کشاورزی به کمک ماهواره و هواپیماهای بدون سرنشین

همچنان‌که به فصل برداشت نزدیک می‌شویم، کارکنان آقای کلاوس موهن شاف، کشاورز آلمانی بیشتر مشغول چک نهایی و آماده‌سازی تراکتورهایی هستند که قرار است در زمین‌های او شروع به کار کنند.
کد خبر: ۵۸۸۹۶۱
کشاورزی به کمک ماهواره و هواپیماهای بدون سرنشین

اما این تراکتورها هیولاهایی فولادی با یک تفاوت منحصربه‌فرد هستند: این تراکتورهای بدون راننده توسط ماهواره هدایت شده و قادرند با دقتی معادل چند سانتی‌متر روی زمین کار کنند. این ماشین‌های خستگی‌ناپذیر و تیزبین‌ باعث کاهش مسافت پیموده ‌‌شده‌ در مزارع بسیار بزرگ می‌شوند و علاوه بر صرفه‌جویی در هزینه مصرف سوخت، محصول‌دهی را بهبود می‌بخشند.

زندگی در کنار برخی مزارع خاص باعث ابتلای جدی به بیماری‌ها می‌شود. این موضوع بخصوص زمانی که شما در کنار مزارع صنعتی زندگی می‌کنید مصداق پیدا می‌کند.

موهن شاف حدود یک دهه پیش و پس از دنبال‌کردن روند تکنولوژی‌های روز و این ایده که کار او باید مدیریت باشد تا کشاورزی، مزرعه خود را از حالت سنتی به مدرن تغییر داد. این مرد شصت ساله روی هزار هکتار زمین کار و فعالیت ‌‌کرده و در مزرعه‌اش گندم و کلزا کشت می‌کند. او ادامه‌دهنده راه خانواده‌اش بوده که نزدیک به 200 سال است در این مزارع کشت و کار می‌کنند. با این حال از زمان روی‌آوردن او به کشاورزی دقیق و مدرن که از دهه 80 در ایالات متحده و با به‌کارگیری آخرین فناوری‌ها آغاز شد روش کار او تغییری اساسی داشته است.

در این روش به‌جای مدیریت یکنواخت روی کل زمین، مزرعه به قطعات زیاد تقسیم شده و نظارت و مدیریت جداگانه‌ای روی قطعات زمین انجام می‌شود. موهن شاف در کنار تراکتورهای هدایت شونده به کمک جی‌پی‌اس، از حسگرهای نوری برای اندازه‌گیری شرایط مواد مغذی خاک قطعات و اسکنرهایی که ترکیب خاک را اندازه‌گیری می‌کنند، استفاده می‌کند و در نتیجه مصرف کود کاهش می‌یابد. شاید در اینجا برخی جنبه‌های زیست‌محیطی مطرح شود، اما تمرکز اصلی روی اقتصاد است. موهن شاف در شش سال گذشته با کاهش استفاده از فسفر و پتاسیم که در میان دیگر اقلام کشاورزی افزایش قیمت قابل توجهی داشته، توانسته نزدیک به 200 هزار دلار صرفه‌جویی کند. او می‌گوید 20 سال پیش برای صد هکتار زمین ما نیاز به 10 تن فسفر داشتیم، اما امروز تنها دو تا پنج تن کود برای صد هکتار مصرف می‌کنیم.

پراسپرو از دیگر ابزارهایی است که در این مزرعه استفاده می‌شود. پراسپرو ربات شش پای کشاورزی است که روی کامپیوتر خود دارای نقشه‌های دیجیتال، نمودارها، جداول و عکس‌های ماهواره‌ای بوده که در حال حاضر جزو ابزار ضروری است. باید گفت پراسپرو هنوز هم یک پیشگام محسوب می‌شود. از 280 هزار مزرعه موجود در آلمان حدود 800 تا 1000 مزرعه از حسگرهای نوری استفاده می‌کنند.

الیور نیومن، سخنگوی کمپانی غول‌پیکر تجهیزات کشاورزی جان دیر می‌گوید: با وجود این، کشاورزی دقیق ممکن است زمان‌های سختی را پیش‌رو داشته و تجربه کند. به کمک کشاورزی دقیق و مدرن، بهره‌وری محصولات بسیار بالا رفته و باعث کاهش استفاده از منابع هنگام افزایش تقاضای مواد تنظیم‌کننده خاک می‌شود.

مشکل این روش این است که تجهیزات مورد استفاده هنوز ارزان نیست. برخی از کمباین‌های ‌های‌ ـ ‌تک ممکن است تا نیم میلیون یورو قیمت داشته باشند. البته ممکن است با افزایش تقاضا قیمت این تجهیزات برای کاربران نهایی و جزء تا حدی پایین آید.

در حال حاضر حتی کارهای کوچک با استفاده از این فناوری قابل انجام است. چند همسایه می‌توانند به صورت شراکتی با یکدیگر از یک دستگاه استفاده کرده و آن را تبدیل به سودآوری در مزارعشان کنند. این نوآوری‌های در حال رشد امیدهایی برای غلبه بر چالش انفجار نیازهای غذایی در آینده را زنده کرده است. همچنین این ابزارها فرصت‌های جدیدی در بخش کشاورزی از جمله تقاضا برای کارگران ماهرتر، راه‌های جدید برای توسعه کسب و کار بخصوص در بخش نرم‌افزار، گوشی‌های هوشمند یا حتی هواپیماهای بدون سرنشین ایجاد می‌کنند.

آیا ممکن است روزی ماشین‌ها کنترل مزارع را به عهده بگیرند؟ موهن شاف می‌گوید من به واسطه سن بالا آن روزهای خوب را نخواهم دید.

news.discovery / مترجم: آتنا حسن‌آبادی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها