شناسایی ۶ اختلال روان‌تنی در خود

وقتی تمام آزمایش‌های پزشکی‌تان طبیعی است ولی هنوز خود را بیمار می‌دانید، با خود چه فکری می‌کنید؟ آیا این بیماری در ذهن شماست؟ شاید آزمایش‌های پزشکی نتوانسته‌اند بیماری را کشف و اثبات کنند؟ شاید مساله به این سادگی‌ها نباشد... ممکن است شما دچار بیماری روان‌تنی شده باشید.
کد خبر: ۶۲۱۶۱۵

تحقیقات پزشکی چند اختلال روان‌‌تنی را اثبات کرده‌اند:
۱) اختلال تبدیلی: زمانی که علایم جسمی هنگام بروز استرس اتفاق می‌افتد، مثلا کسی ترس از صحبت کردن دارد و این مساله تبدیل به از دست رفتن صدا می‌شود.
۲) هیپوکندریا: بیماران مبتلا به این اختلال با کمترین و ساده‌ترین علایم فکر می‌کنند به بیماری‌های سخت و خطرناکی دچار هستند؛ مثلا با یک سردرد ساده فکر می‌کنند دچار تومور مغزی‌ شده‌اند و این سردرد اضطراب و فکرهای بیهوده را در ذهنشان روشن می‌کند.
۳)اختلال جسمانی‌شکل: معمولا سردرد و نشانه‌های عصبی مثل خستگی، علایم گوارشی مثل تهوع، استفراغ، درد شکم یا نشانه‌های دیگری مانند درد هنگام فعالیت جنسی، از دست دادن میل جنسی و دوره‌های بسیار دردناک عادت ماهیانه از اختلال‌های شایع جسمانی‌اند.
۴) اختلال درد: بیماران مبتلا به این اختلال دردهای مزمن دارند؛ دردهایی که به مشکل‌های پزشکی شایع ربطی ندارد. مثلا درد شدید و مزمنی را برای یک درد ساده در کمر یا پا و... بیان می‌کنند. شدت، بسیاری از فعالیت‌های عادی زندگی آنها را محدود می‌کند.
۵) اختلال بدشکلی بدن: افراد دچار این اختلال در مورد ظاهر خود بسیار نگران هستند و نقایصی را که در بدن آنها موجود نیست، تصور می‌کنند. مثلا با کمی ریزش مو بسیار نگران می‌شوند.
۶) سایبرکندریا: در سال‌های اخیر به دنبال انتشار اطلاعات پزشکی و بیماری‌ها برخی با جستجو در اینترنت و پیداکردن اطلاعات جزیی پزشکی، بسیاری از علایم بیماری‌هایی را که خوانده‌اند، در وجود خود تجربه می‌کنند. اگر شما هم جزو این اشخاصید، به سایبرکندریا دچارید.
>> تعامل

*نظرتان چیست؟ آن را با ما و دیگران در میان بگذارید*
*با کلیک روی نماد RSS  و ذخیرۀ آن، جدیدترین مطالب ما را آسانتر دنبال کنید*

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها