در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
تا دو هفته پیش که پذیرفته شدگان ناراضی دانشگاه آزاد واحد امارات دانشگاه آزاد اسلامی در خیابان حافظ جمع شدند، خیلی ها از ماجرای قبولی آنها و سرگردان شدن شان خبر نداشتند اما حالا دستکم بیشتر اهالی خیابان حافظ که دانشجوهای گریان یا خشمگین یا متاسف یا ناامید را دیده اند، می دانند که داستان قبولی آنها در دانشگاهی تعطیل و بی سر و سامان شدن شان راست است هرچند به طنزی تلخ شبیه تر است.
اماراتی ها لج کردند، دانشگاه تعطیل شد
تا بوده همین بوده که به قول اماراتی ها، نباید اعتماد کرد. گواهش هم واحد دانشگاه آزاد در این کشور است که با صرف هزینه ایرانی ها ساخته شده است و حالا اماراتی ها هوس کرده اند سر ناسازگاری بگذارند و به ایرانی ها ویزای تحصیل ندهند و کار را به جایی رسانده اند که واحد امارات دانشگاه آزاد تعطیل شده است. تا اینجای ماجرا مقصر اصلی اماراتی ها هستند که دانشجوهای ایرانی را پشت مرزهای شان نگه داشته اند و حق تحصیل را از آنها گرفتهاند اما باقی داستان عجیب تر است.
فکر می کنید تکلیف دانشجوهایی که سال گذشته این واحد دانشگاهی را انتخاب کرده اند و حالا در آن پذیرفته شدهاند چه میشود؟ طبیعتاً دانشگاه آزاد وظیفه دارد برای دانشجوهایش واحدهای دانشگاهی جایگزینی پیدا کند. تجمع پذیرفته شدگان دانشگاه آزاد امارت در خیابان حافظ هم در هفته گذشته به همین علت بود چرا که برنامه 20 و 30 از قول مسئولان دانشگاه آزاد اعلام کرده بود به کوری چشم اماراتیها قرار است پذیرفته شدگان واحد امارات دانشگاه آزاد به عنوان مهمان در واحدهای دانشگاه آزاد مستقر در استان های تهران و البرز ثبت نام شوند. این خبر در سایت دانشگاه آزاد واحد امارات هم منتشر شد.
اما قبول شدگانی که هفته گذشته در ساختمان فرهیختگان برای ثبت نام جمع شدند خوش اقبال نبودند و ماجرا به خوبی خبرهایی که دراین باره اعلام شد، پیش نرفت. طبیعی است که این مراجعه کنندگان مایل نباشند نام شان فاش شود و به همین خاطر ما در این گزارش برخی نام ها را با حروف مخفف آوردهایم تا بتوانید داستان را به روایت خودشان بخوانید.
اول دانشجو شو، بعد کنکور بده!
م. ش یکی از پذیرفته شدگان رشته مدیریت فرهنگی دانشگاه آزاد واحد امارات است. او وقتی برای ثبت نام به ساختمان فرهیختگان مراجعه کرد متوجه شد رأی مسئولان دانشگاه آزاد برگشته است و اگرچه به دانشجویان وعده دادهاند آنها را در واحدهای دانشگاهی استان تهران و استان البرز ثبت نام کنند اما بعدتر دور دانشگاه های تهران را خط قرمز کشیدهاند و یک تبصره نانوشته به قول شان اضافه کردهاند که بر اساس آن، قبول شده ها حق تحصیل در دانشگاه های شهر تهران را ندارند و فقط در دانشگاه های اطراف آن اجازه ثبت نام دارند.
این دانشجو میگوید « رشته تحصیلی که من انتخاب کردهام صرفاً در واحد امارات و واحد علوم تحقیقات ارائه میشود اما حالا که واحد اماراتی بسته است اجازه تحصیل در دانشگاه علوم تحقیقات را هم به من نمیدهند. این وضعیت درباره برخی رشته های دیگر همچون مدیریت برنامهریزی شهری هم صادق است. »
او پیشنهادی عجیب از سوی یکی از مسئولان دانشگاه آزاد شنیده است « آقای مسئول گفت میتوانم هر رشتهای، حتی غیر مرتبط با رشته خودم را، در یکی از شهرستان ها انتخاب کنم و ادامه تحصیل بدهم ! وقتی گفتم خواندن یک رشته در مقطع کارشناسی ارشد نیاز به داشتن پیش زمینه علمی دارد و به این سادگی نیست گفت تعهد بدهم که وقتی در حال ادامه رشته دانشگاهی هستم ، یکبار دیگر کنکور بدهم تا در آن رشته قبول شوم! یعنی قبولی ام در آن رشته بعد از تحصیل در آن باشد. »
سعیده. ع هم یکی از دانشجویان است که گواهی می دهد در روز مراجعه به ساختمان فرهیختگان، افراد دیگری را هم مشاهده کرد که به گفته خودشان در واحد امارات قبول نشده بودند اما آشنایانی در دانشگاه آزاد داشتند که به آنها ماجرای ثبت نام خارج از ضوابط این دانشگاه را خبر داده بودند و آنها هم به ساختمان فرهیختگان مراجعه کرده بودند تا از این آشفته بازار سودی ببرند و بدون کنکور در واحدهای دانشگاهی ثبت نام کنند تا در اردیبهشت آینده، کنکور کارشناسی ارشد بدهند و دانشجو شوند.
شهریه دانشگاه تعطیل را دانشجوها می پردازند
یکی دیگر از قبول شدگان که حاضر شده است رشته تحصیلی اش را در شهرستانی دیگر به جای امارات ، ادامه دهد رضا الف . است که شهریه تحصیلش در ترم اول بیش از 4 میلیون تومان است. او درباره علت بالا بودن شهریه اش توضیح می دهد « دانشگاه آزاد واحد امارات تعطیل شده است اما جورش را ما می کشیم. چون باید هم شهریه ثابت آن دانشگاه را بپردازیم و هم شهریه دانشگاهی را که در ایران انتخاب کرده ایم.»
این دانشجو و خیلی از دانشجوهای دیگر که شرایطی مشابه او دارند ناچارند دو برابر شهریه بپردازند که اگر دانشگاه آزاد کمی زودتر درباره مشکلات واحد اماراتش اطلاع رسانی کرده بود آنها دستکم یکبار دیگر می توانستند شانس شان را در سنجش تکمیل ظرفیت دانشگاه آزاد امتحان کنند و اگر قبول می شدند فقط شهریه همان دانشگاه را می پرداختند و مجبور نبودند دو برابر شهریه بپردازند.
اگرچه شاید شمار چند صد نفری که در دانشگاه آزاد واحد امارات قبول شده اند و حالا بلاتکلیف رها شده اند، نسبت به بیش از یک میلیون نفر دانشجویی که هم اکنون در این دانشگاه درس میخوانند ناچیز باشد اما به هر حال سرگردانی این دانشجویان و نارضایتی شان به اعتبار این دانشگاه لطمه خواهد زد و به همین علت مسئولان دانشگاه آزاد وظیفه دارند هر چه زودتر برای این گروه از دانشجویان چاره ای بیندیشند، هرچند شواهد نشان میدهد ماجرای بی سر و سامانی این دانشجویان هنوز به گوش رئیس جدید دانشگاه آزاد نرسیده است.
جام جم آنلاین
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
من هم یكی ا ز این دانشجویان ناآگاه هستم كه هر روز به ما وعده و عید مجوز سازمان مركزی را میدهند در حالی كه این دانشگاه كلاً تعطیل و علی الحساب از ما ٣ میلیون گرفته این یعنی كلاه برداری
یعنی امیدی داشته باشیم به خبرای خوب ؟