۷ بیماری همه گیر در روزهای سرد

اگرچه این روز‌ها همه جا صحبت از آلودگی هوا و تاثیر آن بر سلامت شهروندان است، اما با توجه به کاهش میزان دما و سرد شدن روزافزون آن، باید مراقب بیماری‌های فصل سرد هم باشیم. در این نوشتار به مهم‌ترین بیماری‌های شایع در فصل سرما و چگونگی در امان ماندن از ابتلای آن‌ها اشاره می‌کنیم.
کد خبر: ۶۲۳۲۰۶

۱- گلودرد

گلودرد یکی از مشکلات شایع این فصل است. مشکلی که اغلب پس از عفونت ویروسی به وجود می‌آید. شواهد نشان می‌دهد تغییر دمای هوا، مانند رفتن از محیط گرم داخل خانه به فضای سرد بیرون، می‌تواند گلو را تحریک کرده و روی آن تاثیر بگذارد. اما یک راه ساده و سریع برای بهبود گلودرد وجود دارد؛ استفاده از آب نمک ولرم و چرخاندن آن در گلو. این کار عفونت را درمان نمی‌کند، اما خاصیتی ضدالتهابی دارد و اثری آرام بخش بر جای می‌گذارد. ضمنا فراموش نکنید که به هیچ وجه به طور خودسرانه آنتی بیوتیک مصرف نکنید.

۲- آسم

هوای سرد یکی از دلایل تشدید علائم آسم مانند خس خس سینه و تنگی نفس است. به همین دلیل افراد مبتلا به آسم باید در فصل سرما بیشتر مراقب سلامت خود باشند. بهتر است بیماران آسمی در روزهایی که هوا بسیار سرد است و باد می‌وزد در فضای بسته بمانند، اما اگر مجبور به ترک منزل شدید نیز بهتر است از شالی استفاده کنید که جلوی دهان و بینی را بپوشاند.همچنین در این روز‌ها بیشتر از قبل به استفاده منظم از داروهای خود دقت کنید.

۳- مفاصل دردناک

بسیاری از افراد در روزهای سرد سال از تشدید درد مفاصل شکایت دارند. در این شرایط باید ابتدا به پزشک مراجعه کرده تا احتمال ابتلا به بیماری‌های مختلف بررسی شود. البته برخی افراد هم در طول فصل پاییز و زمستان افسردگی پیدا کرده و همین مساله باعث احساس بیشتر درد می‌شود. ورزش ملایم روزانه می‌تواند شرایط جسمی و ذهنی این گروه را بهبود بخشد. البته باید دقت داشت ورزش‌هایی مناسب با بیماری در نظر گرفته شود.

۴- دستان و انگشتان سرد

پدیده رینود مشکلی شایع است؛ مشکلی که باعث تغییر رنگ و دردناک شدن انگشتان دست‌ها و پا‌ها می‌شود. انگشتان در این بیماری سفید شده و سپس کبود و قرمز می‌شوند. این نشانه‌ای از ضعف گردش خون در رگ‌های کوچک خونی دست و پا است. در موارد شدید، درمان می‌تواند به این افراد کمک کند، اما معمولا اکثر افراد با این شرایط و نشانه‌ها زندگی را ادامه می‌دهند. برای اینکه بتوانیم تا حدی شرایط را بهبود بخشیم، بهتر است در این روز‌ها سیگار نکشیده و مواد حاوی کافئین ننوشید، زیرا هر دوی این موارد علائم را بد‌تر می‌کند. همچنین فراموش نکنید همیشه دستکش و جورابی گرم پوشیده و از کفشی مناسب آب و هوای سرد استفاده کنید.

۵- خشکی پوست

خشکی پوست مشکلی شایع است که در این روزهای سال، وقتی رطوبت هوا کاهش می‌یابد، بد‌تر نیز می‌شود. به همین دلیل مرطوب نگه داشتن پوست در روزهای سرد ضروری است. بر خلاف باور عموم، کرم‌های مرطوب کننده، توسط پوست جذب نمی‌شوند. آن‌ها تنها به عنوان محافظ برای جلوگیری از تبخیر رطوبت طبیعی پوست عمل می‌کنند. بنابراین بهترین زمان استفاده از چنین کرم‌هایی بعد از استحمام است که پوست رطوبت کافی دارد.

۶- آنفلوآنزا

آنفلوآنزای فصلی یکی دیگر از مشکلات فصل سرماست. افراد بالای ۶۵ سال و کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای طولانی مدت مانند دیابت و بیماری‌های کلیوی دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری هستند، اما برای اینکه از ابتلابه آنفلوآنزا پیشگیری کنید، به موقع به پزشک مراجعه کرده و از دستورهای او پیروی کنید. بخصوص اگر احتمال ابتلابه آنفلوآنزا در شما بیشتر از دیگران است، قبل از بروز بیماری با پزشک خود در این مورد مشورت کنید.

۷- سرماخوردگی

سرماخوردگی از شایع‌ترین مشکلاتی است که در هوای سرد ممکن است برای هر کسی پیش آید. هر فردی در طول زندگی حتما این شرایط را حداقل یک بار تجربه کرده است، اما کارهایی هم می‌شود انجام داد تا احتمال ابتلا به سرماخوردگی کاهش یابد. به عنوان مثال، شستن مناسب دست‌ها یکی از راه‌های مقابله با این بیماری است. با این کار ساده، تمام آلودگی‌هایی که از سطوح مختلف به دست ما منتقل شده باشد از بین می‌رود. همچنین به یاد داشته باشید، تمام وسایل موجود در خانه را بخصوص هنگامی که یکی از اعضای خانواده بیمار شده است، تمیز نگه دارید. نکته‌ای که خوب است به آن توجه شود، این است که هنگام بیماری به جای استفاده از دستمال‌های پارچه‌ای از دستمال کاغذی استفاده کنید تا احتمال آلوده شدن کاهش یابد.
>> آفتاب نیوز

*شما چه نظری دارید؟ آن را با ما و دیگران در میان بگذارید*
*با کلیک روی نماد RSS  و ذخیرۀ آن، جدیدترین مطالب ما را آسانتر دنبال کنید*

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها