به گزارش تسنیم، مجمع جهانی اقتصاد در جدیدترین گزارش خود با بررسی ۱۴۸ کشور رتبه ایران در شاخص رقابتپذیری را ۸۲ اعلام کرد.
ایران در گزارش سال گذشته این نهاد رتبه ۶۶ را بهدست آورده بود که به ا ین ترتیب در ردهبندی جهانی شاخص رقابتپذیری، امسال نسبت به سال گذشته ۱۶ پله تنزل داشته است.
مجمع جهانی اقتصاد هر سال گزارشی با عنوان «گزارش رقابتپذیری جهانی» ارائه میکند که اولین شماره آن سال ۱۹۷۹ منتشر شد. در این گزارش، کشورها براساس «شاخص رقابتپذیری جهانی» یا GCI رتبهبندی میشود. شاخص مذکور برای اندازهگیری و مقایسه رقابتپذیری کشورهای مختلف جهان به کار میرود. محاسبه این شاخص مبتنی بر آخرین تحقیقات نظری و تجربی است که در آن ۱۱۲ متغیر مختلف مورد بررسی و سنجش قرارمیگیرد. حدود دوسوم از این متغیرها براساس نظرسنجی از مدیران اجرایی بنگاههای اقتصادی و یکسوم باقیمانده براساس دادههای آماری کشورها اندازهگیری میشود.
شاخص رقابتپذیری جهانی (GCI) با ارائه مجموعهای از فاکتورهای مختلف و متعدد که هریک ضمن برخورداری از ضرایب متفاوت، منعکسکننده جنبه خاصی از رقابتپذیری هستند، به تبیین این پدیده میپردازد. در این شاخص فاکتورهای تاثیرگذار بر رقابتپذیری به ۱۲گروه تحت عنوان «ارکان رقابتپذیری» اعم از «نهادها»، «زیرساختها»، «ثبات در حسابهای دولتی»، «بهداشت و آموزش ابتدایی»، «آموزش عالی و حرفهای»، «کارایی بازار کالا»، «کارایی بازار نیروی کار»، «پیشرفته بودن بازار مالی»، «آمادگی تکنولوژیک»، «اندازه بازار»، «پیشرفته بودن بنگاههای تجاری» و «نوآوری» تقسیم میشود.
با توجه به این فاکتورها، نمرهای به هر کشور داده میشود که این نمره هرچه بیشتر باشد، دلالت بر رقابتپذیری بیشتر اقتصاد آن کشور دارد. ایران در گزارش امسال نمره 4.07 را در شاخص رقابتپذیری به دست آورده است.
سوئیس که به عنوان رقابتپذیرترین اقتصاد دنیا شناخته شده است، نمره 5.67 را کسب کرده است. سنگاپور با 5.61 و فنلاند با 5.54 به ترتیب در رتبههای دوم و سوم از این نظر قرار گرفتهاند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد