به گزارش جامجم آنلاین « گردان عبدالله عزام » یک گروه به اصطلاح جهادی وابسته به القاعده است؛ که رهبری آن را «ماجد الماجد»، تبعه عربستان سعودی و از نزدیکان بندر بن سلطان سیاستمدار معروف عربستانی بر عهده داشت؛ بنابر اعلام رسانههای بینالمللی دو نفر از اعضای این گروه در فهرست وزارت خارجه آمریکا در مورد افراد متهم به اقدامات تروریستی قرار داشتند و دستگیری این تروریست در لبنان با همکاری تیمهای اطلاعاتی آمریکا انجام شده است.
بعد از دستگیری این تروریست اقدامات دستگاه دیپلماسی عربستان سعودی برای آزادی و بازگرداندن وی به عربستان شدت گرفت؛ تا آنجا که «شکیب قرطباوی» وزیر دادگستری لبنان اعلام کرد که امکان تحویل ماجد الماجد تبعه سعودی و سرکرده گردان عبدالله عزام به عربستان وجود دارد.
خبر مرگ ماجد الماجد سحرگاه امروز شنبه 14 دی ماه 92 در حالی اعلام شد که مقامات لبنانی تازه دیروز اعلام کردند که براساس آزمایش های "دی ان ای"، هویت او تایید شده است.
ردپای فتنه و اختلاف افکنی علیه شیعیان در زندگی، دستگیری و مرگ ماجد الماجد
ماجد الماجد تحت تعالیم القاعده رشد کرده بود؛ نزدیکی او با بندر بن سلطان و ارادت فکری او به بن لادن باعث شده بود که در دشمنی با شیعیان تمام قساوت را به کار بندد، او رهبری گروهی را بر عهده داشت که ادعای حفاظت مسلمانان سنی در برابر شیعیان را یدک میکشید و به کرّات با مقصر دانستن حزبالله در ناآرامی لبنان، از آنچه سلطه شیعیان بر این کشور میخواند، انتقاد کرده بود.
ماجد الماجد تحت تسلط فکری و در واقع مرید بندر بنسلطان بود؛ بندر بن سلطان رییس کنونی سازمان اطلاعات عربستان، طراح و مجری رسمی تروریسم دولتی عربستان و پدرخوانده ایجاد خشونت در داخل و خارج از کشورش است. در واقع او مرد معاملههای کثیف و مهندس فتنههای طایفهای است. او بعنوان یکی از نیروهای با نفوذ حکومت عربستان، سرکرده یک شبکه خرابکار و توطئهگر است که یک گروه مافیایی دارای منطق قبایلی آن را مدیریت میکند.
مرگ مشکوک الماجد قبل از هر نوع بازجویی و تلاش عربستان برای بازپس گیری وی، نشان از اهمیت او برای نظام عربستان سعودی دارد؛ مرگی که در نهایت بهت سیستمهای اطلاعاتی کشورهای مرتبط با دستگیری وی اتفاق افتاد؛ مرگی که بی شک مانند سایر مرگ های مشکوک لبنان آغازی بر اختلاف و تنش خواهد بود.
مرگ ماجد الماجد، کلیدواژه آتش افروزی
مرگ ماجد الماجد بعنوان جعبه سیاه اطلاعات گروههای تروریستی منطقه و شخصیت نزدیک به بندر بن سلطان؛ علاوه بر ایجاد شائبه در دست داشتن گروههای تروریستی در مرگ وی و نفوذ آنها به درون دولت لبنان برای سر به نیست کردن مهره سوختهای به نام ماجد الماجد، روی دیگری نیز دارد و آن دمیدن در آتش اختلاف میان مذاهب اسلامی در کشورهای منطقه است.
مرگ این تروریست از سوی همفکران او بی پاسخ نخواهد ماند و بی شک آنها در اقداماتی تروریستی و با ادعای حمایت از سنی مذهبهای منطقه اقدام به عملیات تروریستی و کشتار مردم خواهند کرد؛ از این رو مرگ رهبر گروهک تروریستی عبدالله عزام علاوه بر مشکوک بودن آن، شبیه به یک رمز عملیات برای آغاز آتش افروزی در کشورهای منطقه است، آتش افروزی پر دامنهای که بندر بن سلطان بعنوان حامی مالی و القاعده بعنوان بازوی اجرایی این عملیات در آن نقش خواهند داشت.
الماجد چطور به دام افتاد؟
سازمان اطلاعات نظامی آمریکا 13 روز پیش تلگرافی فوری را به بخش امنیت راهبردی در وزارت دفاع لبنان فرستاد که در آن اشاره شد ماجد الماجد سرکرده گردانهای عبدالله عزام در منطقه جرود در شهرک «عرسال» لبنان است و بعد از وخامت وضعیت جسمی به یکی از خانه های این شهرک برده شده است.
به نوشته الاخبار بعد از گذشت دو روز، تلگراف دیگری مبنی بر وجود برخی تماس ها برای انتقال الماجد به بیروت جهت درمان و دیالیز شدن فوری او رسید. روز سه شنبه 24 دسامبر، یک خودروی آمبولانس کار انتقال الماجد از عرسان به بیمارستان مقاصد در بیروت را برعهده گرفت. در این هنگام یک تلگراف فوری از آمریکایی ها رسید که وجود الماجد در یکی از بیمارستانهای شهر بیروت را تایید می کرد.
در این حین، یک هسته ویژه در اداره اطلاعات تشکیل شد و یک گروه کار آمارگیری از پذیرش شدگان در بیمارستانهای لبنان یا کسانی که همچنان به خاطر بیماری های کلیوی در بیمارستان بودند، برعهده گرفت. حدود 415 بیمار شناسایی شدند که به غیر از دو نفر از آنها همگی لبنانی بودند. دو نفر دیگر یک شهروند عرب بود که هویت او مشخص شد اما نفر دوم یک فرد ناشناس در بیمارستان المقاصد بود.
به نوشته الاخبار، یک مامور امنیتی سپس به بیمارستان مقاصد رفت و از لحظه خوابیدن الماجد به خاطر داروی آرام بخش استفاده کرده و عکسی از وی گرفت و سپس مستقیم به منطقه نظامی الیرزه رفت و این تصویر با تصاویر الماجد مطابقت داده شد و آن هنگام نقشه دستگیری اش کشیده شد.
روزنامه الاخبار نوشت: یکی از پیشنهادها این بود که به بیمارستان حمله شده و الماجد از آنجا برده شود اما برخی هشدار دادند که شاید الماجد تحت محافظت باشد و این امر ممکن است به درگیری با آنها منجر شده و محافظان از این فرصت برای بردن الماجد یا قتل او استفاده کنند. سپس تصمیم گرفته شد که منتظر نظر پزشک باشند. بعد از ظهر روزپنجشنبه 26 دسامبر، پزشک معالج در گزارش خود گفت که این بیمار می تواند بیمارستان را ترک کند و الماجد از طریق همراهش که شناسنامه سوری داشت، اصرار ورزید که به شهرک عرسال بازگردد و یک خودروی آمبولانس برای این منظور آماده شد و وی بعد از غروب آفتاب سوار خودرو شد و ماموران اطلاعاتی او را زیر نظر داشتند.
بعد از اینکه الماجد محدوده اداری بیروت را ترک کرد، مسیر حرکت خودروی آمبولانس به سمت جاده بین المللی منتهی به منطقه بقاع شناسایی شد و وقتی خودرو به منطقه الجمهور رسید یک یگان ویژه از ارتش با چند خودرو کمین کرده بودند و جلوی خودروی آمبولانس را گرفتند و ماموران اطلاعاتی سریع خودرو را بازکرده و الماجد و همراهش را برای جلوگیری از هرگونه واکنشی غافلگیر کردند زیرا نگران بودند که این مرد کمربند انفجاری به خود بسته باشد. در کمتر از 2 دقیقه، این دو مرد دستگیر و به مقر وزارت دفاع برده شدند و سپس کادر پزشکی آمبولانس آزاد شدند.
روزنامه الاخبار نوشت: دستگاههای امنیتی پیشتر اطلاعاتی درباره وضعیت جسمی وخیم الماجد و از کار افتادن یک کلیه و نارسایی کلیه دیگرش دریافت کرده بودند به گونه ای که الماجد مجبور شد به طور مکرر به مراکز دیالیز مراجعه کند. این امر باعث شد که دستیاران الماجد چندین نقشه برای رساندن او به مراکز دیالیز متعدد تهیه کنند. الماجد به یک آپارتمان در بیروت برای استراحت منتقل می شد و سپس باز می گشت.
برخی اطلاعات حکایت از آن داشت که یکی از دستیاران به طور دائمی همراهش بود. اما باید گفت که اجماع نظر منابع درخصوص دستگیری الماجد در جاده بقاع، این فرضیه را باطل می کند زیرا اگر درست بود، امکان بازداشت الماجد در داخل بیمارستان به جای ریسک فرار کردنش در جریان خارج شدن از آن وجود داشت.
الماجد و تلاش ایران برای مشارکت در بازجویی از وی
بعد از دستگیری الماجد، نشست ویژه ای در دفتر فرمانده ارتش به همراه افسران بلندپایه اطلاعاتی برگزار شد و همه توافق کردند که تنها یک هسته کوچک از دستگیری الماجد مطلع باشند. در این نشست همچنین درباره چگونگی بازجویی از الماجد پیش از وخامت حالش توافق نظر شد. یک تیم پزشکی نیز برای زیر نظر گرفتن وضعیت جسمی این فرد تعیین شد. برخی منابع امنیتی دیروز گفتند که اطلاعات جدی از الماجد به علت وخامت حالش بدست نیامده است.
روزنامه الاخبار همچنین نوشت: بعد از درخواست ایران برای مشارکت افسرانش در تحقیقات از الماجد با توجه به اینکه گردانهای عبدالله عزام مسئولیت دو حمله انتحاری به سفارت ایران در بیروت را برعهده گرفت، سازمان اطلاعات آمریکا گزارش مفصلی درباره روند دستگیری و وضعیت جسمی الماجد دریافت کرد. در همین اثنا عربستان نیز رسما خواستار تحویل گرفتن الماجد برای بازجویی و سپس بازگرداندنش به لبنان شدند و حتی شایع کردند که موافقت سریع لبنان با درخواست خود را بدست آورده اند.
سعودیها به بهانه تحت تعقیب بودن به دنبال استرداد وی به عربستان سعودی بودند زیرا وی شاه کلید اقدامات تروریستی بندربن سلطان بود با دستگری او نقش استخبارات عربستان سعودی در هدایت عملیات تروریستی در لبنان وسوریه وسایر کشورها فاش می شد.
مهدی جلیلی-جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد