله)خامنهای شده است و او اینک تمجیدکنندگان و مدافعان بیشتری در داخل جناحهای حکومتی پیدا کرده است. این امر منجر به رویش نیرو برای وی در داخل پایگاه اجتماعی نظام شده است.» به اعتقاد «علی افشاری» هوشمندی رهبری در مدیریت چالشهای سیاسی و حمایت از رئیسجمهور منتخب سبب دگرگونی غیرقابل پیشبینیای در آرایش نیروهای سیاسی شد و نقشههای اپوزیسیون برانداز را برای ایجاد بحران داخلی میان ارکان نظام نقش بر آب کرد.
هفته گذشته در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی رئیسجمهور «محمدعلی نجفی» (وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش)، «عباس آخوندی» (وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی)، «جواد ظریف» (وزیر خارجه)، «جعفر میلی منفرد» (وزیر پیشنهادی علوم)، «علی ربیعی» (وزیر کار) و «بیژن زنگنه» (وزیر نفت) در پاسخ به سوالات و انتقادات نمایندگان مختلف پیرامون نقش خود در حوادث فتنه به اعلام برائت از فتنهگران و عوامل آنان پرداختند. زنگنه در نطق دفاعیه خود از «ولایت فقیه» به مثابه «عمود خیمه نظام» یاد کرد و گفت که با هرگونه حرکت ساختارشکنانه پس از انتخابات 88 مخالف بوده است.
نجفی نیز زندگی سیاسی خود را وامدار رهبری نظام دانست و آخوندی نیز به توضیح کوششهای خود برای آرام کردن التهابات پس از انتخابات، حساب خود را از فتنهگران جدا کرد. همچنین «جواد ظریف» حوزه سیاست خارجی را تحت نظارت مستقیم رهبر انقلاب دانست و بارها بر تبعیت کامل از ایشان تاکید کرد. همه اینها در حالی است که حجتالاسلام «حسن روحانی» نیز در نطق پایانیاش برای دفاع از وزرای پیشنهادی «مراعات رهنمودهای رهبری» را از اصلیترین اصول کابینه خود برشمرد.
تلویزیون BBCفارسی در برنامه زنده ای که بلافاصله پس از اعلام نتایج رای اعتماد مجلس به کابینه روحانی پخش کرد، ادبیات دفاعیات نجفی، آخوندی، میلی منفرد، زنگنه و ربیعی را یک «ادبیات اصولگرا» نامید و گفت که این وزراء پیشنهادی با اعلام برائت از حوادث پس از انتخابات نشان دادند که به نظام و رهبری وفادارند و نمیتوان به حضور آنان در دولت امید چندانی داشت! BBCگفت «تاکید بر نزدیکی و اطاعت از رهبر ایران، موضع تمام وزرای پیشنهادی روحانی بود.» بنگاه خبرپراکنی انگلیس همچنین ویژه برنامهای را به نقد سخنان «سعید حجاریان» اختصاص داد. حجاریان چندی پیش گفته بود «در انتخابات 1388 نه تقلب و نه تخلف رخ داده است.» BBCاین موضع مشاور سابق خاتمی را «نوعی مصالحه و کوتاه آمدن حامیان اصلاحات در برابر اصولگرایان» تحلیل کرد.
«اردشیر امیر ارجمند» مشاور ارشد و سخنگوی «میرحسین موسوی» که به پاریس گریخته است در گفتگوی زنده با BBCنتوانست دست پاچگی و عصبانیت خود را از نطق وزرای پیشنهادی پنهان کند و چند بار با لحنی سراسیمه تاکید کرد: «من متاسفم که وزیران آقای روحانی از لفظ فتنه استفاده میکنند! این اردوکشی خیابانی چی هست که به آن فتنه میگویند؟»سرخوردگی شدید هواداران «فتنه سبز» از اعلام برائت برخی وزراء از فتنهگران، آنان را در شبکههای اجتماعی و سایت صهیونیستی «بالاترین» که تحت مدیریت منوشه امیر اداره میشود به توهین و فحاشی علیه کابینه دکتر روحانی واداشته است. کاربران فرومهای حامی فتنه دقایقی پس از اعلام نتایج رای اعتماد در «پست»های مختلفی به این موضوع پرداختند و به نوشته یکی از چهرههای مطرح این جریان «کیهان باز هم برنده شد، چون باعث ریزش سنگینی در میان اصلیترین حامیان جنبش سبز شد.
کیهان کاری کرد که بیژن زنگنه برای اثبات وفاداری خود به رژیم، مجبور شد از کل اصلاح طلبان اعلام برائت کند و نه فقط از فتنهگران. همین روزنامه بود که باعث شد رگ غیرت انقلابی محمدجواد ظریف بالا بزند و خود را تابع محض رهبری بداند و اگر افشاگریهای این روزنامه نبود، ما یک کابینه تکنوکرات داشتیم نه باز هم یک کابینه انقلابی. در واقع کیهان هویت انقلابی این وزراء را به آنها برگرداند و همین یعنی اینکه مدیر کیهان و تکتیرانداز [آیتالله] خامنهای کارش را باز هم به خوبی انجام داده است.»از دیگر سو موضع قاطع وزرای پیشنهادی دکتر روحانی علیه فتنهگران با واکنشهای عصبی نزدیکان سیدمحمد خاتمی روبه رو شد.
«زهرا اشراقی» (همسر برادر سیدمحمد خاتمی) در صفحه فیس بوک خود با توهین به وزرای دکتر روحانی نوشت «ای کاش کسی پیدا میشد که عطای وزارت را به لقایش میبخشید و حقیقت را میگفت. امروز بیشتر از همیشه به مظلومیت تو پی بردم. موسوی در تنفیذ، تحلیف و کنفرانس روحانی.» سایت «امروز» (ارگان حزب منحله مشارکت) نیز ضمن بازنشر نوشته اشراقی به وزرای فعال در ستاد موسوی کروبی که از آنان اعلام برائت کردهاند، آنان را چاپلوس خواند.«مسیح علینژاد» دیگر روزنامهنگار اصلاحطلب فراری که به استخدام «رادیو فردا» (ارگان CIA) در آمده است، در صفحه «فیس بوک» خود به نطق روحانی در تقبیح «اردوکشی خیابانی فتنهگران» در مجلس شدیداً اعتراض کرد و وزرای وی را به دلیل مرزبندی شفاف با فتنهگران، از «سیاستمداران سینهچاک» جمهوری اسلامی نامید.
واشنگتنپست: ایران در حال فتح ایدئولوژیک آمریکای لاتین است
کیهان در خبری دیگر نوشت:یک روزنامه آمریکایی نسبت به گسترش نفوذ معنوی و اعتقادی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای آمریکای لاتین ابراز نگرانی کرد.
روزنامه واشنگتنپست حضور طلاب خارجی در مدارس دینی ایران را اهرم قدرت نرم توصیف کرد و نوشت: مدارس علوم دینی ایران ویژه طلاب و دانشجویان خارجی، در ظاهر با نام آموزش علوم دینی اما در باطن ابزار «قدرت نرم» جمهوری اسلامی برای جذب نیروی عملیاتی در راستای پیشبرد اهداف رژیم تهران به ویژه در آمریکای لاتین است.
این روزنامه با بیان اینکه «ایران علاقه دارد جوانان کشورهای آمریکای لاتین را که موافق دیدگاههای آتشین ایران بر ضد غرب هستند، جذب نماید،» میافزاید: واشنگتن این برنامه را جزیی از تلاشهای ایران برای گسترش نفوذ و محکم کردن جای پای خود در نیمکره غربی با ساختن شبکهای از هواداران و متحدانش در حیاط خلوت آمریکا میداند. هدف اصلی از این برنامه فقط جذب طلبه و دانشجوی خارجی برای ارائه آموزشهای ویژه داخل ایران به آنها نیست، بلکه این برنامه پلی برای دسترسی مستقیم ایران به منطقه آمریکای لاتین است.
واشنگتنپست در ادامه خاطر نشان کرد: ثمره این تلاشها از سال گذشته هویدا گشت که ایران دست به کار ساخت مسجد و مراکز فرهنگی در کشورهای منطقه و همچنین راهاندازی یک شبکه تلویزیون کابلی به زبان اسپانیولی شد.واشنگتن پست نوشته است: کارشناسان مسائل منطقه، معتقدند که این برنامه به طور اخص جای پای تهران را در کشورهایی همانند ونزوئلا و اکوادور که دیدگاههای مشترک با تهران درخصوص آمریکا دارند، محکم میکند.
در ادامه این گزارش آمده است: در یکی از مدارس علوم دینی ویژه طلاب اسپانیایی زبان در شهر قم، شهروندانی از کلمبیا، ونزوئلا و آرژانتین مشغول تحصیل بودند که بیشتر به دین اسلام گرویده بودند و دروس مربوط به دین اسلام را به زبان کامل اسپانیایی میآموختند که محتوای اسلامی و ضدآمریکایی داشت.واشنگتن پست افزوده است: در سالهای اخیر با اجرای این برنامه، صدها جوان از کشورهای آمریکای لاتین عازم ایران شدهاند تا تحت تعالیم اسلامی قرار بگیرند. برخی از طلاب و دانشجویانی که سخت مجذوب افکار و تعالیم ارائه شده قرار میگیرند، در پایان تحصیلات به عنوان افراد وفادار به جمهوری اسلامی آماده اعزام برای تبلیغ آرمانهای جمهوری اسلامی میشوند.
دانشجویان و طلاب در این دورههای آموزشی سخت مجذوب مدرسان و اساتید میشوند. بخشی از تعالیم انجام گرفته مربوط به آرمانهای انقلاب اسلامی و ضد آمریکایی است.واشنگتنپست نوشته است: علی میریوسفی سخنگوی هیات دیپلماتیک ایران در سازمان ملل دراینباره بیان کرده که تبادل فرهنگی و دانشگاهی رسم متداول میان کشورها است و ایران هم به عنوان یک کشور که شمار قابل توجهی دانشمند طراز اول و موسسات فرهنگی دارد، از این قاعده مستثنی نیست. ایران مانند آمریکا و هر کشور دیگری همه ساله صدها دانشجو از قارههای آفریقا، آسیا و سایر نقاط جهان را میپذیرد.
این روزنامه تصریح کرد: ایران از سال 2005 با افزایش دو برابری شمار سفارتخانههای خود در کشورهای آمریکای لاتین، این مراکز را از پنج به 11 سفارتخانه رساند و افزون بر این نیز 17 مرکز فرهنگی هم در این کشورها دایر کرده و شمار بسیاری هم مسجد در سراسر منطقه برپا نموده است.شبکه تلویزیون اسپانیایی زبان هم روزانه برای میلیونها اسپانیولی زبان برنامههایی پخش میکند که سریال «مریم مقدس» از آن جمله است.در این ارتباط، «ایلان برمن» نایب رئیس «شورای روابط خارجی» آمریکا اخیرا در کنگره آمریکا گفته است: ایران پیامرسانی به این منطقه را شدت داده است و در این پیامها، ایدئولوژی خود، سطح نفوذ و اثرگذاریاش را به بهای افول قدرت نفوذ آمریکا بسط و انتشار میدهد.
وزیری که در تیرماه ۲نشان دولتی گرفت
خراسان نوشت:شنیده شده بر اساس بررسی های کارشناسان یک دستگاه نظارتی، در حالی که یکی از وزرای سیاسی دولت دهم در هفته های ابتدایی تیرماه و به پیشنهاد وزرای عضو کمیسیون بررسی اعطای نشان های دولتی، موفق به دریافت نشان درجه دو خدمت شده بود، پرونده وی چند هفته بعد مجددا توسط این کمیسیون مورد بررسی قرار گرفته و مصوب شده است که نشان درجه یک خدمت به او اعطا شود، بدون آن که نشان قبلی نیز لغو شده باشد.
گلایه از درخواست عجیب بانک دولتی از یک وزارتخانه
خراسان نوشت:گفته می شود، بر اساس گزارشی که مسئولان ارشد یکی از وزارتخانه های اقتصادی به مدیران دولتی داده اند، پس از انجام مذاکرات مختلف و اخذ موافقت هیئت مدیره یکی از بانک های دولتی برای اعطای تسهیلات به کارمندان این وزارتخانه، مسئولان بانک مذکور شرط اعطای تسهیلات را ارائه گردش مالی تمامی حساب های این وزارتخانه و سازمان های زیرمجموعه آن در پایتخت و شهرستان ها اعلام کرده اند که این موضوع باعث توقف روند اعطای تسهیلات شده است.
فاطمه هاشمی: به کابینه نمیروم
تهران امروز نوشت:فاطمه هاشمی دختر ارشد رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با رد هرگونه پذیرفتن مسئولیتی در دولت یازدهم گفته: بنده همیشه پایبند نپذیرفتن مشاغل دولتی بودهام.وی در پاسخ به پرسش تسنیم مبنی بر اینکه با توجه به اینکه شما عضو حزب اعتدال و توسعه هستید، آیا مسئولیتی در کابینه حجتالاسلام روحانی خواهید داشت، گفته: خیر، به هیچوجه. فاطمه هاشمی در حدود 2 دهه ریاست بنیاد امور بیماریهای خاص را بر عهده دارد.
واکنش سپاه به اظهارات یک وزیر
تهران امروز نوشت: سردار رمضان شریف مسئول روابطعمومی کل سپاه درخصوص اظهارات بیژن زنگنه وزیر پیشنهادی نفت مبنی بر وابستگی شرکت اورینتال کیش به سپاه، گفته: در دوره زمانی مسئولیت زنگنه در وزارت نفت مجموعه قرارگاه سازندگی سپاه هیچگونه ورودی در حوزه نفت و گاز نداشته، لذا وابستگی به این شرکت به چنین نامی به مجموعه قرارگاه سازندگی سپاه قویا تکذیب میشود.
واکنش وزرا به خانهنشینی احمدینژاد چه بود؟
تهران امروز در خبر دیگری نوشت:وزیر سابق دادگستری، اظهارات نماینده ماهنشان درباره سکوت وزرای دولت دهم در برابر ۱۱ روز خانهنشینی احمدینژاد را تکذیب کرده و گفته: تعداد قابلتوجهی از وزرا نسبت به این موضوع، موضع داشتند و تا مرز استعفا پیش رفتند.سیدمرتضی بختیاری درباره اظهارات عبداللهی گفته: این اظهارات غیرمنصفانه بود و مطابق واقع نبود.
ظریف بعد از رای اعتماد در فیسبوک چه نوشت؟
تهران امروز نوشت:ظریف پس از جلسه رای اعتماد نوشت: من با استعانت از خداوند بزرگ و به امید خدمت به مردم، اعتلای نام ایران و ایرانی و بهبود شرایط بینالمللی جهت کاستن از فشار اقتصادی بر مردم عزیز این مسئولیت سنگین را پذیرفتهام.دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان صبح جمعه در فیسبوک خود علاوه بر این نوشته: از محبتهای شما که اینجانب را مورد لطف قرار دادهاید سپاسگزارم و امیدوارم بتوانم شایسته این همه بزرگواری باشم. تلاش خواهم کرد ارتباط با شما را حفظ کنم و امیدوارم بتوانم در این صفحه، در سایت وزارت امورخارجه یا از سایر روشها به شما به صورت کم و بیش مرتب گزارش دهم.
هواپیمای ایرانی حامل کمک های بشر دوستانه
جمهوری اسلامی نوشت:وزارت حمل و نقل عراق از بازرسی یک فروند هواپیمای جمهوری اسلامی ایران در فرودگاه بغداد، خبر داد. به گزارش خبرگزاری آلمان، وزارت حمل و نقل عراق در بیانیهای اعلام کرد مسئولان عراقی چهارشنبه شب از یک فروند هواپیمای ایران که عازم سوریه بود، خواستند تا در فرودگاه بینالمللی بغداد فرود آید وتفتیش شود.در بیانیه وزارت حمل و نقل عراق آمده است هواپیمای ایرانی حامل کمکهای بشردوستانه از جمله دارو وغذا بود و پس از بازرسی، اجازه پرواز در مسیر فرودگاه دمشق به این هواپیما داده شد.
مسئولان خطوط هوایی عراق پیش از این، هواپیماهای ایرانی در حال پرواز به سوریه رانیز برای تفتیش و بازرسی به فرود در فرودگاه بغداد مجبور کرده بودند اما در آنان کالاهای ممنوعه مشاهده نشده بود. آمریکا ادعا میکند جمهوری اسلامی ایران از آسمان عراق برای سوریه سلاح ارسال میکند در حالی که خود آمریکا به همراه دیگر کشورها از جمله ترکیه و عربستان برای تروریستها در سوریه سلاح ارسال میکنند و حتی تروریستها را در خاک ترکیه و اردن آموزش میدهند.
جمهوری آذربایجان به دنبال مصادره شاعر ایرانی
آرمان نوشت:شنیده شد که رسانههای جمهوری آذربایجان گزارش دادند تصاویری از طرح اسکناسهای جدیدی که قرار است در این کشور به چاپ برسد، در اینترنت منتشر شده است. بر اساس اطلاعات غیررسمی، طرح اسکناسهای رایج در جمهوری آذربایجان از ابتدای سال 2014 تغییر خواهد کرد. بر اساس این گزارشها قرار است اسکناسهای 5 مناتی منقش به تصویر شاعر پرآوازه ایرانی، نظامی گنجوی شود که البته جمهوری آذربایجان مدعی تعلق این شاعر به خود است و این کار به نوعی در راستای تصاحب نام این شاعر پارسیگو انجام میگیرد. پیشتر نیز برخی اسکناسهای این کشور با نام نظامی گنجوی منتشر شده است.
رئیس ستاد مردمی روحانی؛ دبیر شورای مناطق آزاد میشود
آرمان نوشت:شنیده شد که پس از انتخاب کابینه جدید و انتصاب برخی معاونان رئیسجمهور،حال نوبت به برخی سازمانها وادارات زیر نظر رئیسجمهور رسیده است. بر اساس شنیدهها یکی از این ادارات شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است که بهنظر میرسد محمد ارشدی قرار است به عنوان دبیر جدید این شورا منصوب شود. درحال حاضر صحبتهای ابتدایی با محمد ارشدی که رئیسکل ستاد مردمی رئیسجمهور بوده، انجام شده ولی هنوز حکم وی برای این سمت صادر نشده و احتمالا طی هفته آینده حکم دبیری وی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با امضای رئیسجمهور صادر خواهد شد. بنابراین به احتمال قریب به یقین محمد ارشدی بهعنوان دبیر شورایعالی مناطق آزاد جایگزین حمید بقایی خواهد شد.
مدیرعامل مس کرمان راهی زندان شد
آرمان نوشت:شنیده شد که نعمتا... پوستیندوز، مدیرعامل شرکت مس کرمان از نیمه اول مردادماه بازداشت و در زندان به سر میبرد. دیپرس نوشت؛ نعمتا... پوستیندوز مدیرعامل شرکت مس کرمان و مدیرعامل سابق گروه صنعتی سایپا بهدلایل نامعلومی در تاریخ 14 مردادماه جاری بازداشت شده است. در همین حال محمد هاشمزاده از مهمترین چهرههای نزدیک به وی از سوی عطاریان مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری بهعنوان عضو هیاتمدیره شرکت پتروشیمی شازند منصوب شده است.
افزایش واردات نفت کره جنوبی از ایران
آرمان نوشت:شنیده شد که یک پایگاه خبری از افزایش ناگهانی واردات نفت کرهجنوبی از ایران خبر داده است. خبرگزاری «ترند» نوشت؛ میزان واردات نفت کرهجنوبی از ایران در ماه ژوئیه، نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته و این در تضاد با درخواستهای آمریکا از این کشور برای قطع واردات نفت از ایران است. بر اساس آمارها، میزان واردات کرهجنوبی از ایران در مدت مذکور، 38 درصد رشد داشته است. ترند اشاره میکند که کرهجنوبی به همراه شماری از دیگر خریداران بینالمللی نفت ایران وعده داده بودند که در ازای دریافت معافیت تحریمی از آمریکا، میزان واردات خود از ایران را به تدریج کاهش دهند.
پیگیری یک نماینده برای آزادی یک روزنامهنگار
آرمان نوشت:شنیده شد که در پی زندانی شدن یک روزنامهنگار در ارومیه، نماینده این شهر در مجلس قول داد موضوع را پیگیری کند. عصرایران نوشت؛ جواد جهانگیرزاده، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: خبر بازداشت یک روزنامهنگار ارومیهای را دریافت کردهام و در صدد حل مشکل و آزاد شدن او هستیم. نماینده مردم ارومیه اظهار کرد: مذاکراتی با مسئولان قضایی، ارشاد و شکات در حال انجام است تا این روزنامهنگار هر چه سریعتر آزاد شود و به فعالیت حرفهای خود بازگردد و امیدواریم با حسن همکاری آنها، این مهم بهزودی محقق شود. چندی پیش حامد عطایی مدیر سایت آینانیوز - از رسانههای ریشهدار آذربایجانغربی - به مرجع قضایی احضار و بازداشت شد.
توافق جدید آمریکا و عراق درباره ایران
آرمان نوشت:شنیده شد که آمریکا و عراق روز پنجشنبه برای افزایش همکاری در جهت متوقف کردن هواپیماهای ایران در عراق که به دنبال انتقال سلاح به سوریه از آسمان عراق هستند، توافق کردند. انتخاب نوشت؛ براساس این توافق، آمریکا اطلاعات در حوزه امنیتی و سیستم دفاع هوایی و جتهای اف 16 را در اختیار عراق قرار خواهد داد. این توافق طی مذاکرات جان کری وزیر خارجه آمریکا و هوشیاری زیباری وزیر خارجه عراق بهدست آمد. مسئولان آمریکایی پیش از این ادعا کرده بودند که ایران از حریم هوایی عراق برای انتقال سلاح به سوریه استفاده می کند. جان کری گفت: عراق با پیشرفت هایی در خصوص این مشکل مواجه شده است. وی افزود: این ماجرا خیابانی دو طرفه و خطرناک است.
احضار جدید دانشجوها
آرمان نوشت:شنیده شد که احضار فعالان دانشجویی به سازمان سنجش آموزش کشور افزایش پیدا کرده است. پایگاه خبری امید نوشت؛ «طی روزهای گذشته با فعالان دانشجویی سراسر کشور که سال گذشته در آزمون کارشناسی ارشد شرکت کرده بودند و پذیرفته شدند از طرف سازمان سنجش تماس گرفته شد. این دانشجویان با مراجعه به سازمان سنجش به سوالات کارشناسان این سازمان درباره فعالیتهای دانشجوییشان در سالهای گذشته پاسخ دادند.
مقایسه آرای کابینه روحانی و احمدینژاد
آرمان در خبری دیگر آورده است:شنیده شد که میانگین آرای کسب شده توسط کابینه روحانی بیشتر از دولت دوم محمود احمدی نژاد است. خبرآنلاین نوشت؛ در حالی که سه وزیر پیشنهادی حجتالاسلام حسن روحانی نتوانستند از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد کسب کنند اما میانگین آرای کابینه یازدهم نشان میدهد دولت روحانی با 30 رای بیشتر از دولت احمدی نژاد در نظر نمایندگان مجلس مقبول تر است. بر اساس نتایج رای اعتماد مجلس به دولت دهم میانگین آرای کسب شده توسط وزرا 173 رای بود در حالی که پس از اعلام نتایج رای اعتماد مجلس به وزرای کابینه یازدهم معلوم شد میانگین آرای کسب شده توسط وزرای روحانی 204 رای است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب