تولید 1500 تن قارچ خوراکی در کردستان

استان کردستان به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و داشتن آب و هوای مناسب استعدادهای بسیار خوبی در زمینه تولید قارچ در اختیار دارد و بر اساس گفته مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان، در طول سال بالغ بر هزار 500 تن قارچ خوراکی تولید و وارد بازار مصرف می شود.
کد خبر: ۶۳۱۶۲۰
تولید 1500 تن قارچ خوراکی در کردستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در گفت‌وگو با مهر، با اشاره به افزایش میزان تولید قارچ در استان طی سال‌های اخیر گفت: در حال حاضر سالانه حدود نود هزار تن قارچ خوراکی در کشور تولید می شود که هزار و 500 تن آن در استان کردستان تولید و روانه بازار مصرف می شود.

ابراهیم حسن‌نژاد با اشاره به وجود ظرفیت‌های بسیار خوبی برای تولید این محصول در استان کردستان اظهار داشت: ارزش اقتصادی این میزان قارچ تولیدی در کردستان 22 میلیارد و 500 میلیون ریال است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر هفت واحد تولید قارچ خوراکی در کردستان وجود دارد، افزود: با راه‌اندازی این تعداد واحد پرورش قارچ برای 130 نفر اشتغال ایجاد شده است ولی می توان در سایه برنامه ریزی بهتر این حوزه را تقویت کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان بیان کرد: تولیدات قارچ خوراکی هم در داخل و هم در خارج از استان به فروش می ‌رسد که این امر زمینه رشد تولید قارچ خوراکی را افزایش داده و انتظار می‌رود که روند رو به رشد تولید و عرضه قارچ خوراکی در کردستان همچنان افزایش یابد.

حسن‌نژاد مصرف سرانه قارچ در کشور را 450 گرم عنوان و یادآور شد: مصرف سرانه قارچ در استان کردستان 550 گرم بوده که این میزان در مقایسه با میانگین کشوری 100 گرم بیشتر است.

وی ادامه داد: با توجه به تولید سالانه هزار و 500 تن قارچ و فراهم بودن بستر مناسب برای تولید این محصول، استان کردستان به مرز خودکفایی در تولید قارچ رسیده است ولی انتظار می رود که این بخش بیش از گذشته مورد حمایت قرار گیرد.

لزوم حمایت مسئولان از تولیدکنندگان قارچ در کردستان

یکی از تولیدکنندگان قارچ در استان کردستان نیز که سالانه 270 تن قارچ در واحدش تولید می کند، گفت: در حال حاضر 80 درصد قارچ مصرفی و صادراتی استان کردستان توسط سایر واحدهای تولیدی خارج از این استان تامین می ‌شود.

محمد ارشدی اظهار داشت: اگر واحدهای استان مورد حمایت قرار گیرند دیگر نیازی به واردات نیست و با کم شدن هزینه حمل و نقل ارزش، افزوده بیشتری برای استان خواهد داشت.

وی ضمن تاکید بر لزوم حمایت سازمان های دولتی از تولید قارچ خوراکی در استان کردستان اظهار داشت: اگر مسئولان دولتی از تولید این محصول حمایت کنند بدون شک کردستان به قطب اصلی در کشور تبدیل می شود.

کارشناسان صنایع غذایی معتقدند تعدادی از خانواده سبزیجات از جمله قارچ‌های خوراکی می‌توانند جایگزین مناسبی برای رفع کمبود مواد پروتئینی، چربی سالم و ویتامین ها بدن باشند و به همین دلیل مردم را به مصرف قارچ توصیه می کنند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت کنونی استان کردستان در زمینه تولید و عرضه قارچ خوراکی گفت: در حال حاضر هفت واحد فعال تولید قارچ خوراکی در استان وجود دارد و سه واحد نیز در حال ساخت است.

اردشیر پورحبیبی اظهار دشت: از کل واحدهای تولید قارچ استان کردستان دو واحد تنها اقدام به صادرات تولیدات خود به خارج از کشور می‌کنند.

وی به تعداد واحدهای خانگی تولید قارچ خوراکی در استان کردستان اشاره کرد و ادامه داد: آمار دقیقی از این واحدها در دسترس نیست و فقط تاکنون بیست و چهار واحد خانگی از محل تسهیلات ستاد اقتصاد مقاومتی تسهیلات دریافت کردند.

آرام عمویی یکی از افرادی است که به همراه برادرش از دو سال گذشته تولید قارچ خوراکی را در استان آغاز کرده است و در این راستا نیز برای 32 نفر هم به طور مستقیم اشتغال ایجاد کرده‌اند.

وی اظهار داشت: با توجه به ظرفیت های استان کردستان از نظر آب و هوای مناسب در راستای تولید و پرورش قارچ خوراکی، اگر بروکراسی اداری اجازه بدهد، می توان با گسترش تولید این محصول به صورت خانگی و صنعتی زمینه اشتغالزایی بیشتر را فراهم کرد.

حال در استان کردستان هم که رفع معضل بیکاری از دغدغه های مردم و مسئولان این استان است می توان با در نظر گرفتن موقعیت ارزشمند مرزی این استان که در جوار بازارهای هدف و نیازمند واردات قارچ، همچون عراق، ترکیه و کشورهای عربی قرار دارد با توسعه این گونه مشاغل زود بازده ضمن کمک به اقتصاد کشور و خانواده ها، اشتغال را نیز افزایش داد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها