رسول دیناروند در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در حال بررسی 20 قلم داروی جدید برای اضافه شدن به فهرست داروهای حمایتی تحت پوشش بیمه برای اعطای اعتبار و کاهش قیمت آنها در این هفته هستیم، گفت: به محض نهایی شدن جلسهها، دستور جدید ابلاغ میشود.
دیناروند در پاسخ به پرسشی پیرامون زمان آغاز مرحله دوم تخصیص یارانه دارو به بیمهها نیز افزود: تخصیص اعتبار به بیمهها طبق روال در حال انجام است.
وی با اشاره به پرداخت مرحله دوم یارانه دارو به بیمهها ادامه داد: تاکنون 400 میلیارد تومان اعتبار را توزیع کردهایم و در آبان نیز مرحله دوم توزیع اعتبار به بیمهها انجام میشود، در واقع بناست این اعتبارات دارویی ماهانه پرداخت شود.
دیناروند درباره مشکلات دارویی بیماران ام.اس گفت: اقدامات خوبی برای بیماران ام.اس انجام شده است. داروهای ایرانی این بیماران تقریبا رایگان است و داروهای خارجی هم تا 70 درصد حمایت میشود.
پیش از این نیز 136 قلم داروی بیماران خاص و صعبالعلاج مشمول دریافت مابهالتفاوت نرخ ارز شده و قیمت آنها به سال قبل بازگشته است.
بهرهبرداری از نخستین خط تولید داروی خوراکی ام.اس
نخستین خط تولید داروی خوراکی ام.اس با حضور رئیس سازمان غذا و دارو در شرکت داروسازی اسوه آغاز بهکار کرد.
به گزارش ایرنا، این داروی خوراکی جدید با نام تجاری «فینگولید» نخستین نمونه ژنریک خارجی برای درمان بیماری ام.اس است که تمام عملیات سنتز و فرمولاسیون، تهیه مواد اولیه تا ساخت و تولید آن توسط محققان ایرانی در مرکز تحقیقات این شرکت داروسازی صورت گرفته است.
بنابر این گزارش، داروی فینگولید نخستین داروی خوراکی در فرم عودکننده بیماری ام.اس است که پیش از این، تولید آن در انحصار رژیم صهیونیستی بوده است.
این گزارش میافزاید: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قبل از اعطای تائیدیه به این دارو، تمام آزمایشهای لازم را انجام داده و با توجه به اینکه این دارو شیمیایی است، هیچ نیازی به مطالعه بالینی نداشته، اما با توجه به نگاه جهانی شرکت داروسازی اسوه به عنوان دومین تولیدکننده این داروی خوراکی، تصمیم گرفته شد که طرح مطالعات بالینی این دارو نیز انجام شود. مصرف یک بار در روز این داروی جدید، کاهش چشمگیری در پیشرفت ناتوانی جسمی در بیماران مبتلا به ام.اس دارد.
سرانه 70 میلیون تومانی مصرف دارو
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: سرانه مصرف داروی هر ایرانی 70 هزار تومان است، در حالی که سه برابر هزینه داروهای ایرانی به عنوان یارانه برای داروهای خارجی خرج میشود و سرانه داروهای گران گاهی تا 70 میلیون تومان هم در سال افزایش مییابد.
به گزارش فارس، رسول دیناروند افزود: حدود 4 درصد از بیماران در کشور داروهای گرانقیمت استفاده میکنند که این رقم به جای سرانه 70 هزارتومانی داروهای معمولی گاهی تا هزار برابر یعنی تا 70 میلیون تومان افزایش مییابد. این مقام مسئول یادآور شد: هزینه داروهای بیماران ام.اس سالانه در خارج از کشور حدود 30 هزار دلار است، اما در کشور ما این رقم ده میلیون تومان است که 90 درصد آن را بیمهها و 10 درصد را بیماران پرداخت میکنند.
وی ادامه داد: سرانه مصرف داروی هر ایرانی در سال گذشته 70 هزار تومان بوده که 30 هزار تومان آن توسط دولت و سازمانهای بیمهگر تامین شده و 40 هزار تومان را بیماران پرداخت کردند که در ماه حدود 3500 تومان میشود و رقم بالایی نیست.
رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: ما نگران بیمارانی هستیم که مجبورند داروهای گرانقیمت مصرف کنند.
وی عنوان کرد: بیمهها در رابطه با این افراد تا 90 درصد هزینهها را پوشش میدهند که بخش عمدهای از اعتبار آن از سوی وزارت بهداشت تامین میشود و برای پوشش بیشتر داروهای گران، تفاهمنامههایی در دست است که بزودی ابلاغ میشود.
دیناروند اظهار کرد: البته اقدامی را مبنی بر تعامل با انجمنها و سازمان نظام پزشکی آغاز کردهایم تا پزشکان از داروهای تولید داخل حمایت کنند و در تجویز نسخههای بیماران آن را لحاظ کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگوی«جامجم» با احمد ابوالقاسمی یکی از موفقترین قاریان قرآن و میزبان برنامه «محفل»
در گفتوگو با دکتر علیرضا کیخا معاون امور استانهای رسانه ملی مطرح شد
علاءالدین بروجردی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با جام جم آنلاین:
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین: